«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για Αθήνα

Ανοίγουν τα διόδια Μοσχοχωρίου στις 12 το μεσημέρι -Αναχώρηση αύριο με διανυκτέρευση στο Κάστρο Βοιωτίας για τους Θεσσαλούς αγρότες

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2024 7:57

Τις τελευταίες λεπτομέρειες στις μηχανές των τρακτέρ και των αγροτικών τους μηχανημάτων ελέγχουν οι Θεσσαλοί αγρότες, λίγο πριν τη μεγάλη τους κάθοδο στην Αθήνα. Παρά το «όχι» του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που εισέπραξαν στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, δεν κάνουν βήμα πίσω και αναμένεται να υλοποιήσουν την απόφαση που έλαβαν εκπρόσωποι όλων των μπλόκων της χώρας, στη συνέλευση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας.

Αυτό που αποφάσισαν ομόφωνα ήταν να κλιμακώσουν τον αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους εδώ και αρκετό καιρό. Δίχως να έχουν ικανοποιηθεί από τα όσα άκουσαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ημέρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να εκφράζουν τις θέσεις τους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Παράλληλα αποφάσισαν πως μεθαύριο, Τρίτη, ενώ οι περισσότεροι αγρότες θα βρεθούν στην Αθήνα, όσοι δεν θα τα καταφέρουν λόγω απόστασης, θα προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, λιμανιών.
Σήμερα, Κυριακή οι αγρότες αναμένεται να κινηθούν πεζοί στην Εθνική Οδό στο ύψος του Μοσχοχωρίου συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Στις 12 μάλιστα το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξουν και τις μπάρες των διοδίων για λίγα λεπτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Στις πρώτες σκέψεις των αγροτών πάντως για την κάθοδο στην Αθήνα είναι να ξεκινήσουν τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία το πρωί της Δευτέρας και να διανυκτερεύσουν μια βραδιά στο Κάστρο Βοιωτίας και την επόμενη το πρωί να ξεκινήσουν για την Αθήνα. Ο λόγος που το εξετάζουν αυτό είναι διότι το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο και οι οδηγοί χρειάζονται ξεκούραση και σωστό συντονισμό πριν την ημέρα του συλλαλητηρίου.
Άγνωστο παραμένει αν και με ποιον τρόπο εν τέλει θα εισέλθουν τα τρακτέρ (και πόσα στον αριθμό) στο κέντρο της Αθήνας.
«Η απόφαση που πήραμε είναι να κάνουμε συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα με τρακτέρ και καλούμε τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας γιατί ο αγώνας που δίνουμε αφορά και τους ίδιους τόνισε χθες ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Παλεύουμε πέρα από την επιβίωσή μας, για να μπορούμε όλοι να γευόμαστε φθηνά και υγιεινά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κάτι που σήμερα δε γίνεται» σημείωσε. Ο Κ. Τζέλλας επισήμανε ότι την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα «η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση ότι κανένα από τα βασικά προβλήματα που έχουμε και τα αιτήματα που θέσαμε, δεν λύθηκε».
Οι αγρότες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, έστω και τώρα, μπορεί να αυξήσει τουλάχιστον τα χρήματα που προβλέπονται για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Όπως σημειώνουν, τα 82 εκατ. για το πετρέλαιο είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν ως επιστροφή 160 εκατ. και το πετρέλαιο είχε 1 ευρώ, και όχι 1,6 που έχει σήμερα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass