Κονβόι με τρακτέρ προς Κιλελέρ

Σήμερα από αγρότες της Θεσσαλίας * Ποιοι θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα με τον Πρωθυπουργό

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 7:00
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο Κιλελέρ, με τρακτέρ και με μηχανοκίνητη πορεία, θα τιμήσουν οι αγρότες τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

Από τη Λάρισα οι αγρότες θα κατευθυνθούν με τρακτέρ στον χώρο του μνημείου, ενώ από την Καρδίτσα οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στον κόμβο της Ιτέας και θα συγκροτήσουν μια αυτοκινητοπομπή με αγροτικά οχήματα προς το Κιλελέρ.
Στον τόπο της θυσίας αναμένεται να σχηματιστεί μια μεγάλη συγκέντρωση, καθώς θα καταφτάσουν και αντιπροσωπείες αγροτών από άλλες περιοχές της χώρας.
Σήμερα οι αγρότες από το Κιλελέρ θα στείλουν το μήνυμα: «Ο αγώνας συνεχίζεται, η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας». Ένα αγωνιστικό μήνυμα που αύριο Δευτέρα 11 Μαρτίου θα μεταφερθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών στην Αθήνα, με βασικό θέμα τις συνέπειες στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες.
Η αντιπροσωπεία των θεσσαλικών μπλόκων θα έχει τη στήριξη των αγροτών της Αγιάς που την ίδια ώρα με τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου (στις 11 π.μ.) θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο, επίσης των αγροτών των Τρικάλων, που έχουν τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, και των αγροτών χωριών της Καρδίτσας, που έστειλαν κι άλλα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά.
Εξάλλου, τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών κατέδειξαν και οι μαζικές συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στον θεσσαλικό κάμπο.
Ειδικά για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας μετά το χτύπημα του «Daniel», οι αγρότες ζητούν 100% αποζημίωση για καλλιέργειες και αγροτικό εξοπλισμό. Αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων έως ότου αποκατασταθούν τα ζώα τους. Αποκατάσταση των δρόμων και των ποταμών. Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 12.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Αλειφτήρας Σωκράτης, Αντωνίου Σωτήρης, Γαλάνης Δημήτρης, Γιαννακός Σωτήρης, Καλογιαντσίδης Γιάννης, Κουκούτσης Γιάννης, Κωστόπουλος Αριστείδης, Μαρούδας Ρίζος, Πάντζιος Χρήστος, Πρασσάς Θανάσης, Σβερονόπουλος Γαρύφαλλος, Σδράλης Γιάννης, Σπυρόπουλος Παύλος, Τσικριτσής Στέλιος και Τσιούτρας Γιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass