Αγροτικά... εφόδια

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 15:31

Από τον Γιώργο Ρούστα (roustas@eleftheria.gr)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν το Πάσχα η πληρωμή των δικαιούχων για τις συνδεδεμένες

Mετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει «κλείσει», και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί. Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί-πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν τη δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή. Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Αυγενάκης: Ερχεται νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για συνεταιρισμούς

Προ των ευθυνών τους απέναντι στο σύνολο των αγροτών της χώρας, έθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΘΕΑΣ, αναφερόμενος στις άμεσες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ στην τρέχουσα περίοδο, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και ωφέλιμη για τους παραγωγούς.
Παράλληλα ο υπουργός προχώρησε σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Είπε ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα «Απόλλων» που θα αφορά αποκλειστικά τον πρωτογενή τομέα, ώστε μέσα από τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Ανήγγειλε τη ριζική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα, με στόχο να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς και γενικότερα στα συνεργατικά σχήματα, αλλά και να εξαλειφθούν προβλήματα, γραφειοκρατικά και άλλα, που ακόμη αποτελούν τροχοπέδη στην ενίσχυση του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα. Ο ΥπΑΑΤ στην ομιλία του αναφέρθηκε και σε τρέχοντα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι θα δοθούν περισσότερα από 700 εκατ. σε πληρωμές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν το Πάσχα – μεταξύ των οποίων 425 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις στα Οικολογικά σχήματα. Για τους ελέγχους είπε ότι στα γαλακτοκομικά και στα οπωροκηπευτικά «έχουν βρεθεί μαργαριτάρια». Τόνισε ότι οι έλεγχοι στα συγκεκριμένα προϊόντα θα συνεχισθούν, όπως και στο μέλι και λάδι και θα ενταθούν εν όψει Πάσχα και σε προϊόντα όπως το κρέας και τα αυγά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass