Μέχρι το Πάσχα αναμένεται η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 16:11

Μέχρι το Πάσχα στοχεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενεργοποιήσει την Κάρτα του Αγρότη για το έτος 2024, ενώ, όπως αναφέρουν στελέχη του ΥΠΑΑΤ και των τραπεζών, ως βάση για την εν λόγω ενεργοποίηση θα ληφθούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2023 (σ.σ. αντί της δήλωσης ΟΣΔΕ 2024), μια και έχει υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές ενισχύσεων που αφορούν τα Οικολογικά Σχήματα (eco-shemes).

Στη διάθεση των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι πλέον τα απαραίτητα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί εν συνεχεία η Κάρτα του Αγρότη. Εξάλλου, ο Οργανισμός είχε δεσμευτεί να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από δικής του πλευράς για να «τρέξει» η διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δομοκού, σε ειδική εφαρμογή -στην οποία έχουν πρόσβαση τα τραπεζικά ιδρύματα- μεταφέρθηκαν τα στοιχεία (δικαιώματα) των παραγωγών με βάση την ΕΑΕ 2023. Βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ 2023, η πρώτη προκαταβολή μέσω της Κάρτας του Αγρότη θα γίνει με βάση τη Βασική Ενίσχυση που έχει πληρωθεί ο παραγωγός μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2023 και αναμένεται να συμπληρωθεί σε δεύτερο στάδιο με ένα ακόμα ποσό μετά την πίστωση και την πληρωμή των Οικολογικών Σχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η «Κάρτα του Αγρότη» αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» μέσω του οποίου οι αγρότες, οι οποίοι δικαιούνται κοινοτική επιδότηση, μπορούν να προεισπράξουν τα κονδύλια που δικαιούνται από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass