ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Κέρδισε και ελπίζει ο Τύρναβος

* Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 60’ ο Τασιούλης, ενώ δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Τσατσαλίδης

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 8:06

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Γ' Εθνική κατηγορία πέτυχε χθες το απόγευμα ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε στο λαρισινό ντέρμπι του μαχητικού Δωτιέα Αγιάς, με 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 60'ο Δημήτρης Τασιούλης και με το τρίποντο αυτό οι «κυανέρυθροι» αναπτέρωσαν τις ελπίδες, αν και θα χρειασθεί όπως φαίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα αλλά όσο περνούσε η ώρα, ο Τύρναβος γινόταν περισσότερο πιεστικός και γενικά πατούσε καλύτερα από τον αντίπαλό του, στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 60'και μετά το 1-0, οι «κόκκινοι» της Αγιάς με τις εσωτερικές αλλαγές που έγιναν από τον προπονητή τους προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες, για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Τη σημαντικότερη με τον Τσατσαλίδη στις καθυστερήσεις που είχε δοκάρι και έτσι παρέμεινε το 1-0 για τον Τύρναβο.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι έγινε ένα δυνατό παιχνίδι μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και παρά την κρισιμότητά του, οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν σε αθλητικά πλαίσια να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Και μπορεί στο τέλος να άναψαν για λίγο τα αίματα με λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των παικτών, όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων λύθηκε η όποια παρεξήγηση πήγε να δημιουργηθεί.

Στο παιχνίδι τώρα, μόλις στο 4ο από δεξιά ο Τσατσαλίδης μπήκε στην περιοχή αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Παπαγιάννη, ενώ στο 8'σε δυνατό σουτ του Κρίτσα, ο Παϊτέρης με το στήθος απέκρουσε αρχικά την μπάλα και εν συνεχεία την απομάκρυναν αμυντικοί του Δωτιέα.

Δέκα λεπτά αργότερα στο 18', από αριστερά ο Χρηστίδης έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Τσιρλίδης που πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας δεν την πρόλαβε για να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 29' από φάουλ που εκτέλεσε ο Λούγκος, με κεφαλιά ο Καρατάσιος έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγο μετά στο 31',σε σουτ του Βούζα η μπάλα βρήκε το χέρι του Κόκκα και ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση διέταξε να συνεχισθεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιρλίδης μέσα στην περιοχή και πλάγια έκανε το σουτ και ο Παϊτέρης στην αριστερή του γωνία, απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.

Το εκτέλεσε ο Λούγκος και στο πλασέ του Καρατάσιου η μπάλα κατέληξε άουτ.

Σε σουτ του Τασιούλη στο 34'η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 36'μετά από φάουλ του Λούγκου ο Τσιρλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μια καλή στιγμή είχαμε για τους φιλοξενούμενους στο 39', όταν συνδυάσθηκαν ωραία Ραμάι, Τσατσαλίδης, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Κορλό που δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ και κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49'ο Χρηστίδης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Παϊτέρης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 40'σε σουτ του Χρηστίδη, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 60'ο Τύρναβος άνοιξε το σκορ.

Από αριστερά ο εορτάζων Αντώνης Βούζας έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Δημήτρης Τασιούλης που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα της Αγιάς στο 66'για να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Ο Τσατσαλίδης λίγο πιο κάτω από το κέντρο του γηπέδου κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Μεζίνι και στην κεφαλιά του Καρβούνη από πολύ κοντά, ο Παπαγιάννης εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα και κράτησε το πολύτιμο 1-0.

Σε σουτ του Παππά στο 76'ο γκολκίπερ του Τυρνάβου μπλόκαρε την μπάλα και στη συνέχεια σ Τσατσαλίδης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου, όμως παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για πέναλτι, ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 90'+2 ο Κόκκας έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Ντακούλα που έπιασε το σουτ και ο Παπαγιάννης με σωτήρια απόκρουση κράτησε το τελικό 1-0.

Αμέσως μετά στο 90'+3 ο Τσατσαλίδης από πολύ κοντά με το γόνατο έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι και χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Τύρναβο ξεχώρισαν οι Τασιούλης, Βούζας, Παπαγιάννης, Καρατάσιος και Λούγκος, ενώ από τον Δωτιέα οι Μεζίνι, Παππάς, Ντακούλας και ο Τσατσαλίδης που έδωσε πολλές μάχες με αντιπάλους του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με λάθη η διαιτησία του κ.Τσαλουχίδη(Κιλκίς), ενώ και ο πρώτος επόπτης κ. Τζομπαζάκης από τον ίδιο σύνδεσμο είχε λανθασμένες υποδείξεις.

Αντίθετα καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ. Αβραμίδης-Σιδηρόπουλος(Κιλκίς)

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο ο Βούζας(63') και από τον Δωτιέα οι Τσιρογιάννης(16'), Καρβούνης(35'), Σούλι(44'), Τσατσαλίδης(83'), ενώ στο 86’ απομακρύνθηκε από τον πάγκο ο γενικός αρχηγός Τάκης Κουτίνας, για διαμαρτυρία σε απόφαση του διαιτητή.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Μιλτιάδης Ζιάκας): Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας,Καρατάσιος, Καρλιάμπας, Λούγκος, Τασιούλης, Κρίτσας(75'Σβερκούλης), Τσιρλίδης(70'Παπαχρήστος), Βούζας, Χρηστίδης(58' Λίταινας).

ΔΩΤΙΕΑΣ(Γιάννης Μάγγος): Παϊτέρης, Παππάς, Σελήνης, Κόκκας, Μεζίνι, Σούλι, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Κορλός(58'Μπαλογιάννης), Τσιρογιάννης(26'λ.τ. Ραμάι), Καρβούνης(79'Τριτάρης).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

*Στο γήπεδο του Τυρνάβου βρέθηκε χθες ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Στέφανος Μπορμπόκης, ο οποίος κράτησε σημειώσεις για παίκτες των γηπεδούχων(σ.σ. μεταξύ αυτών ο μεσοεπιθετικός Τασιούλης και ο κεντρικός αμυντικός Καρατάσιος).

Τον παλιό τους συμπαίκτη συνάντησαν ο Δημήτρης Καπετανόπουλος και ο Γιάννης Αλεξούλης, πρώην τεχνικός του Δωτιέα, που ευχήθηκε και οι τρεις ομάδες του νομού όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, να παραμείνουν στην κατηγορία.

*Μαζί παρακολούθησαν την αναμέτρηση ο πρώην τεχνικός του Οικονόμου Τσαριτσάνης Τάσος Μπεριτζάς με τον συνεργάτη του Θανάση Γκαδρή και τον πρώην γενικό αρχηγό της ΑΕ Τυρνάβου, Αλέκο Μπότη.

* Ακόμη και ο παρατηρητής διαιτησίας δεν ήταν σύμφωνος για ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή και του πρώτου επόπτη.

*Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Γιάννης Μάγγος έσπευσε να χαιρετήσει τους Βασίλη Μπρέζα, Κώστα Μπάρδα, Γιώργο Κεχαγιά και Τάκη Κουτίνα, καθώς πέρυσι ήταν στην τεχνική ηγεσία με τον Αποστόλη Χαραλαμπίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass