Η ΑΕΛ ΠΕΤΥΧΕ ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ (2-0)

Κερδίζει και τους διαιτητές...

*Παρέμεινε στην πρώτη θέση, διαμαρτύρεται για τρία πέναλτι!

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 10:30

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Η ΑΕΛ συνεχίζει την προέλασή της στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, καθώς χθες κέρδισε με 2-0 τη Ζάκυνθο, αλλά και τις διαιτητικές αποφάσεις που ήταν σε βάρος της αφού διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό τριών πέναλτι (και δίκιο έχει...) που αν οι «βυσσινί» δεν είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η αντίδραση των τριών χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στο Ael Fc Arena. Τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν ο Ουρτάδο μόλις στο 59ο δευτερόλεπτο και ο Μπόγιοβιτς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική χρίζεται σκόρερ(έφθασε τα τρία τέρματα, όλα μέσα στο 2016) και αποτελεί την κορυφαία «εσωτερική» μεταγραφή του Ιανουαρίου.

Σίγουρα η νίκη ικανοποίησε τους πάντες ειδικά από το γεγονός ότι επιτεύχθηκε εύκολα(χάρη στο γρήγορο τέρμα του αρχηγού Πολ Ουρτάδο για τον οποίο είπε χαριτολογώντας ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς ότι ήξερε ότι θα βάλει τέρμα γι’ αυτό πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού) αλλά προβληματίζει η αντιμετώπιση της διαιτησίας.

Κρατάμε το γεγονός ότι ο Ντόστανιτς δικαιώθηκε για το αρχικό 4-4-2 έχοντας δυο επιθετικούς τον Μπόγιοβιτς και τον Μαρουκάκη όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ στο δεύτερο μέρος βλέποντας ότι ανέβαινε η Ζάκυνθος έβαλε τον έμπειρο Λαμπρόπουλο στη θέση του Μπόγιοβιτς και το γύρισε σε 4-2-3-1 φοβούμενος μην μπει η φιλοξενούμενη ομάδα στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το καταφέρει στο 84' με τον Κρολ.

Η ΑΕΛ από δω και πέρα θα πρέπει να μάθει να ζει κόντρα στις διαιτητικές αποφάσεις και να πετύχει την άνοδο που πραγματικά θα είναι άθλος.

Προβλημάτισε ότι δέχθηκε σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι τρεις κίτρινες κάρτες με τον Ουρταδο να είναι στο όριο(τρεις).

Η Ζάκυνθος δεν είναι τόσο άσχημη ομάδα (δεν έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές λόγω μη αδειοδότησης) όσο η βαθμολογική της θέση δείχνει (στο δυναμικό της ανήκει και ο Λαρισαίος Γιάννης Μπαλαμπάνος), ενώ στην κερκίδα του Ael Fc Arena ήταν καιν ο νέος της προπονητής Κροάτης Βάνια Ραντίνοβιτς.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Προτού προχωρήσουμε στην κριτική και την περιγραφή του αγώνα θα αναφέρουμε τις τρεις φάσεις που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ - και έχει δίκιο - ξεκινώντας από την τελευταία που κυριολεκτικά σήκωσε όλο τον κόσμο στον αέρα. Ήταν στο 71' όταν ο Λαμπρόπουλος κάνει μπαλιά στον Μαρουκάκη και ο Γραικός τον τραβάει από τη φανέλα χωρίς να δοθεί τίποτα.

Οι άλλες περιπτώσεις είναι στο 34' και στο 53' όταν ο Κυριακίδης στην πρώτη φάση ανέτρεψε τον Κουτσιανικούλη και στη δεύτερη τον Μαρουκάκη.

Ο διαιτητής και τις τρεις φορές έδειξε να συνεχισθεί το παιχνίδι... Κρίμα που το παιχνίδι δεν ήταν τηλεοπτικό για να έχει ο κόσμος απόλυτα καθαρή εικόνα από αυτές τις φάσεις και κυρίως οι αρμόδιες αρχές...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Μασούρα(δεξιά), Βέρτζο, Κομεσίδη(σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ένα αμυντικό χαφ τον Μπανούση και πιο μπροστά τους Μπουντόπουλο, Ουρτάδο, Κουτσιανικούλη, ενώ στην επίθεση τους Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκη.

Και στο 59ο δευτερόλεπτο με τους παίκτες της Ζακύνθου να έχουν ακουμπήσει μια φορά την μπάλα ο Ουρτάδο έκανε το 1-0.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ με τον αέρα της ανωτερότητας άρχισε να παίζει για ένα δεύτερο τέρμα αλλά δυστυχώς οι παίκτες αν και βρέθηκαν πολλές φορές σε πλεονεκτική θέση κυρίως με Μπουντόπουλο, Μαρουκάκη, Μπόγιοβιτς δεν τα κατάφεραν ενώ αγνοήθηκε πέναλτι σε βάρος του Κουτσιανικούλη.

Και ενώ όλοι περίμεναν το ημίχρονο να τελειώσει με 1-0 ένα πολύ καλό κόρνερ του Μπουντόπουλου στο τελευταίο λεπτό βρήκε αμαρκάριστο τον Μπόγιοβιτς και ο Σέρβος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ μπορούσε να βάλει και ένα τρίτο γκολ αλλά το σουτ του Μπογιοβιτς(47') απέκρουσε στη γραμμή ο Γραικός για να αρχίζει να ισορροπεί το παιχνίδι η Ζάκυνθος.

Στο 53' δεν δίνεται δεύτερο πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και ο Ντόστανιτς στο 60' βάζει τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μπόγιοβιτς και μετατρέπει την τακτική σε 4-2-3-1.

Η ΑΕΛ πάλι φθάνει κοντά στο γκολ, δεν δίνεται ένα ακόμα πέναλτι αλλά στο 84' λίγο έλειψε να γίνει ο αγώνας θρίλερ...

Ο Κρολ από κοντά δεν νίκησε τον Ξενοδόχοφ και το παιχνίδι τελείωσε με 2-0. Αν είχε σημειωθεί τέρμα τα τελευταία λεπτά θα ήταν πραγματικά αγωνιώδη.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

1’ : Ο Μπόγιοβιτς που δέχθηκε μπαλιά από τον Μονιάκη μεταβιβάζει στον Ουρτάδο που με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.

13’: Από αριστερά κάνει ωραία σέντρα ο Κουτσιανικούλης ο Μαρουκάκης πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Πολίτης.

18’: Ο Μπουντόπουλος εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα φθάνει στον Κομεσίδη αλλά το σουτ που κάνει από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκαρι.

22: Μακρινό σουτ του Ουρτάδο στέλνει την μπάλα άουτ.

30’: Ο Μπουντόπουλος κάνει σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Μπόγιοβιτς καταλήγει άουτ.

32’: Έξυπνη πάσα του Κουτσιανικούλη στον Μπουντόπυλο που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά άστοχα.

33: Μακρινό σουτ του Ζαϊρί η μπάλα καταλήγει άουτ.

40’: Ο Μπόγιοβιτς με ωραία ενέργεια πασάρει στον Μπουντόπουλο που από πλεονεκτική θέση κάνει ένα αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

41’: Εξαιρετική πάσα του Ουρτάδο στον Κουτσιανικούλη που βγήκε μόνος προ του Πολίτη αλλά αυτός καταφέρνει και αποκρούει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον αμαρκάριστο Μπόγιοβιτς.

45 : Κόρνερ από αριστερά με εκτελεστή τον Μπουντόπουλο και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μπόγιοβιτς με κεφαλιά κάνει το 2-0.

47’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ζακύνθου ο Μπόγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι πιάνει σουτ αλλά αποκρούει στη γραμμή του τέρματος ο Γραικός.

48’: Μπαλιά του Κουτσιανικούλη μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Μαρουκάκη που από πολύ καλή θέση σουτάρει ελάχιστο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πολίτη.

52’: Μακρινό σουτ του Ζέλιου η μπάλα καταλήγει άουτ.

54’: Σουτ του Μπουντόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Πολίτης εντυπωσιακά.

56’: Σουτ του Ορφανίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.

61: Μακρινό σουτ του Ουρτάδο η μπάλα καταλήγει άουτ.

65’: Σουτ του Ζαϊρί από μακριά και μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ.

69’: Ο Μονιάκης από αριστερά μεταβιβάζει στον Ροβίθη δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και ο Πολίτης μπλόκαρε εύκολα.

77’: Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μασούρα που πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, διέσχισε όλο το γήπεδο περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει δύσκολα ο Πολίτης.

81’: Αριστοτεχνικό σουτ του Ζαϊρί έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

84’: Εκτέλεση φάουλ του Ζαϊρί, ο Κρολ κερδίζει την κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Κουτσιανικούλης(μάλιστα φάνηκε δυσαρεστημένος με την αλλαγή του προφανώς από το πάθος του να συνεχίζει να παίζει τώρα που βρήκε ρυθμό) και Ουρτάδο. Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ δεν πιέστηκε, ο Μονιάκης πήγε αρκετά καλά και ανάγκασε τον Ζαϊρί να παίζει από τον άξονα στο δεύτερο μέρος, ο Βέρτζος είναι ο ορισμός της σιγουριάς για την κατηγορία, ενώ ο Κομεσίδης έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο Μασούρας είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές (αποκορύφωμα η ατομική ενέργεια στο 77') αλλά και μερικές λανθασμένες. Θεωρείται ταλαντούχος.

Ο Μπανούσης ήταν πολύ καλύτερος από άλλα παιχνίδια ενώ ο Μπουντόπουλος υστέρησε σε τελικές προσπάθειες αλλά ήταν απίστευτα κινητικός και πολύ καλός στα στημένα. Ο Μπόγιοβιτς βρήκε τα... γκολ ενώ ο Μαρουκάκης τα ψάχνει στους τελευταίους αγώνες... Καλός ο Λαμπρόπουλος όταν μπήκε σαν αλλαγή όπως και ο Ροβίθης. Ο Κρητικός αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται...

Από τη Ζάκυνθο καλύτεροι οι: Πολίτης, Ζαιρί(ξέρει πολλή μπάλα) και Ναζίμ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον διαιτητή Τσαμούρη(Πειραιά) τα σχόλια περιττεύουν.... Αδίκησε την ΑΕΛ. Κίτρινες κάρτες έδειξε στους Μονιάκη, Ουρτάδο, Κομεσίδη, Κυριακίδη, Ζαϊρί, Λέκκα.

Με λανθασμένες υποδείξεις και οι δυο βοηθοί Τζιλίρης Δημήτρης, Γιαννίκος Γιώργος του ιδίου συνδέσμου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μπανούσης, Ουρτάδο, Μπουντόπουλος (67’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (74’ Κρητικός), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (61’ Λαμπρόπουλος).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πολίτης, Γραικός, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Καμπούρης, Ναζίμ, Ορφανίδης (85’ Αναστασιάδης), Ζαϊρί, Κρολ, Μεντούρ (72’ Κάρδαρης), Ζέλιος (55’ Λέκκας).

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Να ασχοληθούν σοβαρά

με το θέμα της διαιτησίας

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας δήλωσε τα εξής στην «ΕτΔ»: «Δεν θέλω να βγάλω ανακοίνωση αλλά η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και οι αρμόδιοι εισαγγελείς πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της διαιτησίας στη Β' Εθνική κατηγορία.

Δεν μπορεί σε ορισμένες ομάδες να δίνονται αφειδώς πέναλτι και σε μας στα τρία τελευταία παιχνίδια να μας έχουν στερήσει επτά. Τα βίντεο των αγώνων είναι στη διάθεσή τους».

Σε ερώτηση που κάναμε στον Ντόστανιτς για τη διαρκή αλλαγή αρχηγών (μέχρι τώρα είχαμε δει τους Βέρτζο, Μπανούση, Κομεσίδη αλλά χθες τον Ουρτάδο) πήρε το λόγο ο Αλέξης Κούγιας αναφέροντας τα εξής: «Είναι απόφαση της διοικήσεως. Ο Ουρτάδο είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας γιατί είναι ο φυσικός της ηγέτης, ακολουθεί ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς γιατί επί τέσσερα χρόνια έπαιζε και ήταν αρχηγός στον Εργοτέλη και έχει μεγάλη εμπειρία, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος γιατί είναι ο παλαιότερος παίκτης της ΑΕΛ και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, γιατί είναι σπουδαίος παίκτης και φυσικά Λαρισαίος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass