ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΠΟΥΝΤΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΣ

Ακάθεκτος ο Απόλλωνας Λάρισας

* Το «χρυσό» γκολ για τους «κυανόλευκους» πέτυχε στο 7ο λεπτό με κεφαλιά ο Χατζής *Μ. Ζιώγας: «Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την υπερπροσπάθεια»

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2016 7:50

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων των ΕΠΣ που διοργανώνει η ΕΠΟ, εξασφάλισε χθες ο Απόλλωνας Λάρισας, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Οπούντιου Μαρτίνου, ενός ακόμα αντιπάλου από τη Γ’ Εθνική (μετά τη Νίκη Β.), κερδίζοντας με 1-0 στο στάδιο Αλκαζάρ. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Χατζής με κεφαλιά στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κυριάκος. Έτσι η λαρισινή ομάδα θα υποδεχθεί, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, την Πύδνα Κίτρους (είχε κερδίσει εκτός έδρας τη Φαρκαδόνα με 2-1), την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στον αγώνα που θα κρίνει τον νικητή του 4ου ομίλου, ο οποίος θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επί της ουσίας οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν μία δύσκολη και αγχωτική νίκη κάτι που φάνηκε στα τελευταία 30 λεπτά. Η κούραση από την υπερπροσπάθεια των παικτών το τελευταίο χρονικό διάστημα (επτά παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα μέσα σε 25 ημέρες) επηρέασε την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα, η οποία ωστόσο έδειξε ικανή να διαχειριστεί την κατάσταση. Σ’ αυτό συνέβαλε και ο τερματοφύλακας Τ. Κουρδής ο οποίος με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις (στο 73’ και στο 85’) κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Σ’ ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν περί τους 200 φιλάθλους (καθώς το κρύο λειτούργησε ως αποτρεπτικός παράγοντας) ο Απόλλωνας Λάρισας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ.

Ήταν το 7ο λεπτό όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Χατζής έκανε ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα επέβαλε το ρυθμό της, δεν επέτρεψε τον αντίπαλό της να γίνει επικίνδυνος στην επίθεση και προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε μεγαλύτερη σιγουριά.

Στο 18’ και στο 28’ ο Γ. Κουρδής επιχείρησε με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να σκοράρει αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας δεν ήταν το ίδιο καλός, με αποτέλεσμα στο 42’ οι φιλοξενούμενοι να γίνουν απειλητικοί στην πρώτη τους ουσιαστικά ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Κακάβας βρήκε τον Καντού, ο οποίος ελίχθηκε και έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στον Ραπάι που με δυνατό σουτ από καλή θέση σημάδεψε πολύ πάνω από την εστία του Γ. Κουρδή.

ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Θαναηλάκης για τον Οπούντιο επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Φυσικά το ρευστό 1-0 δεν επέτρεπε τους παίκτες του Απόλλωνα να εφησυχάσουν, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης με στόχο το δεύτερο γκολ.

Στο 56’ μετά από ενέργεια και σέντρα του Παλάσκα από τα δεξιά, ο Κυριάκος με προβολή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να "κλειδώσει" τη νίκη. Οι «κυανόλευκοι» ήλεγχαν το παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο όλα αυτά μέχρι το 65ο λεπτό. Από κει και πέρα η εικόνα της ομάδας του Απόλλωνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε κι αυτό παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο.

Στο 73’ ο Καντού εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Δημητρέλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τ. Κουρδής με εντυπωσιακή ενέργεια απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σπυριδάκης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο α’ βοηθός κ. Μ. Μανασής είχε καταλογίσει τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 81’ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει, όταν μετά από σέντρα του Σκούπρα, ο Μπόντε με κοντινή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας Καρανάσιος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 85’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καντού, ο Γκριτζάπης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τ. Κουρδής έκανε ακόμα μία μεγάλη απόκρουση και κράτησε το 1-0.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Απόλλωνα να περνά μία ακόμα δύσκολη στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Καντού, ο Θαναηλάκης, μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά, κατέβασε την μπάλα, επιχείρησε σουτ υπό πίεση αλλά σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους «κυανόλευκους» να φτάνουν σε μία ακόμη μεγάλη πρόκριση και να δείχνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν με αξιώσεις την πορεία τους στη διοργάνωση.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κ. Μανασής με βοηθούς τους κ. Μ. Μανασή και Κ. Σταφυλά (ΕΠΣ Τρικάλων). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γεωργούλης (23’), Σκούπρας (29’), Θαναηλάκης (39’), Κουτσούμπας (54’) και Σπυριδάκης (65’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος (52’ Μπόντε), Κολιός, Γεωργούλης, Λιλολάρι, Σκούπρας, Γ. Κουρδής, Κούρο, Χατζής, Παλάσκας, Κυριάκος (79’ Γιαννακόπουλος).

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (Ζαχαρόπουλος): Καρανάσιος, Κουτσούμπας, Κωτσαλάς, Σπυριδάκης, Τσέλλος, Δέδες, Κακάβας (69’ Δημητρέλης), Πέπας (70’ Νικολόπουλος), Θαναηλάκης, Καντού, Ραπάι (60’ Γκριτζάπης).

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Μιχάλης Ζιώγας, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη επί ενός αντιπάλου που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και έχει στόχο τη διάκριση μέσα από το κύπελλο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν, γιατί τα τελευταίο διάστημα αγωνιζόμαστε Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή και έχουμε κερδίζει δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής. Παράλληλα ο στόχος μας είναι και το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σ’ αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να κερδίζουμε στην κανονική διάρκεια και όχι στην παράταση.

Στο β’ ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι οι αντίπαλοι θα πίεζαν ψηλά, αλλά παράλληλα θα άφηναν διαδρόμους στην άμυνα, τους οποίους έπρεπε να εκμεταλλευτούμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία σε δύο φάσεις, αλλά δεν ευτυχήσαμε να κάνουμε το 2-0. Παίξαμε με μία ομάδα πολύ καλή, σοβαρή, δουλεμένη, η θέση της οποίας είναι μία κατηγορία πιο πάνω από εμάς.

Λογικό είναι ότι από ένα σημείο και μετά να θέλουμε το αποτέλεσμα και να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Αυτοί βγήκαν μπροστά γιατί δεν είχαν κάτι να χάσουν, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί και κινδυνέψαμε μόνο στο ψηλό παιχνίδι. Το ξέραμε ότι ο Οπούντιος είναι ψηλή ομάδα και στα στημένα αρκετά δυνατή.

Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και δυνατοί γιατί η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια, δείχνει ότι έχει δυνατότητες, έχει δουλέψει πάρα πολύ και πρέπει να παραμείνουμε συσπειρωμένοι. Οι καλές ομάδες γίνονται ακόμα καλύτερες όταν οι παίκτες θυσιάζουν το «εγώ» τους για το «εμείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass