Η ΛΑΡΙΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26-28 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία

• Συνολικά 19 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 300 αθλητές θα μετέχουν στο τουρνουά

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 17:00

Μία ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί η Λάρισα.

Ο λόγος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων καλαθοσφαιριστών που θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Μαΐου με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, +35, +40, και +50 ετών και ήδη 19 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 βετεράνοι του μπάσκετ, ανάμεσά τους ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, σε μια εκδήλωση που αποδεικνύει ότι το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα κλειστά γυμναστήρια του Αγ. Θωμά, της Νεάπολης και του Αλκαζάρ, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων αναμένεται να καταρτιστεί και να ανακοινωθεί εντός των ημερών. Στο πλαίσιο του τουρνουά θα τιμηθούν η πρώτη ομάδα του Γυμναστικού που πέτυχε την άνοδο στην μεγάλη εθνική κατηγορία και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρης Ντούγκος. Πέρα από το αγωνιστικό πρόγραμμα θα υπάρξουν παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς οι αποστολές θα επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το Διαχρονικό Μουσείο και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.
Με αφορμή λοιπόν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, δόθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίστηκαν τα εξής:


Κώστας Αγοραστός (περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Μία ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση διεξάγεται στη Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα. Συνολικά 19 ομάδες απ’ όλη τη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και να προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό όμορφες στιγμές.
Είναι μια ξεχωριστή στιγμή γιατί οι άνθρωποι αυτοί, μετά το τέλος της επαγγελματικής τους καριέρας, συνεχίζουν να είναι κοντά στο μπάσκετ, κοντά στη νεολαία και τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και είναι η ελπίδα για το αύριο. Αξίζει να είμαστε κοντά και να παρακολουθήσουμε αυτούς τους αγώνες».


Γιώργος Κωσταρόπουλος (δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού): «Ο Δήμος Λαρισαίων από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση γιατί δείχνει κάτι σημαντικό, ότι ο αθλητισμός δεν σταματά και δεν έχει ηλικία. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη καθώς πολλοί αθλητές θα έρθουν και θα μείνουν για τρεις ημέρες εδώ. Παράλληλα έχουν κανονιστεί επισκέψεις στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο που προβάλλουν την πόλη μας στους επισκέπτες. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους και όχι μόνο να παρακολουθήσουν αυτή τη γιορτή».


Νίκος Παπαϊωάννου (αντιπρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών- πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής): «Στο τουρνουά που διεξάγεται για τρεις ημέρες στη Λάρισα θα έρθουν παλιοί αντίπαλοι και συμπαίκτες, για να παίξουμε και να θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές στον αθλητισμό. Θέλουμε τον κόσμο της Λάρισας στο πλευρό μας και στα γήπεδα. Από την πρώτη στιγμή είναι κοντά μας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Ευχαριστούμε ακόμα τους διαιτητές, τις γραμματείες, τον Ερυθρό Σταυρό, τους ανθρώπους των ΕΑΚ, τους γιατρούς και τους εθελοντές, που θα έχουμε στα παιχνίδια. Εύχομαι να έχουμε ένα επιτυχημένο τουρνουά».
* Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σταύρος Χατζηλάκος, ο πρόεδρος του ΣΒΕΚ Λάρισας κ. Θοδωρής Λιάκος κ.ά.


ΑΡΗΣ ΓΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass