ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΕΛ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ

Το παρελθόν οδηγός για το μέλλον

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 15:50

Το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο καλύτερος οδηγός για το μέλλον, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε κοινωνική δράση, αφού χθες στο Λιτόχωρο στο τουρνουά παλαιμάχων που έγινε μεταξύ ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή θυμήθηκαν τα νιάτα τους ενώ τα έσοδα του τουρνουά πήγαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.


Το τουρνουά έγινε με πρωτοβουλία της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣ και συμμετείχαν παίκτες που έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας όπως οι: Λάκης Παπαϊωάννου, Στέφανος Μπορμπόκης, Τάκης Παραφέστας, Κώστας Ορφανός, Γιάννης Βένος, Κώστας Δράμπης, Κώστας Ιωσηφίδης, Θοδωρής Βουτυρίτσας και πολλοί ακόμα που «ξεδίπλωσαν» το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και ζωντάνεψαν μνήμες από τις μεγάλες στιγμές των ελληνικών γηπέδων τις δεκαετίες του 70, του ‘80 και του ‘90.
Στις αναμετρήσεις «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους ο Άρης με τον Ηρακλή, που τελείωσε με νικητή την ομάδα του Ηρακλή με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Αδάμου.
 Ακολούθησε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ που τελείωσε με νικήτρια την ομάδα της Θεσσαλονίκης και σκορ 3-1 (Ιορδανίδης, Αργυρίου, Τουρσουνίδης τα γκολ για τη ομάδα του ΠΑΟΚ και ο Λιάπης για την ΑΕΛ).
Πριν από την αναμέτρηση ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του τουρνουά μίλησε για την ανάγκη να αναδεικνύεται το αθλητικό ιδεώδες ως δείγμα πολιτισμού, αλλά και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά, αφού τα έσοδα δόθηκαν στα ιδρύματα Κέντρο Αποθεραπείας Παίδων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.(Ο Άγιος Δημήτριος), Φιλόπτωχο Σωματείο Λιτοχώρου, Γηροκομείο Λάρισας.
Πλακέτες επίσης απονεμήθηκαν από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στους αρχηγούς των ομάδων Κώστα Αιδινίου (Ηρακλή), Γιάννη Βένο (Άρη), Κούλη Αποστολίδη (ΠΑΟΚ) και Τάκη Παραφέστα (ΑΕΛ) καθώς και στον δήμαρχο Λιτοχώρου Κώστα Δημόπουλο που φιλοξένησε τη διοργάνωση. Τέλος τιμητικές πλακέτες έδωσαν και οι αρχηγοί των ομάδων στον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα.
Με τους παλαίμαχους της ΑΕΛ που προπονητή είχαν τον Νίκο Βλαχούλη αγωνίσθηκαν οι: Μιχαήλ, Κυριακούλης, Παραφέστας, Ντόσας, Σελιώνης, Παπαντωνίου, Παπαρίζος, Λόης, Αβραμούλης, Ράμμος, Τσιτσιλής, Κούγιας (μάλιστα όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής ρώτησε τον βοηθό «αν του βγάλω κόκκινη θα μου κάνει μήνυση;»), Κώτσιος, Βιλανάκης, Τσώτσος, Βασιλείου, Λιάπης, Μαλουμίδης, Τσαπατώρης, Πλίτσης, Βουτυρίτσας, Γκόλαντας, Σταματίου, Κολομητρούσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass