ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΡΕΦΕΡΙ

Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας ο Ν. Πιτσίλκας

• Θα διδάσκει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2017 15:24

Μία ακόμα διάκριση για τον Νίκο Πιτσίλκα, τον δικό μας Λαρισαίο συμπολίτη που επάξια κατέκτησε την κορυφή της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Διαιτησίας εκπροσωπώντας τόσο την πόλη μας όσο και την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την επιτυχή υποβολή σε τεστ αξιολόγησης απέκτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στις 27 Μαΐου 2017 στο Clinic που έγινε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, την πιστοποίηση του Εθνικού Καθηγητή Διαιτησίας που του δίνει τη δυνατότητα να διδάσκει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.
Ξεκινώντας την πορεία του σαν παίκτης στο ΓΣΛ το 1972 και στη συνέχεια στην ΕΑΛ μέχρι το 1982, συνέχισε από το 1983 τη μεγάλη και σπουδαία καριέρα του σαν διαιτητής μέχρι το 2009 όταν και σταμάτησε λόγω του ορίου ηλικίας, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 500 αγώνες στην Α’ Εθνική, 550 περίπου αγώνες σε Διεθνείς Διοργανώσεις, 5 συμμετοχές σε Eurobasket, 2 Ολυμπιάδες, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 26 τελικούς.
Από το 2011 είναι Κομισάριος και Παρατηρητής διαιτησίας σε διεθνείς αγώνες της FIBA και της Euroleague.
Τον Μάιο του 2016 επελέγη, μαζί με τον Βολιώτη Κώστα Κορομηλά, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να συμμετάσχει σε ένα νέο project με την ονομασία FRIP [FIBA REFEREES INSTRUCTORS PROGRAM] διάρκειας 12 μηνών, για την ανάδειξη Εθνικών Καθηγητών Διαιτησίας βασισμένο στις ανάγκες της σύγχρονης διαιτησίας τόσο σε Εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass