ΔΙΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Υποσχέσεις για ένα φιλόδοξο μέλλον

*Αν και νεοφώτιστη φέτος στην Α’ Εθνική τερμάτισε στην 4άδα δείχνοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία ισχυρή δύναμη στον χώρο *Ν. Γκαλίτσιος: «Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι τη νέα χρονιά»

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2017 22:25

Αν και νεοφώτιστη στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου η ΑΕΛ κατάφερε να δείξει την αξία της και να πλασαριστεί στην 4άδα. Σεβόμενη τη μεγάλη «βυσσινί» ιστορία και τη βαριά φανέλα, η ομάδα του Νίκου Γκαλίτσιου απέδειξε όχι μόνο ότι το μέλλον της ανήκει αλλά ότι μπορεί να εξελιχθεί -και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα- σε μία ισχυρή δύναμη στον χώρο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου.

Ο αρχικός στόχος της άνετης παραμονής επετεύχθη πολύ νωρίς και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις «βυσσινί» να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα πράγματα, θέτοντας τις βάσεις για ένα φιλόδοξο αύριο.

Για τη φετινή επιτυχημένη χρονιά αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ μίλησε στην «ΕτΔ» ο τεχνικός Νίκος Γκαλίτσιος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στην Α’ Εθνική κατηγορία και ως νεοφώτιστοι στόχος μας ήταν η άνετη παραμονή. Παρά το άγχος που είχαμε στην αρχή ο βασικός μας στόχος επετεύχθη πολύ νωρίς, πριν το μισό του πρωταθλήματος. Η ομάδα ήταν πολύ δυνατή, είχαμε κάνει ποιοτικές μεταγραφές και σε συνδυασμό με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δημιουργήσαμε ένα κράμα που όπως αποδείχθηκε ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Τερματίσαμε στην 4η θέση, κάτι που ήταν άκρως τιμητικό για την ομάδα για πρώτη χρονιά στην Α’ Εθνική».

-Τι σημαίνει για το μέλλον η φετινή επιτυχία;

«Σίγουρα αυτή η επιτυχία μας ικανοποιεί, ωστόσο δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι τη νέα χρονιά, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς όπως είναι γνωστό η κρίση έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο. Επειδή το πρωτάθλημα ξεκινάει κάπως αργά, δηλαδή τον Οκτώβριο, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο ρόστερ. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το οικονομικό, αλλά και από τις συζητήσεις που θα κάνουμε με τις αθλήτριες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό».

-Μπορεί η ΑΕΛ να εδραιώσει τη θέση της στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου; Είναι αυτός ένας από τους μελλοντικούς στόχους;

«Ο στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι αυτός ακριβώς. Να εδραιώσει δηλαδή η ΑΕΛ τη θέση της στην Α’ Εθνική κατηγορία και σε συνάρτηση με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες να δημιουργήσει μία γερή βάση. Θεωρώ ότι σε 2-3 χρόνια θα πλαισιώσουν τη γυναικεία ομάδα πολλά νέα κορίτσια από τις υποδομές. Ουσιαστικά η γυναικεία ομάδα θα μπορεί να συντηρηθεί από τα τμήματα υποδομής, με στόχο αφενός να σταθεροποιήσει τη θέση της στην Α’ Εθνική και αφετέρου να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας, πέρα από το να «χτίσουμε» μία αξιόλογη ομάδα, θέλαμε να κοντράρουμε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου όπως είναι η Δράμα, η Καρδίτσα και ο ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι στα μεταξύ μας παιχνίδια είχαμε πολύ καλή παρουσία και τους δυσκολέψαμε όλους, γεγονός που σημαίνει ότι ως νεοφώτιστοι δεν είχαμε μεγάλες διαφορές από τους δυνατούς. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εξελιχθούμε στο μέλλον.

Η ΑΕΛ είναι μεγάλη, ακόμα και όταν αναφερόμαστε στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η φανέλα είναι βαριά και πρέπει να είμαστε άξιοι πρεσβευτές της. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε επάξια και του χρόνου θα προσπαθήσουμε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσω ότι η ΑΕΛ σε επίπεδο γυναικείου ποδοσφαίρου στο θέμα της οργάνωσης δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις μεγάλες ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της ομάδας τρέχουν διαρκώς, προσπαθούν να προσφέρουν τα μέγιστα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί από κει ξεκινούν τα πάντα. Μέσα από τη σωστή οργάνωση αναδεικνύεται και η δουλειά που γίνεται στους υπόλοιπους τομείς».

-Παράλληλα με την αγωνιστική επιτυχία είχαμε σημαντικές διακρίσεις και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων…

«Ναι, η ΑΕΛ έδωσε αθλήτριες στα Εθνικά μας συγκροτήματα. Η τερματοφύλακας Νάση, αρχικά είχε κληθεί στην Εθνική κορασίδων και συνεχίζει στην Εθνική γυναικών, η κεντρική Κόλια κλήθηκε και αυτή στην Εθνική γυναικών, ενώ η κεντρική Σακελλαρίου και η τερματοφύλακας Βλασιάδου στην Εθνική νεανίδων».

-Τι γίνεται σχετικά με τη νέα χρονιά;

«Έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, εγώ συνεχίζω στο «τιμόνι» της ομάδας και πλέον βρισκόμαστε στη φάση των συζητήσεων με τις αθλήτριες από υπάρχον έμψυχο δυναμικό για ανανέωση της συνεργασίας. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι μεταγραφές καθώς πρέπει να ενισχύσουμε το ρόστερ. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 18 Αυγούστου και μέχρι τότε πιστεύω ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας τις αθλήτριες που θέλουμε.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο ειδικά σε επίπεδο Α’ Εθνικής έχει ποιότητα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα πρέπει να το αγκαλιάσει. Ήδη στην Ευρώπη έχει κερδίσει ένα μεγάλο μέρος του φίλαθλου κοινού».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass