ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με το βλέμμα στην Α2 Εθνική

*Η εκλογή νέου Δ.Σ. με επικεφαλής τον Β. Ακριβούλη και η πρόσληψη του Δ. Ιόφτσεφ στη θέση του προπονητή σηματοδοτούν μια νέα εποχή στο σύλλογο

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2017 22:30

Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Βασίλη Ακριβούλη και η πρόσληψη του Δημήτρη Ιόφτσεφ στη θέση του προπονητή σηματοδοτούν μια νέα εποχή στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Φιλαθλητικού.

Μετά από δύο διαδοχικούς υποβιβασμούς η Λαρισινή ομάδα θέλει να επανακάμψει αγωνιστικά και να ξαναμπεί σε ανοδική τροχιά, με στόχο να επιστρέψει στην Α2 Εθνική κατηγορία. Παράλληλα στα πλάνα των ανθρώπων του συλλόγου είναι η ανάδειξη και προώθηση των ταλέντων από τα τμήματα υποδομής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα επιτρέψει στη γυναικεία ομάδα να έχει αγωνιστική διάρκεια.

Στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες, επέστρεψε ο Βασίλης Ακριβούλης (ήταν ξανά πρόεδρος τη διετία 2013-15), ενώ τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι οι κ. Θεόδωρος Κουμπούρας (αντιπρόεδρος), Γιώργος Μήτσιος (γεν. γραμματέας), Κωνσταντίνος Μπαζιάνας (ταμίας), Δημήτρης Δαλαμπύρας (γεν. αρχηγός), Δημήτρης Τζήκας (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων) και Γεωργία Μητσιογιάννη, Βασίλης Πασχαλίδης, Θανάσης Βαβατσικος (μέλη).

Όπως επισήμανε ο νέος πρόεδρος του Φιλαθλητικού το νέο Δ.Σ. «είναι πλήρως ανανεωμένο, με ανθρώπους που έχουν διάθεση και όρεξη να δουλέψουν, ώστε να συνεχίσει ο σύλλογος να πρωταγωνιστεί. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνω τον προεδρικό θώκο του συλλόγου. Η πρώτη μου φορά ήταν τη διετία 2013-2015 όταν καταφέραμε μέσα από έναν καλό προγραμματισμό, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, να ανεβάσουμε τη γυναικεία ομάδα μας στα σαλόνια του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, στην Α1 Εθνική κατηγορία. Αν μη τι άλλο μια κορυφαία στιγμή για μένα και για τον σύλλογο, που όμως δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσω, για λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω. Έτσι μετά από δύο χρόνια, είμαστε πάλι εδώ, να προσπαθήσουμε μαζί με τα νέα μέλη του Δ.Σ. να οδηγήσουμε τον σύλλογο εκεί όπου βρισκόταν, την τελευταία φορά που ήμουν στην αντίστοιχη διοικητική θέση. Άλλωστε έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή το μέλλον, με οικονομικό και οργανωτικό ορθολογισμό».

-Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν στη γυναικεία ομάδα και πώς προσδιορίζονται;

«Οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν είναι ξεκάθαροι. Για τη γυναικεία ομάδα, είναι να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την επάνοδο στην Α2 Εθνική, όπου θεωρούμε ότι είναι η φυσική της θέση. Θα δημιουργηθεί ένας κορμός, ένα κράμα, από έμπειρες και μικρές ταλαντούχες αθλήτριες του συλλόγου, όπου θα είναι έτοιμες να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, από τη στιγμή που η ομάδα θα επανέλθει στην Α2 Εθνική».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σε επίπεδο υποδομών; Θα αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία της λειτουργίας και του σκοπού των τμημάτων υποδομής ή θα παραμείνει η ίδια και ποια είναι;

«Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη φιλοσοφία της λειτουργίας και του σκοπού των τμημάτων υποδομής. Συγκεκριμένα, ο σύλλογός μας στα αναπτυξιακά αγωνιστικά του τμήματα, θα συνεχίσει να προσπαθεί, ώστε να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν, καθώς και στην ανάδειξη ταλέντων που αργότερα θα στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα. Σήμερα άλλωστε η γυναικεία ομάδα απαρτίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από αθλήτριες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο Φιλαθλητικός διαθέτει τη μεγαλύτερη ακαδημία βόλεϊ στη Λάρισα. Η φιλοσοφία του συλλόγου δεν αλλάζει. Βαθιά πεποίθηση και υπέρτατη αρχή του συλλόγου αποτελεί η συνεχής ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών. Με υπευθυνότητα και συνεχή επαγρύπνηση ο σύλλογος συμβάλλει τα μέγιστα στη σωστή κοινωνικοποίηση των νεαρών κοριτσιών. Ο αθλητισμός άλλωστε αποτελεί την κοινή συνισταμένη παιδείας και πολιτισμού. Κοινώς δηλαδή, αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός. Οι ακαδημίες βόλεϊ του Φιλαθλητικού έχουν ως σκοπό τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος από μικρή ηλικία, την ανάπτυξη μιας ιδανικής σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό, που βασίζεται στη δημιουργική άμιλλα την ψυχαγωγία των παιδιών μέσω ενός αθλήματος-παιχνιδιού και την αποτροπή άλλων ενασχολήσεων βλαπτικών κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Τη σωστή διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κανόνες του αθλήματος και το πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και μέσα από τη σχέση τους με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους. Τη δημιουργία μιας δεμένης αλλά και αγωνιστικά δυναμικής αθλητικής παρέας, η οποία δυνητικά θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των ταλέντων που μέσα από τη σωστή εξέλιξη θα οδηγηθούν να παίξουν στη μεγάλη ομάδα γυναικών του Φιλαθλητικού».

-Υπάρχουν μεταγραφικοί στόχοι προς ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της γυναικείας ομάδας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου;

«Όσον αφορά στις μεταγραφές στη γυναικεία ομάδα, με την καθοδήγηση και τη σύμφωνη γνώμη του νέου προπονητή μας Ιόβτσεφ Δημήτρη, έχουμε ανανεώσει σχεδόν με όλες τις αθλήτριες από την περσινή σεζόν και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, περισσότερο με έμπειρες αθλήτριες, που θα βοηθήσουν για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ».

-Η ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικούς υποβιβασμούς. Θα αλλάξει κάτι ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό;

«Θεωρώ ότι ο κακός προγραμματισμός τη σεζόν που η ομάδα αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική, ξέχωρα από την πτώση της ομάδας, μετέφερε πολλά προβλήματα οικονομικά και αγωνιστικά και στην επόμενη αγωνιστική σεζόν, όπου βρήκε την ομάδα στην Α2 Εθνική. Έτσι η ομάδα δεν μπόρεσε να ενισχυθεί με περισσότερες έμπειρες αθλήτριες, με αποτέλεσμα να στηριχθεί σε μικρές αθλήτριες του συλλόγου (αν και αυτός είναι ο σκοπός του συλλόγου), οι οποίες δεν ήταν ακόμα έτοιμες να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Παρόλα τα πολλά προβλήματα κυρίως από τραυματισμούς, η ομάδα κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να σωθεί, αλλά η δημιουργία της pre league, καταδίκασε την ομάδα σε υποβιβασμό, μετά από 10 συνεχόμενα έτη στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.

Γενικά θέλω να αναφέρω ότι με την πρόσληψη του Ιόβτσεφ Δημήτρη μπαίνουν οι βάσεις, μιας και υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων, ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει σε ανοδική τροχιά, ευελπιστώντας να πρωταγωνιστεί μόνιμα σε όλα τα πρωταθλήματα των αγωνιστικών τμημάτων. Παράλληλα πέρα από τον πρωταθλητισμό, υπάρχουν τα τμήματα που προσφέρουν σε αθλήτριες, τη δυνατότητα να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα χωρίς πίεση και να συμμετάσχουν σε αγώνες κάνοντας υγιή αθλητισμό. Το νέο Δ.Σ. στηρίζει το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλα τα κορίτσια της πόλης. Μακάρι να μπορέσουμε κι εμείς να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ανάδειξη αυτού του όμορφου αθλήματος στην πόλη και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass