ΧΘΕΣ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ(0-0)

Έμεινε στο μηδέν η ΑΕΛ

*Παρότι από το 68' και μετά έπαιζε με παίκτη παραπάνω *Τέλος λόγω... Σκύφτα ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 21:05

Η ΑΕΛ έμεινε στο μηδέν χθες στο Ael Fc Arena με αντίπαλο την Κέρκυρα(0-0) στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League παρότι οι φιλοξενούμενοι από το 68 αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σπίνουλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η λαρισινή ομάδα αγωνίσθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος άσχημα κάνοντας ελάχιστες ευκαιρίες και παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ανορθόδοξα. Βέβαια άμεσα κίνδυνος υποβιβασμού δεν υπάρχει αφού έχει βαθμολογική διαφορά από την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν συνεχίσει αυτή την αγωνιστική εικόνα αν θα μπορέσει να πιάσει τον στόχο που είχε στην αρχή της περιόδου να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Πάντως για να τελειώσει μαθηματικά την παραμονή η ΑΕΛ στα τελευταία πέντε παιχνίδια λογικά θα χρειαστεί τρεις βαθμούς με βάση τους τωρινούς υπολογισμούς. Και με δεδομένο ότι έχει στην έδρα της Παναιτωλικό και Λαμία θεωρείται πολύ πιθανό να συγκεντρώσει παραπάνω.

Με τη λήξη του αγώνα είχαμε και την παραίτηση του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς όχι για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας αλλά για τον λόγο ότι καθόταν στον πάγκο ο Θόδωρος Σκύφτας που κατά τον ιδιοκτήτη κ. Κούγια εκτελούσε και χρέη βοηθού κάτι ασυμβίβαστο για τη λαρισινή ομάδα αφού ο κ. Σκύφτας είχε κατά τον ιδιοκτήτη άλλο βιοποριστικό επάγγελμα.

Η σχέση του κ.Ντόστανιτς με τον κ. Σκύφτα (ο Σέρβος τεχνικός τον χαρακτήρισε μέλος του staff) έφερε την παραίτηση του πρώτου αφού ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι εκτός του γεγονότος ότι έχει άλλο επάγγελμα η σχέση μεταξύ των δύο βασίζεται και στην οικογενειακή φιλία που υπάρχει κυρίως μεταξύ των γυναικών τους.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ μπαίνει σε μια νέα περίοδο εσωστρέφειας που σίγουρα θα πρέπει να την ξεπεράσει ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει μείνει ήδη από την περασμένη αγωνιστική χωρίς κάποιον ιδιαίτερο στόχο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε με μια τακτική 4-4-2 έχοντας στην επίθεση τους Ναζλίδη και Περόνε με στόχο η ομάδα να βάλει γρήγορο γκολ αλλά τα σχέδια του έμειναν επί... χάρτου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι: Μασούρας(δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλιας(σέντερ μπακ), Γουάλας(αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Ντέλετιτς(δεξιά), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και Κριζμάν (αριστερά) ενώ στην επίθεση οι: Ναζλίδης, Περόνε.

Από την άλλη ο τεχνικός της Κέρκυρας Γιάννης Ματζουράκης αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννακόπουλο, στην άμυνα τους: Σπίνουλα(δεξιά), Αντέτζο, Γρομητσάρη(σέντερ μπακ), Λέκοβιτς(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Αρτυματά, Κρητικό και πιο μπροστά τους: Ζορμπά (δεξιά), Ρόλε, Επστάιν (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Παμλίδη.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε από την αρχή επιθετικά και πίεσε την Κέρκυρα αλλά αυτή η εικόνα υπήρχε μόνο στο πρώτο τέταρτο γιατί η πρώτη καλή φάση των φιλοξενουμένων με τον Επστάιν ανάγκασε την ΑΕΛ να προσέχει τα μετόπισθεν.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η μόνη φάση που άξιζε ήταν ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 35' από σέντρα του Περόνε.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν στο παιχνίδι νωθρά(τραυματίστηκε και ο Γουάλας και τη θέση του πήρε ο Ρέντζας) με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά στο 65' ο Επστάιν σημάδεψε το δοκάρι.

Στη συνέχεια ήρθε η αποβολή του Σπίνουλα στο 68', με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το γήπεδο άρχισε να... «γέρνει» προς την πλευρά της Κέρκυρας.

Η ΑΕΛ πίεζε, ο Ντόσταντις έριξε στον αγώνα και τον Μλαντένοβιτς ενώ πριν είχε βάλει το Λεοζίνιο αλλά δεν υπήρχε ο παίκτης που θα «καθάριζε» μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Περόνε στο 73' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο και εκεί τελείωσαν όλα αφού οι παίκτες των φιλοξενουμένων με αρκετές καθυστερήσεις πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας και αύξησαν τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Η ΑΕΛ μπορεί να μην έχει «θηλιά στον λαιμό» αλλά ακόμα δεν της έφυγε το άγχος της παραμονής.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

2':Σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά, ο Ζίζιτς, πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

13': Σουτ του Ντέλετιτς λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιαννακόπουλος.

14': Μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.

17': Κάθετη πάσα του Ρόλε στον Επστάιν ο Γερμανός βγαίνει πίσω από τον Μασούρα, ξεφεύγει και από τον Μπόζοβιτς αλλά βγαίνει πλάγια και σουτάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

31': Εκτέλεση φάουλ από τον Ρόλε αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

35' Ο Περόνε έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

43': Μακρινό σουτ του Αρτυματά καταλήγει άουτ.

52' Σουτ του Ρόλε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

62': Εκτέλεση φάουλ από τον Ρόλε αποκρούει ο Μπόζοβιτς.

65': Ο Επστάιν μέσα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Ζίζιτς και καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

67' Ο Μιλοσάβλιεβιτς κάνει παράλληλη σέντρα προς την εστία του Γιαννακόπουλου αλλά δεν βρίσκεται στην πορεία της μπάλας κανένας παίκτης της ΑΕΛ και αυτή καταλήγει άουτ.

72': Εκπληκτική μπαλιά του Ντέλετις στον Περόνε που βρίσκεται μόνος προ του Γιαννακόπουλου αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας τον κερδίζει στο τετ-α-τετ.

75':Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο Γιαννακόπουλος.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Ζίζιτς. Ο Μπόζοβιτς σταθερός, ο Μασούρας κατώτερος του αναμενομένου, ο Γκόλιας πολύ καλός, ενώ ο Γουάλας όπως και ο Ρέντζας είχαν μέτρια απόδοση.

Ο Μιλοσάβλιεβιτς καλός ενώ σε μέτρια επίπεδα ο Φατιόν.

Ο Ντέλετιτς με τον Ναζλίδη ήταν οι καλύτεροι στην επίθεση ενώ ο Περόνε ο Λεοζίνιο, ο Κριζμάν και ο Μλάντεβιτς σαν να μην υπήρχαν...

Από την Κέρκυρα κορυφαίοι οι: Αντέτζο, Γιαννακόπουλος ενώ θετικός ο Επστάιν. Επίσης από τους κορυφαίους ο Σπίνουλας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών) τα πήγε καλά και σωστά απέβαλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Σπίνουλα αλλά και τον γενικό αρχηγό της Κέρκυρας Αλέκο Αναλυτή. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ρ. Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας (53' Ρέντζας), Φατιόν (83' Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (63' Λεοζίνιο), Περόνε.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (74' Γκράσι), Ρόλε (92' Ινάσιο Κέβεν), Επστάιν, Παμλίδης (87' Μυτίδης).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ:

Δύσκολο το παιχνίδι

Ο προπονητής της Κέρκυρας Γιάννης Ματζουράκης μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε αυτό και πράγματι βγήκε πολύ δύσκολο από την έκβαση του αγώνα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία αξιοποιεί καλά το γήπεδό της, έχει πάρει 19 βαθμούς στην έδρα της.

Διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες μπροστά, οι οποίοι πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός για να αποτρέψεις φάσεις κτλ. Ήρθαμε με πολλά προβλήματα εδώ και όπως στα 5-6 τελευταία παιχνίδια, έχουμε έξω 7-8 παιδιά που ζητάνε να τους δώσεις φανέλα.

 Έχουμε πολλά προβλήματα με κάρτες και τραυματισμούς, αλλά σιγά-σιγά η μαχητικότητα αυτών των παικτών και η δουλειά τους μέσα στο γήπεδο αποδίδει και τουλάχιστον παίρνουμε κάποιους βαθμούς. Στα τελευταία επτά ματς έχουν πάρει επτά βαθμούς και θα μπορούσαν να πάρουν και άλλους από τα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για τη μαχητικότητά τους».

Σχετικά με το όριο παραμονής δήλωσε: «Δεν υπάρχει όριο, νομίζω δύο ομάδες(σ.σ. εννοεί Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης) θα δώσουν τη μάχη, δεν υπάρχει τρίτη ομάδα. Θα πάει βήμα - βήμα».

ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ:

Εύκολο πρόγραμμα...

Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα έκανε ο συνεργάτης του Ράτκο Ντόστανιτς, Μαρσέλο Τροΐζι, που είπε: «O κ. Ντόστανιτς σταμάτησε γι’αυτό ήρθα εγώ να μιλήσω. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς δεν παίξαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να πετύχουμε ένα γκολ. Δεν τα καταφέραμε.

Έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα και μία εβδομάδα για να δουλέψουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα».

Τι δήλωσε πριν φύγει….

Ο Σέρβος τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς λίγο πριν την παραίτησή του δήλωσε για τον αγώνα τα εξής: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην έδρα μας. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, μπορούσαμε να προηγηθούμε, ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Χάσαμε δύο βαθμούς».

Ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός...

Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Ράτκο Ντόστανιτς η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Επειδή λίγα δευτερόλεπτα μετά την παραίτηση του κ. Ντόστανιτς άρχισε στη Λάρισα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από διάφορα sites και ραδιόφωνα μία ακατάσχετη και ανεύθυνη προπονητολογία, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι:

1. Προπονητές οι οποίοι εργάστηκαν στο παρελθόν στην ΑΕΛ αποκλείεται να επαναπροσληφθούν.

2. Αποκλείεται να προσληφθεί ξένος προπονητής.

3. Με κανέναν προπονητή δεν έχει μιλήσει και περισσότερο δεν έχει συμφωνήσει είτε ο κ. Κούγιας είτε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΠΑΕ».

 

ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ:

Μέτριο το παιχνίδι….

Στον πάγκο της Κέρκυρα βρέθηκε και ο Λαρισαίος πρώην παίκτης της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λάρισας Τάσος Βενέτης για πρώτη φορά κόντρα στην ΑΕΛ με τη ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή.

Ο πρώτος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό (στη Σκωτσέζικη Νταντί) μας είπε για το παιχνίδι: «Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες όπου η Κέρκυρα θα μπορούσε να κερδίσει στο δοκάρι του Επστάιν ενώ η ΑΕΛ στην ευκαιρία του Περόνε.

Εμείς σταθήκαμε καλά στην αρχή του δευτέρου μέρους αλλά μόλις αποβλήθηκε ο Σπίνουλας δώσαμε βαρύτητα στην άμυνα.

Είμαστε ευχαριστημένοι με το βαθμό θα συνεχίσουμε τη μάχη της παραμονής»

Σχετικά με το βαθμολογικό όριο της παραμονής πρόβλεψε ότι δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς με βάση την δυναμικότητα των αντιπάλων της Κέρκυρας και του Απόλλωνα Σμύρνης ενώ για την ΑΕΛ πιστεύει ότι έχει σωθεί τονίζοντας ότι μπορεί να της φθάσουν και οι 26 βαθμοί που έχει τώρα ενώ εγκωμίασε την συμπεριφορά των Λαρισαίων φιλάθλων και τη της ΠΑΕ ΑΕΛ προς την ομάδα της Κέρκυρας.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass