ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Η νύχτα έγινε... μέρα στον Παλαμά

• Σε ιστορικό φιλικό των παλαιμάχων του Ατρόμητου και του Απόλλωνα Λάρισας • Αγωνίστηκε και ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννης Τόλιας

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 22:30

Το φιλικό παλαιμάχων του Ατρόμητου Παλαμά και Απόλλωνα Λάρισας δεν ήταν απλά μία αναμέτρηση αναβίωσης ένδοξων στιγμών των δύο γειτονικών ομάδων, από ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία με την πράσινη, την κυανόλευκη ή και αμφοτέρων τη φανέλα!


Ο αγώνας ήταν ιστορικός, καθώς το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν η εγκαινίαση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου του Παλαμά, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη στέγη του Ατρόμητου.
Προχθές βράδυ το νέο γήπεδο του Παλαμά άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί το πρώτο ματς υπό το φως των προβολέων και δεν θα μπορούσε να έχει πιο κατάλληλους εγκαινιαστές από εκείνους που ανά δεκαετίες φρόντισαν να βάλουν το λιθαράκι τους, ώστε ο Ατρόμητος να αποκτήσει οντότητα, ειδικό βάρος στη φανέλα του και μια δυναμική η οποία τον έκανε να διεκδικεί τη θέση και τον σεβασμό που αξίζει σε κάθε τομέα, πόσο μάλλον σε αυτό των υποδομών.
Οι Παλαίμαχοι του Ατρόμητου, υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Τσέργα κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 εκείνων του Απόλλωνα Λάρισας που κατεύθυνε ο Θανάσης Ντελόπουλος.
Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 70 λεπτών και είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ντέρμπι, αλλά και της εορταστικής διάθεσης των πρωταγωνιστών στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Πάθος, κάποιες δυναμικές μονομαχίες, στιγμές θεάματος, αλλά και κόπωσης ελέω «στενού ροτέισον» καθώς και το απαραίτητο χιούμορ, με τα πειράγματα να μην αφήνουν κανέναν άθιχτο. Από τον διαιτητή Σπύρο Μπενέκη, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων και ανταπέδωσε, τους ποδοσφαιριστές του πάγκου που εκτόξευαν... βέλη σε όσους αγωνίζονταν για να δεχθούν εκείνοι τα «πυρά», όταν πήραν τη σκυτάλη να ριχθούν στη «μάχη», τα γέλια στις κερκίδες και τα ευτράπελα, όλοι τους φρόντισαν να προσδώσουν μία πολύ όμορφη, από κάθε άποψη, αθλητική συνάντηση, όπου το παρελθόν ανέσυρε θύμησες από τα μεταξύ ματς των ομάδων ή και ακόμη στιγμές που υπήρξαν συμπαίκτες (φορώντας φανέλες του «αντίπαλου δέους») για να διαπιστώσουν άπαντες πόσο ενωτικά μπορούν να λειτουργήσουν τέτοια παιχνίδια.
Για την ιστορία, ο Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ του Βαγγέλη Τρουβά στο 14’, για να ισοφαρίσει ο Κώστας Τσώτσος στο 49’. Οι «Πράσινοι» που είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Χρήστου Νταντάλια από κοντά στο 61’, κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα δεύτερη φορά με τον Κώστα Νασιάκο στο 64’, ενώ, παρά την «πολιορκία» των φιλοξενούμενων για να «απαντήσουν» και να λήξει το ματς ισόπαλο, ο Κώστας Μπούτας είχε διαφορετική άποψη και κράτησε το 2-1, με σωτήριες επεμβάσεις.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρώτοι δύο σκόρερ του αγώνα έχουν αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες, καθώς ο Παλαμιώτης, Ευ. Τρουβάς από το 1995 έως το 2000 φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας και ο Λαρισαίος Κώστας Τσώτσος αυτή του Ατρόμητου Παλαμά με ιδιαίτερη επιτυχία στις εθνικές κατηγορίες.
Στην ανάπαυλα, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου υποδέχτηκε και ασπάστηκε τις δύο ομάδες, καλωσορίζοντας και τον φιλοξενούμενο Απόλλωνα, στον οποίο παρέδωσε αναμνηστικό λάβαρο για να λάβει την ανταπόδοση με μία ανθοδέσμη που του παρέδωσε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Λαρισαϊκού Συλλόγου κ. Αποστόλης Φωτάκης. Οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων συνεχάρηκαν τη δημοτική αρχή και όσους διεκδίκησαν την περάτωση του έργου, ενώ, μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε δείπνο με σουβλάκια, ψητά, αναψυκτικά και μπύρες στον περιβάλλοντα χώρο των αποδυτηρίων, πάντα υπό το φως των προβολέων και μέσα σε αδελφικό κλίμα με ιστορίες από τα παλιά.
Τις υπηρεσίες τους στην αναμέτρηση προσέφεραν εθελοντικά τα κορίτσια της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών).
*Ιδιαίτερα τιμητική για την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και για την πόλη του Παλαμά, ήταν η παρουσία στο παιχνίδι του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννη Τόλια.
Αγωνίσθηκε με τους κυανόλευκους, έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και απέσπασε κολακευτικά σχόλια τόσο από τον δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου όσο και από τους παίκτες των δύο ομάδων, για την αγάπη που τρέφει στον «βασιλιά των σπορ», αλλά και για την απλότητά του, παρά το γεγονός πως είναι ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ (Μπάμπης Τσέργας): Τσερέπης, Τρουβάς, Μαντές, Τσουλούφας, Νασιούλης, Κανδρής, Νταντάλιας, Ντίνας, Ανυφαντάκος, Μπούτας, Νασιάκος. Αγωνίστηκαν και οι: Τσέργας, Σιαφράκας, Τσιρώνης, Παπακυρίτσης, Β. Παπαδόπουλος, Πετρόπουλος, Μπακράτσης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αθ. Ντελόπουλος): Μπίζιος, Μ. Φωτάκης, Μιχαλόπουλος, Χριστοδούλου, Τσαπατώρης, Αλεξούδης, Αγγελής, Τσώτσος, Τόλιας, Σκοτεινιώτης, Αργυρακούλης, Ευ. Κώτσιος. Αγωνίστηκαν και οι: Κολομητρούσης, Μπουρονίκος, Καραΐσκος, Μπεριτζάς, Μπακαρός, Κανελιάς, Απ. Φωτάκης, Ντελόπουλος, Πάντος.

 

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και οι παλαίμαχοι του Ατρόμητου ευχαριστούν τους παλαίμαχους του Απόλλωνα για την ανταπόκριση που έδειξαν στην πρόσκληση που τους έγινε και συνέβαλαν στη διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνιδιού, αντάξιου της ιστορίας των δύο ομάδων.
Και οι παλαίμαχοι της λαρισινής ομάδας ευχαριστούν τους Πράσινους για την άψογη φιλοξενία, την οποία και θα ανταποδώσουν σε φιλικό που θα διεξαχθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass