Πρωταθλητής ο Οικονόμος Tσαριτσάνης

* Σοκ για τον Ηρακλή Λάρισας που είδε να ανατρέπονται τα πάντα στο τελευταίο παιχνίδι * Το θρίλερ του τίτλου στην «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 22:28

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης είναι ο νικητής του φετινού, συναρπαστικού σε εξέλιξη, μαραθωνίου της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Ενός μαραθωνίου που κρίθηκε στην κυριολεξία πάνω στο νήμα, επιφυλάσσοντας φινάλε θρίλερ. Ο Ηρακλής Λάρισας αν και πέρασε με το εντυπωσιακό 3-0 από την Τσαριτσάνη αποσπώντας, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ, σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, δεν μπόρεσε να κάμψει μέσα στην έδρα του την αντίσταση του βαθμολογικά αδιάφορου Δωτιέα Αγιάς, από τον οποίο υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 3-3, με αποτέλεσμα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, μετά το 1-0 επί του Σμόλικα στη Φαλάνη να τερματίσει στην πρώτη θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ένα συγκλονιστικό φινάλε, με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να βρίσκεται μέσα σε τέσσερα 24ωρα από την κόλαση στον παράδεισο και τον Ηρακλή Λάρισας να υφίσταται ισχυρό σοκ, αφού το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν.
Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης συμπληρώνει το νταμπλ στη φετινή «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική και παράλληλα ανοίγει την πόρτα της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν. Η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα γίνει αύριο Σάββατο στο φιλικό παιχνίδι με την Κ20 της ΑΕΛ στην οποία θα γίνει και η απονομή του τροπαίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 18:00 στο «Γ. Μητσιμπόνας» στην Τσαριτσάνη.

Κ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ: «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΤΡΕΦΑ ΕΛΠΙΔΕΣ»
«Τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε την τελευταία αγωνιστική αν και ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Ο Ηρακλής δεν άντεξε την πίεση του πρωταθλητισμού. Ο Δωτιέας Αγιάς είναι μία σκληρή και δύσκολη ομάδα με έμπειρα παιδιά και μπράβο τους που έπαιξαν για την τιμή τους σε όλα τα παιχνίδια των πλέι άουτ.
Στο τέλος βάσει της συνολικής εικόνας ολόκληρου του πρωταθλήματος πιστεύω ότι πρωταθλητής βγήκε ο καλύτερος» σχολίασε ο τεχνικός του Οικονόμου Τσαριτσάνης Κώστας Κατσάρας μετά την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα του και πρόσθεσε:
«Εμείς και ο Ηρακλής ξεχωρίσαμε στο φετινό πρωτάθλημα και ήμασταν οι καλύτερες ομάδες. Στην κανονική διάρκεια πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι. Στα μπαράζ όμως παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι κυρίως λόγω των επιπρόσθετων αγώνων που δώσαμε στο κύπελλο.
Μετά την ήττα από τον Ηρακλή, προσωπικά δεν έτρεφα ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά το ποδόσφαιρο τελειώνει στο τελευταίο παιχνίδι και στο τελευταίο λεπτό.
Από δω και πέρα περιμένουμε τη Γ.Σ. του συλλόγου για να δούμε εάν θα συνεχίσουν τα ίδια άτομα ή εάν θα υπάρξουν αλλαγές. Εάν συνεχίσουν τα ίδια πρόσωπα θα συνεχίσω και εγώ».

Ι. ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ: «ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΦΕΤΟΣ»
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας, Γιάννης Τσακμακίδης αναφέρθηκε στην υπερπροσπάθεια των παικτών του καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου που κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, τονίζοντας ότι το μόνο που τους αξίζει είναι συγχαρητήρια:
«Το πρώτο που θέλω είναι να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Οικονόμου για την επιτυχία που κατάφεραν. Ελπίζω και εύχομαι να έχουν πολύ καλή πορεία και του χρόνου στη Γ’ Εθνική. Σε ό,τι αφορά στην ομάδα μου θέλω να τονίσω ότι οι παίκτες μου έκαναν υπερπροσπάθεια όλο τον χρόνο και μαζί την υπέρβαση. Δεν κατάφεραν όμως να την τελειώσουν, αλλά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Έζησαν καταστάσεις πολύ δύσκολες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούν και αν μη τι άλλο η φετινή χρονιά είναι ένα μάθημα για όλους. Πιστεύω ότι αυτά τα μαθήματα σε κάνουν δυνατό και σε ωθούν να προχωρήσεις.
Αυτό το πλάνο που βάλαμε από την αρχή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η δομή της ομάδας με νέα παιδιά που είχαν κίνητρο υπερκάλυψε τις προσδοκίες μας. Πέτυχαν κάτι παραπάνω και έδειξαν τις δυνατότητές τους.
Γύρισαν ένα πρωτάθλημα ανάποδα. Απέδειξαν ότι είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά και ένα εξαιρετικό αγωνιστικό σύνολο. Το μόνο που τους αξίζει είναι συγχαρητήρια.
Πιστεύω ότι το σημείο κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν το πέναλτι και η ισοφάριση σε 1-1. Αυτό μας γέμισε άγχος και μας κατέβαλε, κυρίως λόγω εμπειριών».ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Ανέλπιστη για τους «κυανόλευκους» εξέλιξη είχε το παιχνίδι, που μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ο Ηρακλής που ήθελε τη νίκη για να είναι και μαθηματικά κατοχυρωμένος δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα που απέκτησε δύο φορές στο παιχνίδι και παράλληλα να αξιοποιήσει τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που είχε με αποκορύφωμα τη φάση του 97’ όταν ο Ψωμολιάς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι.
Ο Αποστόλου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’, ενώ στα αμέσως επόμενα λεπτά τόσο ο ίδιος όσο και ο Γκιουρσάνης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να κάνουν το 2-0.
Αντ’ αυτού ο Δωτιέας ισοφάρισε στο 33’ με το πέναλτι του Τσακάλι, που κέρδισε ο Χαλάτσης από τον Κοντοθανάση. Μία απόφαση την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, εκφράζοντας παράπονα τόσο εκείνη τη στιγμή όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 45’ ο Τσατσαλίδης μετά από εξαιρετικό ελιγμό μέσα στην μεγάλη περιοχή έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Δωτιέα, γράφοντας το 1-2.
Ο Ηρακλής μπήκε αποφασιστικά και στην επανάληψη με τον Χρηστίδη να φέρνει το παιχνίδια στα ίσια ισοφαρίζοντας στο 47’ σε 2-2.
Στο 66’ ο Ηρακλής πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ, δείχνοντας ότι ελέγχει την κατάσταση, με τον Φώτο να γράφει το 3-2.
Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ μην λες ποτέ. Στο 77’ σε μία ανύποπτη φάση μετά από βολέ του τερματοφύλακα, ο Χαλάτσης με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Αναστασίου ισοφαρίζοντας σε 3-3.
Ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, που στα τελευταία λεπτά στάθηκαν άτυχοι έχοντας απέναντί τους έναν Κουτσιρίμπα που έκανε καθοριστικής σημασίας αποκρούσεις στις προσπάθειες των Κοντοθανάση και Φορτομάρη με πιο χαρακτηριστική την απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Ψωμολιά στις καθυστερήσεις.
Έτσι το 3-3 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Ηρακλή Λάρισας να χάνει την άνοδο, που είχε αγκαλιάσει μετά το εντυπωσιακό διπλό στην Τσαριτσάνη.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης αφού μετά τη λήξη οι «κυανόλευκοι» τα έβαλαν με τον διαιτητή κ. Βλιώρα (Γκαρέλης-Τσαπράζης) κυρίως για τη φάση του πέναλτι στο 33’. Παράπονα εξέφρασαν και για το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενουμένων στο 77’ για το οποίο υποστήριξαν ότι υπήρχε οφσάιντ.
Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο Πίρε για εξύβριση, ενώ για προληπτικούς λόγους κλήθηκε η αστυνομία.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής, Φορτομάρης, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Μπάμης, Χρηστίδης, Κοντοθανάσης, Γκιουρσάνης (82’ Πίρε), Ζαφειρίου, Αποστόλου (61’ λ.τ Φώτος).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Παππάς, Σούλι, Τσακάλι, Γούτος Ν., Ντακούλας (82’ Ριζούλης), Φλέγγας, Τσατσαλίδης, Τσιρογιάννης, Χαλάτσης (86’ Γεωργοβίτσας), Ντελής (70’ Υφαντής).«ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ Ο ΝΤΟΥΦΑΣ
Το γκολ του Ντούφα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έδωσε όχι απλά τη νίκη στον Οικονόμο αλλά σφράγισε και την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Αν και κουρασμένοι οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα τα έδωσαν όλα, στο γήπεδο Φαλάνης απέναντι στον Σμόλικα, για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν έστω με το φτωχό αλλά «χρυσό» όπως αποδείχθηκε 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια στο 19’ και στο 52’.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Κατσαρός, Λιούσκας, Κολοβός, Τσιρογιάννης, Ταστεμερίδης (69’ λ.τ Τεκέδης), Τάχας, Γκαλμπογκίνης (44’ λ.τ Κόκκινος), Βενέτης, Ζιώγας, Κακαβίτσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Ντούφας (63’ λ.τ Μιφτάρι), Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Σαπάκος, Χάμος, Καραλούλης, Ζηρδέλης, Τόλιος, Δραχαλίβας (77’ Φτίκας).ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα της Τσαριτσάνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Μετά το τέλος των πλέι-οφ ανόδου της Α’ ΕΠΣ Λάρισας, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης πανηγυρίζει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία!
Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη χρονιά, του νταμπλούχου, πλέον, Οικονόμου, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φιλάθλους, που είναι πάντα όλοι δίπλα στην ομάδα. Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ομάδες της Ελασσόνας, σε όλα τα αθλήματα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αθλητικά σωματεία της Ελασσόνας, με κάθε δυνατό τρόπο».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΑΙΔΗ
Συγχαρητήρια δήλωση έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, τονίζοντας τα εξής:
«Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης δίκαια πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΛ και την άνοδό του στη Γ' Εθνική. Μια επιτυχία που ήρθε να προστεθεί σε εκείνη της κατάκτησης του Κυπέλλου ΕΠΣΛ πριν λίγο καιρό.
Συγχαρητήρια στην ομάδα, τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του Οικονόμου Τσαριτσάνης που πέτυχαν την άνοδο στη Γ' Εθνική κόντρα σε έναν πολύ άξιο και δυνατό αντίπαλο όπως ήταν ο Ηρακλής Λάρισας».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής Λάρ. - Δωτιέας Αγιάς    3-3
Σμόλικας – Οικονόμος    0-1
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οικονόμος    8-8    19
------------------------------------------------

Ηρακλής Λάρ.     17-6    17
Δωτιέας Αγιάς     8-7    7
Σμόλικας    1-13    1ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
Βούναινα - Δήμητρα Γιάνν.        4-2
Φαλανιακός – Βλαχογιάννι        7-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φαλανιακός      22-2      21
Βλαχογιάννι      9-13      11
------------------------------------------------
Δήμητρα Γιάνν.     3-12      5
Βούναινα      8-15      4

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass