Παγκόσμιο σοκ από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς σκοτώθηκε χθες το πρωί μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 18:59

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό προκάλεσε η τραγική κατάληξη που είχε ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το πρωί (10:00 τοπική ώρα) μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Το ελικόπτερο ήταν χρόνια τώρα -από την εποχή που αγωνιζόταν στους Λ.Α. Λέικερς- η πρώτη επιλογή του Κόμπι Μπράιαντ για τα ταξίδια του.
Ο Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με τη Βανέσα Μπράιαντ, με την οποία απέκτησαν τέσσερις κόρες, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.
Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς. O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.
Μεταξύ των τιμών που του είχαν αποδώσει οι Λέικερς, ήταν η απόσυρση των φανέλων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει για κανέναν παίκτη στην ιστορία τους. Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».

 

ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΖΙΑΝΑ ΜΑΡΙΑ ΟΝΟΡΕ
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο «μοιραίο» ελικόπτερο υπήρχαν και μέλη της οικογένειας του Κόμπι Μπράιαν, ενώ η σύζυγος του, Βανέσα Μπράιαντ, δεν ήταν μεταξύ αυτών. Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώθηκε, η κόρη του, Τζιάνα Μαρία Ονόρε («Τζίτζι»), βρισκόταν μαζί με τον πατέρα της στο ελικόπτερο που συνετρίβη, φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία μόλις 13 ετών. Πατέρας και κόρη ταξίδευαν στη «Mampa Akademy» για προπόνηση. Η ακαδημία είναι κοντά στη Θάουζαντ Όακς, της Καλιφόρνια.
Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του αδόκητου θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ ξέσπασε «θύελλα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού, του κινηματογράφου, της μουσικής, της πολιτικής, αθλητικοί σύλλογοι αλλά και απλός κόσμος εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του «Black Mamba». Από τα πρώτα λεπτά χιλιάδες φίλοι των Λέικερς άρχισαν να συρρέουν έξω από το «Staples Center», προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο θρύλο, ενώ το NBA πήρε την απόφαση, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, να προχωρήσει στην αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass