Εχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της 6άδας

*Ο Απόλλων Λάρισας ηττήθηκε χθες στη Φιλιππούπολη από τα Χανιά με 1-0 *Η αποβολή του Καρατάσιου στο 42’, αλλά και η πολύ μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε από τον Γκουστάβο στο 45’+2’ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2020 22:09

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πολύτιμο έδαφος στη μάχη της 6άδας (που οδηγεί στα πλέι οφ) έχασε χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλωνας Λάρισας, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τα Χανιά, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 2. Ένα αποτέλεσμα που ήταν απόρροια δύο

βασικών συντελεστών: Κατά κύριο λόγο του αριθμητικού πλεονεκτήματος που απέκτησαν από το 42ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Καρατάσιου και κατ’ επέκταση της χαμένης ευκαιρίας του Γκουστάβο (ανεπανάληπτο τετ -α- τετ) στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, που θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» και παράλληλα να επηρεάσει με διαφορετικό τρόπο την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τίποτα δεν έχει χαθεί -σχετικά με την είσοδο στα πλέι οφ- για τη λαρισινή ομάδα, η οποία όπως επισήμανε και ο τεχνικός Αριάν Μπελά μετά το τέλος της αναμέτρησης, όσο έχει μαθηματικές ελπίδες θα συνεχίσει να μάχεται προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο α’ μέρος το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας (σ’ αυτό συνέβαλε και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν εμπόδιο στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο) με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη στιγμή στο 14’ με τον Νούσιο, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ενώ οι φιλοξενούμενοι κάτι προσπάθησαν να κάνουν στο 39’ με τον Σουντουρά χωρίς να ανησυχήσει ο Γκέκας.
Όλη η ουσία του α’ ημιχρόνου ήταν στα τελευταία πέντε λεπτά. Στο 42’ ο Καρατάσιος προσπάθησε να γυρίσει στον Γκέκα, ο Σουντουρά παρενέβη και έκλεψε την μπάλα, βγαίνοντας σε προφανή θέση για γκολ, όμως ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του με νέο λάθος τραβώντας τον αντίπαλο παίκτη, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.
Κι ενώ τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν για τον Απόλλωνα, στο 45’+2’ σημειώθηκε μία ακόμα φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Ο Γκουστάβο διεκδίκησε μία μπροστινή μεταβίβαση, «τσίμπησε» την μπάλα από τον Γρομητσάρη, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκουτζαβασίλη, τον οποίο προσπάθησε να «κρεμάσει», αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να στείλει τη λαρισινή ομάδα στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Τα Χανιά προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ενίσχυσαν περαιτέρω την επίθεση με τον Βρεττό, η είσοδος του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του τέρματος, ενώ από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας θέλησε κυρίως να διαφυλάξει τα νώτα του και να πάει σε πιο «safe» επιλογές στην επίθεση.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και πίεσαν, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 67’ όταν μετά από λάθος απομάκρυνση του Γκέκα η μπάλα κατέληξε στον Κουσκουνά, ο οποίος σούταρε αμέσως, αλλά τελικά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με υπερπροσπάθεια διόρθωσε την κατάσταση.
Τελικά όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει για την ομάδα των Χανίων, η οποία στο 71’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βρεττός ελίχθηκε πολύ ωραία λίγο έξω από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, βγάζοντας μπαλιά-τρύπα στον Τζιώρα, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και από κοντινή απόσταση σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει αρχικά με τα πόδια ο Γκέκας. Στην εξέλιξη της φάσης όμως η μπάλα κατέληξε στον Σουντουρά που με νέο σουτ έγραψε το 0-1.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας ο Αριάν Μπελά ανακάτεψε την τράπουλα, προώθησε στην επίθεση τον Σουλιώτη, ρίχνοντας παράλληλα στο παιχνίδι τον Σιφναίο, αλλά παρά τις όποιες προσπάθειες το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με τα Χανιά να φεύγουν από τη Φιλιππούπολη πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλας (Λέσβου) με βοηθούς τους κ. Ψύλλο (Λέσβου) και Γκιόση (Θράκης), ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Μπεκιάρης (Καρδίτσας). Εκτός της κόκκινης κάρτας στον Καρατάσιο (42’), την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κάρλος (19’), Πάνος (37’), Μουμίν (51’) και Βρεττός (67’).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αρ. Μπελά): Γκέκας, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Λίταινας (75’ Νύκταρης), Μπαστακός, Γκουστάβο (87’ Καρρίκι), Ναζίμ, Καρατάσιος, Νούσιος (80’ Σιφναίος), Σουλιώτης.
ΧΑΝΙΑ (Αλ. Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος (65’ Βρεττός), Σωτηράκος, Ντο Σάντος (46’ Τζιώρας), Σουντουρά, Μουμίν, Τριανταφυλλάκος, Κάσσος, Κουσκουνάς (80’ Γιάκος).

 

Η Παναχαϊκή «λύγισε» τον Εργοτέλη

Με εντός έδρας νίκη συνέχισε η Παναχαϊκή τις υποχρεώσεις της. Οι Αχαιοί επιβλήθηκαν 2-0 του Εργοτέλη χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Μαυρίας (12’) και Μυτίδης (19’).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας    3-2
Απόλλων Πόντου - ΑΕ Καραϊσκάκης    1-3
Παναχαϊκή – Εργοτέλης    2-0
Απόλλων Λάρισας – Χανιά    0-1
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα    2-1
ΣΗΜΕΡΑ
16:00, Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννενα (ΕΡΤ Sports)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα (17αγ.)    36-9    40
2. Απόλλων Σμύρνης    31-12    36
3. Λεβαδειακός    24-14    34
 . Χανιά    30-9    34
5. ΑΕ Καραϊσκάκης    31-26    31
6. Εργοτέλης    28-28    28
7. Απόλλων Λάρισας    24-22    27
8. Παναχαϊκή    26-17    25
9. Δόξα Δράμας    22-21    23
10. Πλατανιάς (17αγ.)    23-30    20
11. Κέρκυρα    5-46    3
12. Απόλλων Πόντου    5-50    -3
*Ο Απόλλων Πόντου ξεκίνησε με -6 βαθμούς και η Κέρκυρα με -3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass