Εντονος προβληματισμός στην ΑΕΛ

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΦΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» - ΜΕ ΑΚΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 21:06

Ο Ιταλός προπονητής Τζιανλούκα Φέστα επέστρεψε χθες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, καθώς συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια, αντικαθιστώντας στον πάγκο τον Γιάννη Τάτση.


Είχε εργαστεί στη Λάρισα και την περίοδο 2018-19, αναλαμβάνοντας καθήκοντα λίγο καιρό μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και διατηρώντας τελικά την ομάδα στην κατηγορία. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο άλλοτε αμυντικός της Κάλιαρι, της Ρόμα, της Ίντερ και της Μίντλεσμπρο (μεταξύ άλλων) παραιτήθηκε και έκτοτε δεν εργάστηκε σε άλλον σύλλογο.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΕΛ, ο Φέστα θα έχει το ίδιο επιτελείο με την πρώτη θητεία του, αποτελούμενο από τους Ανδρέα Λαυδαριά (βοηθός), Μπάμπη Παναγούλη (γυμναστής) και Γιώργο Φουσέκη (προπονητής τερματοφυλάκων), ενώ επιθυμία της Διοίκησης είναι η παραμονή του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Γιάννη Τάτση, Κώστα Κατσάρα.
Ο Φέστα αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα και από εκεί θα μεταβεί απευθείας στην Τρίπολη, όπου οι «βυσσινί» αντιμετωπίζουν αύριο τον Αστέρα, για τη 18η αγωνιστική της Super League.
Παρόντες στη σημερινή προπόνηση των παικτών (11:00) θα είναι και οι κύριοι Ανδρέας Λαυδαριάς, Γιώργος Φουσέκης, Μπάμπης Παναγούλης, δηλαδή όλοι οι παλιοί συνεργάτες του Τζιανλούκα Φέστα στην προηγούμενη θητεία στην ΑΕΛ.
*Ο 52χρονος Ιταλός προπονητής, Τζανλούκα Φέστα, είναι γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1969 είχε μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα ως αμυντικός αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Ρόμα, η Μίντλεσμπρο, η Πόρτσμουθ και η Κάλιαρι, ενώ αγωνιζόταν μέχρι τη σεζόν 2008-09. Εν συνεχεία άρχισε την προπονητική του καριέρα από την Κάλιαρι, το 2010 δίπλα στον Τζιόρτζιο Μέλις. Ως πρώτος προπονητής ανέλαβε τη Λουμεζάνε τη σεζόν 2012-13 πριν επιστρέψει στην Κάλιαρι το 2015 στη Serie A. Δεν μπόρεσε να την κρατήσει στην κατηγορία και αποχώρησε. Εν συνεχεία πήγε στην Κόμο όπου έμεινε μέχρι τις 13 Μαρτίου 2016, για να ακολουθήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ από 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως 6 Μαΐου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 31 αγώνες με την ΑΕΛ είχε απολογισμό 10 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες.

 

ΜΕ ΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Κατά τα άλλα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στους «βυσσινί» για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου στην Τούμπα, όπου έχασε 5-0 και απογοήτευσε.
Η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να αντιδράσει αύριο στην Τρίπολη, όπου στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα και ελπίζει σε νίκη, για να ανασάνει.
Δεν υπολογίζονται οι Τρούγιτς και Γιουνές που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην Τούμπα έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.
Στην αποστολή η οποία θα αναχωρήσει στις 3 μετά το μεσημέρι για την Τρίπολη, αναμένεται να είναι και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «βυσσινί», ο Ουρουγουανός Ακούνια.
*Χθες να σημειώσουμε πως έγιναν και τα τεστ για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού και τα αποτελέσματα βγήκαν όλα αρνητικά.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass