Κίνδυνος ανάκλησης των δελτίων των χειμερινών μεταγραφών της ΠΑΕ ΑΕΛ

*ΑΛ ΚΟΥΓΙΑΣ: ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ. Η ΑΕΛ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙ ΟΜΑΔΕΣ Β’ ΤΩΝ ΠΑΕ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2024 9:45

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ δίνει αγώνα εντός γηπέδου, αλλά και εκτός, καθώς χθες εντελώς ξαφνικά

κλήθηκε από την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή μετά την ανάκληση της βεβαίωσης περί μη οφειλής της 11ης Ιανουαρίου 2024 και κινδυνεύουν να ανακληθούν και τα δελτία των πέντε χειμερινών μεταγραφών (Στίνα, Μορέιρα, Τσουμάνη, Φατάι και Κόσιτς).
Η ΠΑΕ ΑΕΛ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην ΕΠΟ, είχε περιθώριο να πληρώσει έως τις 29/02 οφειλή προς την ΕΠΟ και αφού πέρασε η επιπλέον προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών που είχε οριστεί, η Ομοσπονδία προχώρησε στην ανάκληση της βεβαίωσης οφειλής που είχε δώσει στην ομάδα της Λάρισας.
Το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει για δεύτερη φορά στη λαρισινή ομάδα, σε κρίσιμο χρονικά σημείο. Η πρώτη φορά ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 2021, όταν λίγες ώρες πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία είχαν ανακληθεί για τον ίδιο λόγο δέκα δελτία ποδοσφαιριστών. Τότε η ΑΕΛ δεν είχε κληθεί ούτε σε απολογία! Ήταν ένα παιχνίδι κρίσιμο για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.
Ο πρώην μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας που κέρδισε τότε την υπόθεση, μας είπε για το θέμα που προέκυψε τα εξής: «Αν η ΑΕΛ πληρώσει την οφειλή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, θεωρώ ότι δεν κινδυνεύει με τίποτα. Εμάς τότε δεν μας είχαν καλέσει ούτε σε απολογία! Κερδίσαμε το δικαστήριο απέναντι στους νομικούς της ΕΠΟ που πήραν αδικαιολόγητη απόφαση». Ο κ. Κούγιας μάς αποκάλυψε ότι αύριο Πέμπτη θα δώσει το «παρών» στο Συμβούλιο της Super League 2 ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Β’ και μάλιστα, θα πάει με… άγριες διαθέσεις.
Τον ρωτήσαμε τι ισχύει για τις Β’ ομάδες των τεσσάρων ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας. «Οι Β’ ομάδες θα παίξουν με βάση μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι βάσει του καταστατικού ή της προκήρυξης. Άρα, θεωρώ ότι είναι άκυρη η συμμετοχή τους και η ΑΕΛ μπορεί να την προσβάλλει στο δικαστήριο και να δικαιωθεί. Δεν μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει». Από τη διοργανώτρια διαρρέουν ότι αυτό ίσχυε μόνο για τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και ότι φέτος υπάρχει υποβιβασμός των Β’ ομάδων. Και φέτος υπάρχει υποβιβασμός, θα πρέπει να παίζουν και στα πλέι οφ.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων.
Εκλογή Α’ & Β’ Αντιπροέδρου.
Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α’ & Β’ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.
Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out.
Διάφορα θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass