Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ

Κέρδισε και τον... κακό του εαυτό

* ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ (28’) ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 1-0

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2009 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:26
Την εντυπωσιακή φετινή του πορεία συνέχισε χθες ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε του μαχητικού Αγρότη Λιανοκλαδίου με σκορ 1-0, στην εμβόλιμη 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το τυρναβίτικο συγκρότημα μπορεί να μην απέδωσε ποδόσφαιρο αξιώσεων, όμως, έπαιξε με τον αέρα μιας μεγάλης ομάδας, που ακόμη και στην κακή της ημέρα, ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.
Ο δυνατός άνεμος που φυσούσε και η παγωνιά που επικρατούσε, εμπόδιζαν τις κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων, οι οποίοι πάντως προσπαθούσαν φιλότιμα για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουν τους ηρωικούς φιλάθλους, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου.
Η ομάδα του Τυρνάβου φάνηκε κουρασμένη, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς οι ποδοσφαιριστές τελευταία αγωνίστηκαν συνεχόμενα Κυριακή και Τετάρτη, σε πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα.
Έτσι μπορεί να φαντάζει ως «φτωχό» σκορ το τελικό 1-0, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε το ότι οι παίκτες του τυρναβίτικου σωματείου είναι πάνω από όλα άνθρωποι και πως όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα με τη συμβολή πάντα των Μιχάλη Ζιώγα και Βασίλη Νάρη, μόνο ως «άθλος» μπορεί να χαρακτηριστεί.
Νέα παιδιά όπως ο Δημήτρης Σιάτρας, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που έχουν καθιερωθεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο της άμυνας, ζούνε πρωτόγνωρες εμπειρίες και αναγκάζουν μάνατζερ ομάδων της Σούπερ Λίγκα, να παρακολουθήσουν την εξελιξή τους.
Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για τον Τύρναβο, που έχει μια πλειάδα ικανότατων έμπειρων παικτών, που βοηθούν σημαντικά τους νεαρούς συμπαίκτες τους για να μπορέσουν εκείνοι να κάνουν το παραπάνω βήμα.
Γενικά η εικόνα του Τυρνάβου είναι μια εικόνα οργανωμένης ομάδας, που λειτουργεί ως μια οικογένεια και σε όλες τις καταστάσεις η διοίκηση, οι προπονητές και οι παίκτες με τους φιλάθλους που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, απολαμβάνουν αυτό που όλοι μαζί δημιούργησαν και ονειρεύονται να το κάνουν ακόμα καλύτερο.
Μέχρι λοιπόν το φινάλε του πρωταθλήματος ο Τύρναβος θα παλεύει τίμια και καθαρά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και ο τελικός απολογισμός θα δείξει το τι κατάφερε να πετύχει τη φετινή χρονιά.
«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΚΟΥΒΕΛΑΣ
Όσον αφορά τώρα στη χθεσινή αναμέτρηση, το παιχνίδι-όπως προαναφέραμε-δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ελάχιστες ήταν οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστικά φάση που... μύριζε γκολ και απλά οι δυνατές μονομαχίες κρατούσαν κάπως το ενδιαφέρον των λιγοστών φιλάθλων.
Το γκολ που έκρινε και τον αγώνα σημειώθηκε στο 28’της συνάντησης, όταν ο Αλέκος Κουβελάς επιχείρησε το σουτ και η μπάλα φάνηκε ότι βρήκε το χέρι του Ηλ. Μπαγινέτα μέσα στην περιοχή.
Αμέσως ο διαιτητής κ. Ευαγγέλου κατελόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Κουβελάς με έξοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 1-0.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μια καλή εκτέλεση φάουλ με τον Χανή που μπλόκαρε την μπάλα ο Καραναστάσης, ενώ ο Τύρναβος θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 17’, όπου σε φάση διαρκείας ο Κόκκινος αρχικά έκανε το κοντινό πλασέ, απέκρουσε την μπάλα ο τερματοφύλακας, σε νέο σουτ του Κουρδή αμυντικός του Λιανοκλαδίου απέκρουσε εκ νέου την μπάλα και στο... ριμπάουντ που πήρε ο Κόκκινος, την έστειλε με σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο δεύτερο μέρος, με σουτ ο Κουρδής στο 54’ έστειλε την μπάλα άουτ και στο 88’ μετά από κόρνερ του Κόκκινου, ο Ζαφειράκης σηκώθηκε ψηλά, όμως στην κεφαλιά που έπιασε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Β. Μπαγινέτας.
Καλή η διαιτησία του κ. Ευαγγέλου (Ηπείρου), ο οποίος έδειξε κίτρινες στους Μπαγινέτα Ηλ., Μπουγιώτα, Τόλια (Λιανοκλαδίου) και Σκούπρα Βασ. (Τυρνάβου).
Ο κ .Θάνος (Ηπείρου) σταμάτησε με ανύπαρκτα οφσάιντ, στο πρώτο ημίχρονο επίθεση του Λιανοκλαδίου και στο δεύτερο επίθεση των παικτών του Τυρνάβου, ενώ αντίθετα καλός ήταν ο πρώτος βοηθός κ. Σιόντης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Καραναστάσης, Βασ. Σκούπρας, Κ. Σκούπρας, Σιάτρας, Κολοβέτσιος, Κοντοθανάσης, Γρηγορίου, Κουρδής, Κουβελάς (55’ Κατσαβός), Καρκαλέτσης (70’ Ζαφειράκης), Κόκκινος (88’ Χατζηλιόντας).
ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ: Μπαγινέτας Β., Τζουάνας (75’ Σακελλάρης Δ.), Καββαδίας, Μπαγινέτας Ηλ., Κουφιώτης, Τόλιας, Καλύβας, Χανής (84’ Κουτσουβέλης), Μπουγιώτας, Στυλιανός, Κλειτσάκης (70’ Τσιλαφάκης).
* Το γκολ αφιερώθηκε στον τερματοφύλακα της ομάδας Πέτρο Καραναστάση (σ.σ. το πανηγύρισαν όλοι μαζί με το γνωστό τρόπο), η γυναίκα του οποίου, η Χάιδω, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Ευχές για μακροζωία από την διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ
Σήμερα θα γίνει γνωστό από την ΕΠΟ εάν διεξαχθεί ή όχι το παιχνίδι Βελούχι - Τύρναβος 2005, που είναι προγραμματισμένο να γίνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.
Χθες το πρωί χιόνισε και πάλι στο Καρπενήσι, κάτι που κάνει αδύνατη τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης.
Οριστικά θα το γνωρίζουν πάντως οι δύο ομάδες σήμερα το μεσημέρι, με απόφαση που θα πάρει η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass