ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Με Τουμέρ στην αρχική ενδεκάδα

*ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ *«ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2009 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
 «Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε εκεί που θέλουμε και από εμάς εξαρτάται αν θα μείνουμε εκεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον από δω και πέρα είναι κάθε Κυριακή να εξαρτάται ο στόχος που έχουμε από εμάς. Έχουμε την ποιότητα, έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να το πετύχουμε».Με τα παραπάνω λόγια ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης του Σαββάτου στο στάδιο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Εργοτέλη κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Ο τεχνικός της ΑΕΛ άφησε να εννοηθεί ότι ο Τουμέρ Μετίν θα μπορέσει να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα, ενώ από την αναμέτρηση θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Κυριακίδης και ο τραυματίας Γιαννακόπουλος, που παρά τη χθεσινή προσπάθεια στην προπόνηση αισθάνθηκε πόνους.
Εκείνο πάντως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η έκδηλη δυσαρέσκεια του Μαρίνου Ουζουνίδη για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ΑΕΛ στα εντός έδρας παιχνίδια λέγοντας μάλιστα ότι με τέτοιες διαιτησίες δεν μπορεί να θεωρηθεί το Αλκαζάρ ως έδρα ομάδας.
Αναλυτικά ο τεχνικός της ΑΕΛ επισήμανε χθες τα εξής:
«Τις τελευταίες εβδομάδες λέμε πάντα ότι έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι. Και είναι φυσιολογικό να το λέμε αυτό, γιατί από δω και πέρα τα παιχνίδια λιγοστεύουν. Ό,τι παιχνίδι περνάει δεν γυρίζει πίσω και ό,τι λάθη κάνεις δεν έχεις πολύ χρόνο για να τα διορθώσεις. Αντίθετα, ό,τι κερδίζεις σε φέρνει πιο κοντά στον στόχο.
Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε εκεί που θέλουμε και από εμάς εξαρτάται αν θα μείνουμε εκεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον από δω και πέρα είναι κάθε Κυριακή να εξαρτάται ο στόχος που έχουμε από εμάς. Έχουμε την ποιότητα, έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να το πετύχουμε.
Διαφωνώ με όσους λένε ότι εμείς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και οι αντίπαλοί μας ευκολότερο. Δεν υπάρχει δύσκολο και εύκολο. Υπάρχουν παιχνίδια που όλα τ’ αποτελέσματα είναι μέσα και υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει εμείς να προσπαθούμε να τα κερδίζουμε, είτε είναι μέσα στο Αλκαζάρ είτε έξω. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αυτό πρέπει να κάνουμε, όπως το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας.
Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα στην ομάδα. Ο Κυριακίδης συμπλήρωσε κάρτες και ο Γιαννακόπουλος, νομίζω, ότι δεν θα είναι έτοιμος καθώς σήμερα (σ.σ. χθες) αν και δοκίμασε να προπονηθεί με την ομάδα ένοιωσε κάποιες ενοχλήσεις».
***
Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ απάντησε στις ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών:
-Ο Εργοτέλης μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού θα έρθει στη Λάρισα με λιγότερο άγχος. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει το ματς πιο επικίνδυνο για την ΑΕΛ;
 «Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που εκτός έδρας παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει αποτελέσματα κόντρα στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Είναι μια ομάδα που θέλει να αμύνεται σωστά και να παίζει γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο το ματς, αλλά όπως έχω πει και άλλη φορά τα πάντα εξαρτώνται καθαρά από τη δική μας αγωνιστική συμπεριφορά.
Ζήτησα από τους παίκτες να αφήσουν πίσω αυτά τα αποτελέσματα που έχουν έρθει, και με τον τρόπο που έχουν έρθει, και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι. Να μην μείνουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά ή στη διαιτησία. Δεν θέλω να αποπροσανατολιστούμε και να ψάχνουμε αργότερα για δικαιολογίες. Αυτό που τους είπα είναι ότι ναι μεν η διαιτησία δεν μας παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια, κυρίως μέσα στο Αλκαζάρ, αλλά αν θα μείνουμε εκεί δεν θα έχουμε καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Θέλω να το βγάλουμε εντελώς από το μυαλό μας και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
-Ποια είναι η θέση των παικτών για το φαινόμενο της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά;
«Τα γκολ που δεχτήκαμε αφορούν σε διαφορετικές φάσεις. Ίσως θα πρέπει να προσπαθούμε να βάζουμε περισσότερα γκολ. Ίσως τα παιδιά αγχώνονται γιατί μετά από όλα αυτά που έχουν προηγηθεί υπάρχει στο υποσυνείδητό τους η σκέψη ότι στα τελευταία λεπτά κάτι δεν πάει καλά».
-Έχει προχωρήσει η ΑΕΛ σε κινήσεις για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν;
«Και με τη διοίκηση έχουμε μιλήσει για τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά με κάποιους παίκτες από την ομάδα και είναι φυσιολογικό να αρχίσουμε να βλέπουμε διάφορους παίκτες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν. Όμως αυτή τη στιγμή ο πρωτεύων στόχος είναι το ματς του Σαββάτου.
Είχα πει, άλλωστε, και στο παρελθόν ότι διαφορετικός θα είναι ο σχεδιασμός της ομάδας αν μπει στην 5άδα και διαφορετικά θα κινηθούμε αν δεν πετύχουμε το στόχο μας».
-Το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιεύματα μεταγραφικού περιεχομένου για παίκτες της ΑΕΛ όπως π.χ. για τον Φωτάκη, μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για την ομάδα;
«Δεν έχω τέτοια εικόνα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και στους αγώνες δίνει ό,τι μπορεί, είτε ξεκινάει στην ενδεκάδα, είτε έρχεται από τον πάγκο».
-Θα υπάρξουν αλλαγές στο στήσιμο της ομάδας ή στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιηθούν το Σάββατο;
«Μπορεί. Θέλουμε παίκτες πολύ καλούς στο «ένας εναντίον ενός». Δηλαδή σ’ αυτό το παιχνίδι χρειάζονται παίκτες με καλά ατομικά στοιχεία. Οπότε μπορεί να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις».
-Με αυτή τη λογική, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τουμέρ;
«Είναι πολύ πιθανό. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι δεν είναι 100% έτοιμος και ότι ίσως δεν μπορέσει να βγάλει όλο το 90λεπτο. Ήδη έχω κάνει μια συζήτηση μαζί του. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει».
-Πού οφείλεται η απώλεια 16 βαθμών στο Αλκαζάρ τη φετινή σεζόν;
«Μα το Αλκαζάρ δεν είναι έδρα. Έχετε δει εσείς να μας συμπεριφέρονται σαν να παίζουμε στην έδρα μας; Από τον κόσμο δεν έχουμε παράπονο. Ο κόσμος τι να κάνει; Ο κόσμος βοηθάει την ομάδα, αλλά είναι έδρα αυτή; Δηλαδή έτυχε να μας παίζουν 90-10 υπέρ του αντιπάλου στο Αλκαζάρ. Εκτός έχουμε πολύ καλύτερες διαιτησίες. Δεν ξέρω πού οφείλεται. Ειδικά στον δεύτερο γύρο είχαμε διαιτησίες για να γελάς. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ακόμη και σε αγώνες με κακές διαιτησίες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει βαθμούς.
Έδρα σημαίνει να πάρεις ένα αμφισβητούμενο. Χρειάστηκαν να περάσει ένας γύρος για να μας δοθεί ένα πέναλτι, τη στιγμή που στους αντιπάλους δίνονται με ευκολία. Τρώμε ξύλο στο Αλκαζάρ και δεν τρέχει τίποτα».
-Μήπως αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η ΑΕΛ είναι «σοφτ» ως ομάδα;
«Έτσι είναι η ομάδα μας. Η ομάδα μας προσπαθεί να παίξει, έχει ποιότητα και δεν θα χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει η δικιά μας η ομάδα είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο.
Όμως νομίζω ότι στο προχθεσινό παιχνίδι χρησιμοποιήσαμε κι εμείς τη δύναμη. Οι διαιτησίες είναι μια πραγματικότητα μεν, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που χάσαμε βαθμούς. Γιατί και με τον Πανσερραϊκό που είχαμε κακή διαιτησία εμείς φταίμε που ισοφαριστήκαμε και με την ΑΕΚ, που είχαμε κακή διαιτησία εμείς πάλι φταίμε που ισοφαριστήκαμε, όπως και με τον Άρη. Αλλά με τον Άρη ήταν λίγο διαφορετικά γιατί θα μπορούσε να μην δοθεί το πέναλτι».
-Ο Γκουέλα δείχνει να μην του βγαίνουν οι κινήσεις στους τελευταίους αγώνες. Πού οφείλεται αυτό; Σκέφτεστε να του αλλάξετε ρόλο στην ομάδα;
«Ο Φρανκ είναι ένας παίκτης που περισσότερο εξαρτάται από το δικό του παιχνίδι παρά του αντιπάλου. Θέλει βοήθεια. Είναι φυσιολογικό ένας ποδοσφαιριστής να μην έχει την αναμενόμενη απόδοση σε μια συγκεκριμένη σειρά αγώνων μέσα στη χρονιά. Θα δούμε αν χρειαστεί να αλλάξει ρόλο. Μη βιάζεστε».
-Ο Τάσος Κυριάκος παρά το γεγονός ότι είχε μεγάλη συμμετοχή στον α’ γύρο, στα τελευταία ματς δεν χρησιμοποιείται ή είναι εκτός αποστολής. Γιατί;
«Ο Τάσος είχε πάρα πολύ καλή απόδοση και είναι από τους ποδοσφαιριστές που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι άσχημο και για μένα και για κάθε προπονητή, ένας παίκτης που συνέβαλε καθοριστικά στο να φτάσει η ομάδα εκεί που βρίσκεται σήμερα, να μην παίζει. Όμως, κάποιοι πρέπει να μείνουν εκτός. Το ότι κάποιος μένει εκτός δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ή ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα. Δεν είναι μόνο ο Κυριάκος. Κι ο Βέμπερ κι ο Τσίγκας έχει τύχει να βρεθούν ακόμη κι εκτός αποστολής. Είναι φυσιολογικό. Η επιλογή τις 18άδας γίνεται σε σχέση με το τι θέλεις να έχεις στον πάγκο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν μπορείς να έχεις, για παράδειγμα, πέντε αμυντικούς. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από την άλλη, όμως, αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει βάθος στο ρόστερ της».
-Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια – μεταξύ άλλων – και τεσσάρων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Των Βενετίδη, Κοτσόλη, Φωτάκη, Κατσιαρού. Ποιες είναι οι εισηγήσεις σας για τους συγκεκριμένους παίκτες;
«Μακάρι να μείνουν και οι τέσσερις. Η διοίκηση ξέρει τι θέλω. Το θέμα είναι να τα βρουν και τα παιδιά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες. Μπορεί να δεχτούν καλύτερη προσφορά από αλλού. Αυτό που έχει σημασία είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Για τ’ άλλα όλα υπάρχει χρόνος να γίνουν».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass