ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α. ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ 3-0

Το «13» ήταν γρουσούζικο...

* ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ (34’) * ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΕΡΑΙΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2009 0:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:29
Από... πέρυσι (23 Νοεμβρίου 2008) είχε να χάσει η Α.Ε.Λ., όταν ηττήθηκε στην Τούμπα από τον Π.Α.Ο.Κ. με 1-0, συμπληρώνοντας δεκατρία παιχνίδια αήττητη, αλλά αποδείχθηκε ότι αυτό θα ήταν γρουσούζικο για το μεγάλο «βυσσινί» ρεκόρ που έφερε την υπογραφή του τεχνικού Ουζουνίδη, καθώς η λαρισινή ομάδα έχασε χθες στο Ο.Α.Κ.Α. από τον Παναθηναϊκό με 3-0 στην 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα απόλυτα δικαιολογημένα με μία άμυνα πραγματικό «ναυάγιο» που κάθε παίκτης συναγωνιζόταν τον άλλο στα λάθη και φάνηκαν οι απουσίες των τιμωρημένων Βενετίδη, Ααράμπ.
Η ήττα αυτή μπορεί να σήμανε το τέλος ενός ρεκόρ, η εμφάνιση μπορεί να ήταν ίσως η δεύτερη πιο άσχημη του πρωταθλήματος (ήταν επίσης το ίδιο κακή παρά την ισοπαλία η εμφάνιση στην Ξάνθη) αλλά στην ουσία η Α.Ε.Λ. δεν έχασε τίποτα βαθμολογικά μια και παρέμεινε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα πλέι οφ και με τη διαφορά ασφαλείας των τριών πόντων από τον Άρη που διασύρθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 4-0 (χάνοντας και τον Βιτόλο που τραυματίστηκε). Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι γρήγορη αντίδραση στην πρώτη ήττα μετά από τρεις μήνες μια και ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ. (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).
Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού που ήθελαν να «ξεπλύνουν» την ήττα - ντροπή του αποκλεισμού από το κύπελλο Ελλάδας που γνώρισαν στο Ο.Α.Κ.Α. από τον Πανσερραϊκό με 3-2 αλλά και από τι απουσίες της λαρισινής ομάδας (Βενετίδης, Ααράμπ, Γιαννακόπουλος) που την αποσυντόνισαν και παράλληλα στο ημίχρονο προστέθηκε μια ακόμα αυτή του Νταμπίζα που τραυματίστηκε στο ημίχρονο και αποχώρησε.
Όλα για την Α.Ε.Λ. κρίθηκαν στο 34’ σε μία φάση όπου ο Μετίν έκανε κεφαλιά που έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και αν είχε καταλήξει στα δίχτυα με δεδομένη την ψυχολογική πίεση των γηπεδούχων όλα θα ήταν διαφορετικά.
Επίσης η Α.Ε.Λ. είχε ένα τέταρτο που δεν «βλεπόταν» και η συμμετοχή του Φεράρι αντί του Νταμπίζα έδειξε να δημιουργεί ένα αμυντικό πανικό, τα λάθη να γίνονται εύκολα και τελικά σε ένα οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός να προηγείται με 3-0 χάρη σε τέρματα των Σαλπιγγίδη (48’), Ζιλμπέρτο Σίλβα (52’) και Χριστοδουλόπουλου (56’), ενώ έχασε και ευκαιρία για το 4-0 δύο λεπτά αργότερα.
Από το 60’ και μετά το παιχνίδι είχε τελειώσει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της Α.Ε.Λ. να πετύχουν ένα τέρμα.
Η εμφάνιση αυτή σίγουρα προβλημάτισε, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος αλλά οι απουσίες αποτελούν ένα ελαφρυντικά για τη «βυσσινί» ομάδα που παραμένει σε θέση οδηγού για την πέμπτη θέση. Αρκεί μετά την ήττα να μην αρχίσουν διάφοροι «πυροβολισμοί» και «αναθεματισμοί». Και οι άσχημες εμφανίσεις μέρος του πρωταθλήματος αποτελούν...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός τη Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με μία νέα τακτική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια παίζοντα 4-5-1 (με την μεσαία γραμμή να έχει διάταξη 2-3) δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Μπουκουβάλας (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος (σέντερ μπακ), Κατσιαρός (αριστερά), στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κυριακίδης, Φωτάκης ως αμυντικά χαφ με τον πρώτο να έχει εντολή να μαρκάρει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στις στημένες φάσεις (κόρνερ, φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Α.Ε.Λ.) πιο μπροστά ήταν ο Μετίν και πίσω από τον Ζουράφσκι που αγωνίστηκε ως μοναδικός προωθημένος, ενώ δεξιά έπαιξε ο Γκουέλα και αριστερά ο Πάρα.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τεν Κάτε, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 βάζοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα τους Νίλσον (δεξιά), Σαριέγκι, Βύντρα στα σέντερ μπακ και αριστερά ο Βανζίνιακ, στη μεσαία γραμμή έπαιξαν δύο αμυντικά χαφ ο Μάτος με τον Σιμάο και επιθετικό χαφ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Ίβανσιτς (αριστερά), Χριστουδουλόπουλος (στο κέντρο) και Σαλπιγγίδης (δεξιά).
Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε στον Παναθηναϊκό, που στο διάστημα αυτό πίεσε την Α.Ε.Λ., ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 25’ κέρδισε έξι κόρνερ έναντι κανενός των «βυσσινί». Η καλύτερη ευκαιρία του Π.Α.Ο. είχε τη «σφραγίδα» του Κοτσόλη, καθώς ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας στο 15’ απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο κεφαλιά του Βύντρα.
Λίγο οι φωνές του Ουζουνίδη και λίγο η οπισθοχώρηση του Π.Α.Ο. άλλαξαν την εικόνα του αγώνα με την Α.Ε.Λ. να αρχίζει να πιέζει και στο 34’ ο Μετίν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-1, καθώς η κεφαλιά του κατέληξε άουτ μετά από υπέροχη σέντρα του Γκουέλα.
Η ευκαιρία αυτή «αφύπνισε» τον Παναθηναϊκό που άρχισε να πιέζει (ζήτησε και τη βοήθεια του διαιτητή στο 38’ όταν ο Σαλπιγγίδης έπεσε θεαματικά στη μεγάλη περιοχή ενώ ο Κοτσόλης του παίρνει καθαρά την μπάλα, ζητώντας πέναλτι) και στο μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοδουλόπουλος έχασε μια καλή ευκαιρία.
Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε από την αρχή ότι «στράβωσε» για την Α.Ε.Λ. όταν ο Ναμπίζας που είχε τραυματιστεί στο 38’ σε μία φάση διεκδίκησης της μπάλας με τον Κώτσιο ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε από τον Φεράρι, που πριν καλά-καλά προλάβει να «ζεσταθεί» είδε τον Σαλπιγγίδη να ξεφεύγει απ’ αυτό και από τον Κοτσόλη και να κάνει το 1-0 (48’).
Για δέκα λεπτά η άμυνα της Α.Ε.Λ. έμοιαζε να βρίσκεται σε «τρικυμία» καθώς στο 52’ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κάνει το 2-0 (μόλις είχε βγει ο Κυριακίδης που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του στις στημένες φάσεις) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλοπουλος έκανε το 3-0 και δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε ο Σαριέγκι να κάνει το 4-0.
Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι μια και στους γηπεδούχους άρχισαν να σκέφτονται το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τρίτης με τη Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λίγκ (στον επαναληπτικό του 1-1) και η λαρισινή ομάδα προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Φεράρι αρχικά στο 68’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα με ωραία σουτ των Σαρμιέντο και Μετίν που εξουδετέρωσε ο Γκαλίνοβιτς.
Το τελικό 3-0 ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο που έγινε υπό βροχή και ήταν... «καταιγιστικό» για την Α.Ε.Λ., που έμεινε στην ευκαιρία του Μετίν, η οποία, αν μετουσιωνόταν σε τέρμα, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Σέντρα του Ίβανσιτς από αριστερά ο Νταμπίζας κάνει λάθος απόκρουση και η πηγαίνει στον Σαλπιγγίδη, αλλά προλαβαίνει ο Κοτσόλης και αποκρούει.
6’: Μπαλιά του Μάτος στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει αποκρούει ο Κώτσιος σε κόρνερ.
15’: Από δεξιά εκτελεί κόρνερ ο Ίβανσιτς, ο Βύντρα πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης.
34’: Ο Γκουέλα από δεξιά κάνει σέντρα και ο Μετίν πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερά κάθετο δοκάρι και δεν προλαβαίνει να παρεμβληθεί και ο Πάρα.
38’: Λάθος απόκρουση του Νταμπίζα που συγκρούεται στον αέρα με τον Κώτσιο και ο Σαλπιγγίδης γίνεται παραλήπτης της μπάλας που ξεπερνάει αρχικά τον Κοτσόλη αλλά στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. αποκρούει ενώ ο Σαλπιγγίδης χωρίς να έχει δίκιο ζητάει πέναλτι (ίσως έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία).
45+1’: Ατομική προσπάθεια μέσα στη μεγάλη περιοχή του Χριστοδουλόπουλου που ξεπερνάει όποιον βρίσκει μπροστά του αλλά το σουτ που κάνει μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
48’: Κάθετη πάσα του Μάτος στον Σαλπιγγίδη που με μία κίνησε περνάει Φεράρι και Κοτσόλη και από κοντά κάνει το 1-0.
52’: Από δεξιά ο Ίβανσιτς κάνει σέντρα και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με κεφαλιά από κοντά κάνει το 2-0.
56’: Ο Σαλπιγγίδης κλέβει την μπάλα από τον Κώτσιο και με ωραία πάσα τροφοδοτεί τον Χριστοδουλόπουλο που με σουτ από το σημείο του πέναλτι κάνει το 3-0.
58’: Ο Ίβανσιτς από δεξιά εκτελεί φάουλ αλλά ο Σαριέγκι πιάνει ασθενή κεφαλιά μόνος αμαρκάριστος και ο Κοτσόλης μπλοκάρει την μπάλα.
68’: Από αριστερά ο Φωτάκης εκτελεί φάουλ ο Πάρα πιάνει κεφαλιά προ τον Φεράρι που μόνος του προ του Γκαλίνοβιτς στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Μία ευκαιρία που ίσως ανέβαζε την Α.Ε.Λ. αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα.
75’: Ρουκάβινα και Νίνης αλλάζουν την μπάλα αλλά πριν ο πρώτος σουτάρει προς την εστία του Κοτσόλη αποκρούει ο Κώτσιος.
90+1’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σαρμιέντο αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς.
90+2’: Από δεξιά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μετίν κάνει σουτ αλλά αποκρούει ο Γκαλίνοβιτς.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Α.Ε.Λ. αλλά στο δεύτερο εκτέθηκε από τα λάθη της άμυνας, ο Μπουκουβάλας πάλεψε στο πρώτο μέρος και ελαφρυντικό η απειρία του για τέτοιο μεγάλο παιχνίδι (θα βελτιώνεται κάθε φορά σ’ αυτά τα γήπεδα), ο Νταμπίζας δεν πήγε πολύ καλά ενώ ακόμα χειρότερα πήγε ο αντικαταστάτης του, Φεράρι, ο οποίος προτού προλάβει να μπει στο παιχνίδι είδε την ομάδα του να δέχεται τρία τέρματα, ο Κώτσιος είχε καλές και άσχημες στιγμές ενώ ο Κατσιαρός μόχθησε αμυντικά.
Ο Κυριακίδης ήταν συγκινητικός όσο αγωνίστηκε, ενώ ο Σαρμιέντο φάνηκε μόνο στο σουτ που έκανε στο τέλος του παιχνιδιού. Ο Φωτάκης δεν πήγε καλά όπως και ο Πάρα.Ο Μετίν ήταν ο καλύτερος από τη μεσαία γραμμή ενώ και ο Ζουράφσκι έδωσε μάχες. Ο Γκουέλα ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη έπεσε ενώ και ο Ίλιτς που τον αντικατέστησε δεν φάνηκε.
* * *
Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ο Χριστοδουλόπουλος και ακολούθησαν οι Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ίβανσιτς και Μάτος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο και πετυχημένο είχε ο διαιτητής της αναμέτρησης Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας) και σωστοί οι δύο βοηθοί Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου) και Γ. Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας)
Η διαιτησία μπορεί να χαρακτηριστεί άριστη και θα την ήθελαν οι «βυσσινί» σε εκτός έδρας παιχνίδια.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μετίν και Κώτσιος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μάτος, Σαλπιγγίδης (65’ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα (70’ Μουν), Χριστοδουλόπουλος (75’ Ρουκάβινα), Σιμάο, Βύντρα, Βαβζίνιακ, Ιβανσιτς, Νίλσον.
ΛΑΡΙΣΑ (Μ. Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας (46’ Φεράρι), Κυριακίδης (52’ Σαρμιέντο), Μπουκουβάλας, Γκουέλα (66’ Ιλιτς), Πάρα, Φωτάκης, Μετίν, Κατσιαρός, Ζουράφσκι.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass