ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ (2-1)

Τη νίκη ο Τύρναβος, τα παράπονα ο Απόλλωνας

*ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ: ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ (49’), ΚΟΚΚΙΝΟΣ (68’πεν.)-ΝΑΣΤΑΣ (83’) * ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ (61΄) ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΗΣ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2009 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:29
 Ο Τύρναβος 2005 ήταν ο νικητής στο λαρισινό ντέρμπι της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, κερδίζοντας τον Απόλλωνα με σκορ 2-1, μετά από μια δυνατή και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.Οι δυο ομάδες από την αρχή έδειξαν ότι ήθελαν για διαφορετικούς λόγους το νικηφόρο αποτέλεσμα και έγιναν πολλές μάχες-σώμα με σώμα-κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.Το δεύτερο ημίχρονο πάντως ήταν αυτό που τα είχε όλα μπορούμε να πούμε, καθώς σημειώθηκαν τα τρία γκολ της αναμέτρησης, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες και για δυο γκολ που ακυρώθηκαν.Τόσο ο τεχνικός του Τυρνάβου, Μιχάλης Ζιώγας, όσο και ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Αργυρούλης, προσπάθησαν να κερδίσουν κυρίως τη μάχη του κέντρου και παρέταξαν τις αρχικές ενδεκάδες, με 4-4-2 και 4-2-3-1, αντίστοιχα.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13΄, όταν ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε φάουλ και υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Καραναστάση.
Αμέσως μετά στο 14΄, ο Κοντοθανάσης από δεξιά έπιασε ένα δυνατό σουτ και απέκρουσε θεαματικά την μπάλα σε κόρνερ ο Μπακαρός.
Σε αντεπίθεση του Τυρνάβου στο 22’, από αριστερά ο Κοντοθανάσης τροφοδότησε τον Κόκκινο που έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Καρκαλέτσης δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Πολύζος πρόλαβε να διώξει την μπάλα.
Στο 26’ ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Καραναστάση και εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, καταλήγοντας σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Επίσης στο 39’ σε γύρισμα του Φατούρα, ο Μπίμπα έπιασε το σουτ ,αλλά δεν ανησύχησε τον έμπειρο Γοννιώτη γκολκίπερ.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ 1-0
Με ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και αυτό το σημείωσαν οι γηπεδούχοι.
Συγκεκριμένα στο 49’, από αριστερά ο Γρηγορίου εκτέλεσε φάουλ και ο ταλαντούχος Δημήτρης Κολοβέτσιος με θαυμάσια κεφαλιά, έκανε το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και ο μεν Τύρναβος προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ο δε Απόλλωνας, για να φτάσει στην ισοφάριση.
ΔΥΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝΤΑ ΓΚΟΛ
Στο 60’ και 61’ ακυρώθηκαν δυο γκολ, ένα για κάθε ομάδα.
Στην πρώτη περίπτωση, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο πρώτος επόπτης, κ. Παπακυρίτσης, σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ τον Καρκαλέτση.
Αν είναι έτσι, θεωρείται λάθος καθώς ο Καρκαλέτσης, δεν επηρέαζε τη φάση.
Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, ο διαιτητής κ.Καρυπίδης και ο δεύτερος βοηθός του κ. Μουχλιανίτης (σ.σ. όλοι από τον Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης), ενώ η μπάλα φάνηκε ότι βρήκε καθαρά το χέρι του Καραθάνου, άφησαν τον παίκτη του Απόλλωνα να συνεχίσει την προσπάθειά του και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Κι ενώ διαιτητής και επόπτης έτρεξαν προς τη σέντρα, όλοι οι παίκτες του Τυρνάβου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι που πήγε εν συνεχεία στον βοηθό του και άλλαξε την απόφασή του.
Τα δικαιολογημένα παράπονα αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα έχουν να κάνουν με το ότι εφόσον ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, γιατί με τόσο μεγάλη καθυστέρηση ακύρωσε το γκολ και πώς εφαρμόστηκε ο κανονισμός.
ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ 2-0
Στο 68΄ο Τύρναβος 2005 πέτυχε το 2-0, όταν ο Κολοβός πλάγια στην περιοχή ανέτρεψε τον Γιάννη Κόκκινο και εκείνος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.
ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ 2-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Μετά το 2-0 οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι είχαν «κλειδώσει» τη νίκη και χαλάρωσαν, παρά τις φωνές από τον προπονητή τους Μιχάλη Ζιώγα.
Στο τελευταίο τέταρτο ο Απόλλωνας τα έπαιξε όλα για όλα και συνεχώς ο Νίκος Αργυρούλης έδινε οδηγίες στους παίκτες του, να περάσουν στην επίθεση.
Έτσι στο 83΄ο Γιώργος Καραθάνος που από την στιγμή που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, ξέφυγε από αριστερά τροφοδότησε τον Μπίμπα και αυτός με την σειρά του τον Αποστόλη Νάστα, ο οποίος προχώρησε και με ένα έξοχο πλασέ, μείωσε σε 2-1.
Στα τελευταία λεπτά έπιασαν... χτυποκάρδια τους γηπεδούχους, γιατί η πίεση από την πλευρά του Απόλλωνα έγινε ασφυκτική.
Μάλιστα στο 89’, ο Νάστας εκτέλεσε φάουλ και στην κεφαλιά του Μπέη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Καραναστάση.
Στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων δεν άλλαξε το αποτέλεσμα και το σφύριγμα της λήξης ανακούφισε τον Τύρναβο, που παρέμεινε σε τροχιά ανόδου, ενώ ο Απόλλωνας παρά την ήττα έμεινε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη η διαιτησία του κ.Καρυπίδη (Παπακυρίτσης, Μουχλιανίτης) του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του Απόλλωνα που αρχικά εξετάσθηκε και το ενδεχόμενο να υπογραφεί με επιφύλαξη το Φ.Α., έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει καταγγελία για τον διαιτητή και τον δεύτερο επόπτη για παράβαση κανονισμών και αλλοίωση αποτελέσματος.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι του Απόλλωνα υποστηρίζουν ότι ο ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου Κατσαβός απέκρουσε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι, αλλά δεν καταλογίστηκε η παράβαση.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Σιάτρας(27’), Φατούρας(51’), Κολοβός(57’), Καρκαλέτσης(62’), Ζαφειράκης(78’).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Καραναστάσης, Σιάτρας, Κολοβέτσιος, Γρηγορίου, Σκούπρας Κ., Σκούπρας Βασ., Καρκαλέτσης Ν.(79΄Χασιώτης), Κόκκινος(73΄Ζαφειράκης), Κοντοθανάσης, Κουβελάς(59’ Κατσαβός), Χατζηλιόντας
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Μπακαρός, Φατούρας(79’ Τσέλιγκας), Γιαννακόπουλος, Κολοβός, Πολύζος, Βενέτης, Μαυρουδής, Γιοβανόπουλος(59’ Καραθάνος), Νάστας, Μπίμπα, Βαρσάμης(58’ Μπέης)
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ
Το εξ αναβολής παιχνίδι Βελούχι-Τύρναβος 2005, θα ορισθεί μάλλον να διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Καρπενησίου, αν και υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να ορισθεί για μεθαύριο Τετάρτη 11 του μηνός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass