Η ΑΕΛ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Τίποτα δεν τη σταματά...

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2009 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:47
Η ΑΕΛ πέτυχε την πέμπτη εκτός έδρας επιτυχία και μάλιστα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Πολωνός Ματσέι Ζουράφσκι και πλέον όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν τη σταματάει στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ και στην Ευρώπη.
Η διαφορά των δύο βαθμών από τον Άρη (που κέρδισε προχθές την ΑΕΚ με 1-0) διατηρήθηκε και την τελευταία αγωνιστική έχει σαφώς πιο εύκολο έργο αφού θα αντιμετωπίσει πάλι εκτός έδρας τον μικρότερης δυναμικότητας (και βαθμολογικά αδιάφορο Λεβαδειακό) ενώ την ίδια ώρα ο Άρης αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό.
Η λαρισινή ομάδα μετά από δύο χρόνια λογικά επιστρέφει στην Ευρώπη αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι και στον αγώνα με τον Λεβαδειακό θα πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και η ομάδα να μην τον θεωρήσει κερδισμένο από τα αποδυτήρια γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την ομάδα.
Και στο παιχνίδι αυτό η λαρισινή ομάδα θα παρουσιαστεί με ελλείψεις καθώς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Νταμπίζας, Πάρα και Ιγγλέσιας ενώ ελπίζουν όλοι ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι υγιείς (λογικά θα είναι στην διάθεση του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη και ο Γκουέλα με τον Κυριακίδη που απουσίασαν λόγω τραυματισμών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό).
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι θα περάσουν ήσυχα τις Άγιες μέρες του Πάσχα καθώς δεν θα υπάρχει το άγχος που θα έφερνε μια ισοπαλία (και πολύ περισσότερο μία ήττα από τον Ολυμπιακό)
Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης σύνδεσε την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ΑΕΛ (γιατί ακολουθεί και η επόμενη παρότι σε κάποιους δεν αρέσει...) με μερικά ρεκόρ. Πρώτον κράτησε την ομάδα αήττητη δεκατρία παιχνίδια το πρωτάθλημα, δεύτερον πέτυχε 46 βαθμούς που είναι οι περισσότεροι από την επάνοδο της ΑΕΛ(από πέρυσι έχει ήδη ένα βαθμό παραπάνω) και τρίτο κάτω από τις οδηγίες του Η ΑΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό στην έδρα του μετά από είκοσι έξι χρόνια. Και η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα…
Στο μεταξύ στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έκανε επίδειξη τακτικής απέναντι στον τεχνικό του Ολυμπιακού Ισπανό Ερνέστο Βαλβέρδε. Συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος έκλεισε τους διαδρόμους στον Ολυμπιακό και η μόνη λύση για τους «ερυθρόλευκους» ήταν τα μακρινά σουτ ενώ στον ψυχολογικό τομέα πρέπει να δούλεψε αρκετά καθώς ακόμα και ο Φεράρι που ήταν υπό συνεχή αμφισβήτηση ήταν πολύ καλός. Φρόντισε η ομάδα να πιέζει ψηλά και να εκμεταλλευτεί πιθανά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού και το κατάφερε αλλά στο 23΄ ο Γιανννακόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόβατς.
Με τον ίδιο τρόπο αγωνίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και το γρήγορο τέρμα του Ζουράφσκι έκανε σημαντική δουλειά στη διαχείριση του άγχους που έδειχνε να είχε καταβάλει την ΑΕΛ.
Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι αμέσως μετά ο Γιαννακόπουλος και ο Φωτάκης έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να κάνουν το 0-2.
Προ του φάσματος να κάνει η ΑΕΛ πάρτι στο «Καραϊσκάκη», οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να προσέχουν την άμυνα και τότε έγιναν στην επίθεση ακόμα λιγότερο απειλητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα (συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερήσεων) δεν βρέθηκαν ούτε μία φορά σε θέση βολής ακόμα και έξω από την μεγάλη περιοχή.
Μία δίκαιη νίκη της ΑΕΛ που είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες έναντι καμίας του ...πρωταθλητή Ολυμπιακού που κινδύνεψε και με διασυρμό. Καλά που δεν έκανε και φιέστα...
Η ΑΕΛ δύσκολα πλέον θα χάσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας και μπορεί να ονειρεύεται για ακόμα ψηλότερα...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass