Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ 1-0

Ευρώπη ξαναρχόμαστε…

Δημοσίευση: 27 Απρ 2009 4:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:50
Ευρώπη ξαναρχόμαστε τραγουδούσαν χθες στη Λιβαδειά πάνω από τέσσερις χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι καθώς μετά από απουσία ενός έτους η ΑΕΛ επιστρέφει στην Ευρώπη και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Europa league όπως θα ονομάζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο) μετά τη χθεσινή νίκη μέσα στη Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού με 1-0 την τελευταία αγωνιστική χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Τουμέρ Μετίν στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης (είχε και δύο δοκάρια με τον Σαρμιέντο στο 8’ και τον Ααράμπ στο 75΄). Βέβαια πριν δύο χρόνια πήγε ως κυπελλούχος Ελλάδας ενώ τώρα πάει ως πέμπτη ενώ στα πλέι οφ που θα συμμετέχει, ελπίζει μέχρι και σε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ (ο καθένας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται έστω και αν η ΑΕΛ ξεκινάει με μειονέκτημα βαθμών έναντι των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ).
 Η λαρισινή ομάδα παίζει ΠΑΝΑΞΙΑ του χρόνου στα πλέι οφ και την Ευρώπη καθώς τερμάτισε δίκαια στην πέμπτη θέση αφού το περισσότερο χρονικό διάστημα του πρωταθλήματος ήταν σ’ αυτήν τη θέση και μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχει ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης που πραγματικά απέδειξε ότι είναι άξιος προπονητής και ξέρει να διαχειρίζεται ομάδες και το αποδεικνύει το ότι στον δεύτερο γύρο οι «βυσσινί» έκαναν μόλις μία ήττα.».
Και η επιτυχία επί του Λεβαδειακού πανηγυρίσθηκε έξαλλα στο…Αλκαζάρ (αφού έτσι είχε μετατραπεί χθες το γήπεδο της Λιβαδειάς με την εντυπωσιακή παρουσία των Λαρισαίων φιλάθλων) από τους Λαρισαίους φιλάθλους που είδαν την ομάδα τους να παίζει επαγγελματικά και όπως έπρεπε να αγωνιστεί για να πάρει την πολύτιμη νίκη. Ξεκίνησε δυνατά και μέσα σε ένα τέταρτο καθάρισε το παιχνίδι αφού αρχικά ο Σαρμιέντο σημάδεψε το δοκάρι αλλά ο Μετίν ήταν αποφασισμένος να παίξει πλέι οφ και εκμεταλλευόμενος μία υπέροχη σέντρα του Βενετίδη πέτυχε το πιο σημαντικό φετινό γκολ για τη λαρισινή ομάδα.        
Από το 15΄ και μετά η ΑΕΛ κράτησε με ευκολία το 0-1 με εξαίρεση μία φάση στο 31΄ (κεφαλιά του Κιάσσου που μπλόκαρε ο Κοτσόλης) και θα μπορούσε να είχε κάνει το 0-2 ή το 0-3 αν ο βοηθός Καλαϊτζίδης δεν ανέκοπτε δύο φορές με ανύπαρκτο οφσάιντ τους «βυσσινί» ενώ στο 75΄ ο Ααράμπ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στα αξιοσημείωτα ότι οι δύο ομάδες δεν τελείωσαν με ενδεκάδες τον αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν με εννέα παίκτες λόγω αποβολών του Κόλτζου (δεύτερη κίτρινη κάρτα) και του Κιάσσου (απευθείας κόκκινη) και οι φιλοξενούμενοι με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Φωτάκη που την επιδίωξε καθώς είχε συμπληρώσει επτά και θα απουσίαζε από δύο παιχνίδια.
 Έτσι, κλείνει με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Ελλάδας, με την ΑΕΛ να καταλαμβάνει την 5η θέση της βαθμολογίας, που είναι για τους "βυσσινί" η υψηλότερη της τελευταίας 20ετίας, από τότε δηλαδή που κατέκτησαν τον τίτλο (1989).
Από δω και πέρα η ΑΕΛ έχοντας μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ μέσω της δεύτερης θέσης αλλά το βασικό είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου που μάλλον θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις καθώς παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 και συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Μπουκουβάλας (δεξιά), Κώτσιος, Ααράμπ (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), αμυντικά χαφ οι Σαρμιέντο και Κυριακίδης, πιο μπροστά αγωνίσθηκαν οι: Μετίν (αριστερά), Φωτάκης (στο κέντρο), Γιαννακόπουλος (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζουράφσκι.
Ο προπονητής του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς αγωνίσθηκε με την ίδια τακτική 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Καρακώστας που πήρε τη θέση του Μπλάζιτς που άργησε να επιστρέψει από το Μαυροβούνιο που είχε πάει για διακοπές και η χθεσινή απουσία του ήταν μία σιωπηρή τιμωρία, ενώ στην άμυνα ήταν οι: Μουλόπουλος (δεξιά), Καψής, Παρασκευαΐδης (στο κέντρο της άμυνας), Κόλτζο (αριστερά), αμυντικά χαφ έπαιξαν οι: Γκεοργκίεφ, Ανδράλας, πιο μπροστά οι: Πιέτσνιακ (δεξιά), Κιάσσος (στο κέντρο) και Λεονάρντο (αριστερά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίσθηκε ο Λέχτινεν.
Η ομάδα της ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο υπό την παρότρυνση τεσσάρων χιλιάδων περίπου Λαρισαίων φιλάθλων και από την αρχή έδειξε ότι ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να «καθαρίσει» το παιχνίδι που οδηγούσε σε πλέι οφ και Ευρώπη.
Στο 8΄ ο Σαρμιέντο σημάδεψε το δοκάρι αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τουμέρ Μετίν με υπέροχη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βενετίδη έκανε το 0-1 και πλέον η χαρά των Λαρισαίων φιλάθλων ήταν μεγάλη και αυξάνονταν όχι με την εικόνα της ομάδας που έκανε μερικά λάθη απόρροια του άγχους (χαρακτηριστική είναι η φάση στο 31΄ που ο Κιάσσος έφτασε κοντά στο 1-1) αλλά από τα γκολ που πετύχαινε ο Πανθρακικός στο Χαριλάου και προηγούνταν του Άρη με 2-0.         
Η λαρισινή ομάδα είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον Λεβαδειακό και τον βοηθό κ. Καλαϊτζίδη που δύο φορές στο 26΄ και στο 43΄ ανέκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Σαρμιέντο (στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαννακόπουλος πέτυχε τέρμα που του απέφερε και μία κίτρινη κάρτα) και τον Γιαννακόπουλο.  
Συμπερασματικά από τη στιγμή που η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος πέτυχε τέρμα αποφάσισε να ελέγξει το παιχνίδι χωρίς ρίσκο παίζοντας κυρίως κάτω από τη μεσαία γραμμή και στηριζόμενη στις αντεπιθέσεις. Αν δεν πέτυχε δεύτερο γκολ ευθύνεται ο βοηθός κ. Καλαϊτζίδης.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να προσέχει τα μετόπισθεν καθώς αυτό που ενδιέφερε ήταν να κρατήσει τη νίκη και όχι να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα ενώ η πληροφορία της έως τότε νίκης του Πανθρακικού στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη προκαλούσε πρόσθετη ευφορία. 
Αυτή ήταν η εικόνα μέχρι το 65’ γιατί από κει και πέρα με ηγέτη τον Τούρκο Τουμέρ Μετίν η ΑΕΛ επέβαλε τον ρυθμό της. Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν στο 75΄ ο Ααράμπ να σημαδέψει το δοκάρι του Καρακώστα ενώ το τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα ή για να ακριβολογούμε οι καθυστερήσεις σημαδεύτηκαν από τις τρεις κόκκινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής κ. Κουκουλάκης δύο σε παίκτες του Λεβαδειακού (Κόλτζο και Κιάσσο) και μία σε παίκτη της ΑΕΛ (Φωτάκη που την ήθελε για να λείψει από ένα παιχνίδι στα πλέι οφ αντί δύο γιατί θα συμπλήρωνε επτά κίτρινες κάρτες).     
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
8΄: Ο Μετίν με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Ζουράφσκι που έδωσε στον Σαρμιέντο που λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρακώστα και στην επιστροφή της ο Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να τη βρει.  
10΄: Σουτ του Λέχτινεν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Κώτσιου αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
12΄: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Μετίν μόνος στο σημείο του πέναλτι με κεφαλιά κάνει το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
20΄: Από δεξιά ο Γιαννακόπουλος κάνει σέντρα προς τον Μετίν αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο Μουλόπουλος και αποκρούει σε κόρνερ.
31΄: Από αριστερά ο Λεονάρντο κάνει σέντρα και ο Κιάσσος νικάει στον αέρα τον Κώτσιο αλλά όχι και τον Κοτσόλη που μπλοκάρει την μπάλα. 
32΄: Ο Ζουράφσκι τροφοδοτεί τον Φωτάκη μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, πλασάρει τον Καρακώστα αλλά πάνω στη γραμμή του τέρματος αποκρούει ο Μουλόπουλος με κεφαλιά.
55΄: Μακρινό σουτ του Κυριακίδη στέλνει την μπάλα άουτ.
63΄: Μακρινό σουτ του Γκεοργκίεφ στέλνει την μπάλα άουτ.
65΄: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα προς τον Γιαννακόπουλο που ήταν σε πλεονεκτική θέση αλλά προλαβαίνει ο Κόλτζος και αποκρούει σε κόρνερ. 
70΄: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
75΄:Ο Μετίν εκτελεί από αριστερά κόρνερ και ο Ααράμπ πιάνει κεφαλιά αλλά ο Καρακώστας κάνει εκπληκτική απόκρουση και στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα.
84΄: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Λεονάρντο στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
87΄: Από δεξιά ο Κυριακίδης κάνει σέντρα ο Μετίν πιάνει κεφαλιά μόνος αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής που είναι ασθενέστατη και μπλοκάρει την μπάλα ο Καρακώστας.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος παίκτης ήταν ο Τουμέρ Μετίν που πέτυχε ένα όμορφο τέρμα και δίκαια αποθεώθηκε από τους Λαρισαίους φιλάθλους που ήταν στην Λιβαδειά. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο ξεχώριζε σαν τη «μύγα μέσα στο γάλα».
Από κει και πέρα ο Κοτσόλης με εξαίρεση μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο που έκανε λάθος έξοδο (δεν είχε λόγο να βγει στο ύψος της μεγάλης περιοχής) έκανε μία σημαντική απόκρουση στο 31΄, ο Μπουκουβάλας πάλεψε, ο Κώτσιος είχε καλές και άσχημες στιγμές, ο Ααράμπ πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι (δίκαια θεωρείται η αποκάλυψη του πρωταθλήματος), ο Βενετίδης στο πρώτο ημίχρονο πολύ καλός αλλά όχι στην επανάληψη.
Ο Κυριακίδης ήταν σταθερός στο παιχνίδι του ενώ ο Σαρμιέντο φάνηκε μόνο στο πρώτο μέρος. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιαννανακόπουλο αλλά και από τον Φωτάκη για ένα ακόμα παιχνίδι που νομίζουμε ότι αν το θέλει και ο ίδιος πρέπει να παραμείνει στην ΑΕΛ.       
Ο Ζουράφσκι αρκετά κινητικός αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα.
Οι τρεις αλλαγές του Ουζουνίδη (Κυριάκος, Κατσιαρός,Τσίγκας) έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.  
***
Από τον Λεβαδειακό άρεσαν ο Λεονάρντο, ο Γκεοργκίεφ και ο Μουλόπουλος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου) αλάνθαστος, τον δικαίωσε πλήρως η τηλεοπτική εικόνα σε όλες τις αποφάσεις του. ¨Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Παρασκευαϊδη, Ανδράλα, Κόλτζο - Γιαννακόπουλο, Μπουκουβάλα και κόκκινες στους Κόλτζο (89΄-δεύτερη κίτρινη) - Φωτάκη (90΄+3΄, δεύτερη κίτρινη)
Ο βοηθός Γενναίος (Αθηνών) πολύ καλός αλλά ο Καλαϊτζίδης (επίσης Αθηνών) αδίκησε την ΑΕΛ που ανέκοψε σε δύο φάσεις οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο παίκτες της χωρίς να είναι(μάλιστα στην πρώτη περίπτωση στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαννακόπουλος πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε). 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Καψής, Παρασκευαϊδης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Γκεοργκίεφ, Ανδράλας (81΄ Κατσικογιάνης), Πιέχνιακ (58΄ Ντιμπαλά), Λεχτίνεν (66΄ Βασιλείου), Κιάσσος.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Μετίν (90΄ Τσίγκας), Γιαννακόπουλος (86΄ Κυργιάκος), Ζουράφσκι (90+2΄ Κατσιαρός).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass