ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Φιέστα» ορεινής ποδηλασίας στην Ελασσόνα

* ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2008 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:48
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Με νικήτρια την ομάδα των Περικλή Ηλία και Γιάννη Σκόρδα ολοκληρώθηκε ο ξεχωριστός αγώνας σκυταλοδρομίας ζευγών «ΕΛΑΣΣΟΝΑ 6 HOURS MOUNTAIN BIKE CHALLENGE», που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία από τη Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. του Δήμου Ελασσόνας και την OUTSPORTS, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2008».  
Σ’ αυτή την ιδιότυπη ποδηλατική «φιέστα», οι αθλητές καλούνταν να κάνουν μια κυκλική διαδρομή μήκους 10,6 χλμ. και 245 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, ξεκινώντας από τους πρόποδες του λόφου του Μοναστηριού της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας και μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή και δια μέσου του δημοτικού διαμερίσματος του Δρυμού Ελασσόνας, επέστρεφαν στην αφετηρία, όπου ανάλογα με την τακτική κάθε ομάδας, παρέδιδαν στο συναθλητή τους ή συνέχιζαν και για άλλες στροφές. Την εκκίνηση του σκληρού αγώνα έδωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. κ. Γιάννης Κόκκινος, ευχόμενος σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.
Αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και χρηματικά έπαθλα, σύμφωνα με την προκήρυξη του Αγώνα.
Ο αγώνας είχε οργανωθεί πολύ καλά από τη Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. και την Outsports με ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανάπαυσης, υδροδοσία και τροφοδοσία για όλους τους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Στην κατηγορία των ανδρών, νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε αυτή των Ηλία και Σκόρδα, η οποία συμπλήρωσε 12 γύρους σε 6 ώρες και με ταχύτερο γύρο τον 9ο του Ηλία Περικλή σε 25΄ 57΄΄. Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 6΄43΄΄ ακολούθησαν οι αθλητές του Ασκληπιού Βρακάς και Μπαταλογιάννης, ενώ την τρίτη θέση πήραν οι Διττόπουλος και Αμουτζιάς με επίσης 12 γύρους σε 6 ώρες 21΄40΄΄.
Πρώτοι στην κατηγορία των βετεράνων και έκτοι στη γενική κατάταξη ήταν η ομάδα των Αρώνη και Δαγκόπουλου που συμπλήρωσαν 10 στροφές σε 6 ώρες 4΄9΄΄, ενώ δεύτεροι στην κατηγορία αυτή ήταν οι Ράπτης και Ροδίφτσης με 9 στροφές σε 6 ώρες 3΄58΄΄.
Μοναδική συμμετοχή στη μικτή κατηγορία ήταν η ομάδα των Παπαϊωάννου και Ρεβελτζή, οι οποίοι κατέλαβαν την 11η θέση της γενικής κατάταξης ολοκληρώνοντας 9 γύρους. Για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα υπήρχε συμμετοχή ομάδας γυναικών με τις Διακάκη και Καμισάκη, οι οποίες έφθασαν στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 9 γύρους.
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 6ωρου, διοργανώθηκε και αγώνας για παιδιά 8 - 14 ετών, τις απονομές των οποίων έκανε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος. Οι μικροί Ελασσονίτες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με την άψογη τεχνική τους ικανότητα.
Ήταν μια άψογη διοργάνωση που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν ξανά ραντεβού για το 2009, και στην οποία βοήθησαν σημαντικά η Τροχαία Ελασσόνας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ο Ερυθρός Σταυρός με το σώμα εθελοντών «Οι καλοί Σαμαρείτες», το κέντρο «Πισίνα Paradise» με την παραχώρηση εξοπλισμού του, καθώς και εθελοντές κριτές που ήλεγχαν τον αγώνα σε διαφορετικά σημεία της διαδρομής του 3ου αγώνα ορεινής ποδηλασίας «6 HOURS MOUNTAIN BIKE CHALLENGE» στην Ελασσόνα.
Τέλος, σημαντική και σπουδαία τεχνική βοήθεια προσέφερε ο χορηγός του αγώνα, το κατάστημα ποδηλάτων «BIKE PARK» του Στέφανου Γκατζιούρα και τα ποδήλατα «Orange Mountain Bikes» όπως επίσης η «Powerbar», το κατάστημα «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ», το εργαστήρι Γραφικών Τεχνών «SPRINT GRAPHICS» Στραβοκώστας Νικ., η εταιρία «STIHL», το εργαστήρι Γραφικών Τεχνών «KOLAZ» Γκουτζουρέλας Αλέξ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass