ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο...

* ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. * ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΠΟ ΜΠΕΝΖΑ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2008 3:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
Πέρυσι σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα η Α.Ε.Λ. είχε πέντε βαθμούς, φέτος με τον ίδιο ρυθμό αγώνων (και ίσως με λίγο πιο δύσκολο πρόγραμμα αγώνων) η λαρισινή ομάδα έχει έντεκα βαθμούς.Συμπτωματικά, πέρυσι στις 20 Οκτωβρίου η Α.Ε.Λ. έχανε από την Α.Ε.Κ. με 1-0, ενώ φέτος την ίδια ημερομηνία, περίπου, έφερνε 1-1 και έπαιρνε τον πρώτο βαθμό εκτός έδρας μετά από είκοσι χρόνια κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα.Και διερωτάται ένας φίλαθλος: «Πέρυσι η ομάδα είχε ακριβώς τους ίδιους παίκτες; Τι άλλαξε φέτος;».Πράγματι, αν δει κανείς την ενδεκάδα που παρέταξε προχθές στο Ο.Α.Κ.Α. ο Μαρίνος Ουζουνίδης κόντρα στην Α.Ε.Κ. θα διαπιστώσει ότι σε σχέση με πέρυσι στο αρχικό σχήμα έπαιζε μόνο ο ένας παίκτης (Κυριάκος) και δύο μπήκαν ως αλλαγή (Τσίγκας, Ααράμπ).Αυτό που άλλαξε είναι ότι η ομάδα δείχνει φέτος να πιστεύει πιο πολύ στις δυνατότητές της και να είναι πιο δουλεμένη, ιδίως στο αμυντικό παιχνίδι (ανεξάρτητα την εικόνα που είχε κόντρα στον Ο.Φ.Η. που κέρδισε 4-3) και εκεί που δείχνει λίγο πρόβλημα είναι στη διάσταση συμπαγών αμυντικών γραμμών.
Ο Ουζουνίδης δίνει περισσότερη βαρύτητα στην ατομική προπόνηση ενώ έχει πολλές κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την προπόνηση κάποιοι παίκτες συνεχίζουν να δουλεύουν.
Τρεις παίκτες μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με τις περσινές τους εμφανίσεις.
Πρώτα από όλα ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης που σε κάθε παιχνίδια είναι διακριθείς. Φέτος έχει κάνει ελάχιστα λάθη σε έξι παιχνίδια ενώ έχει δεχθεί τρία γκολ σε 62 σουτ που του έγιναν συνολικά.
Ο δεύτερος που ξεχωρίζει είναι ο Σαρμιέντο που πέτυχε τρία γκολ μέχρι τώρα (σε οκτώ σουτ που έχει επιχειρήσει!) και είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος βάσει του δείκτη αξιολόγησης (με 134 πόντους έναντι 128 του δεύτερου Γκαλέτι). Η εικόνα του Σαρμιέντο είναι εντυπωσιακή.
Ο τρίτος παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Φακούντο Πάρα. Όγδοος παίκτης του πρωταθλήματος βάσει του δείκτη αξιολόγησης με 94 πόντους (θετικές ενέργειες μείον αρνητικές) και είναι χαρακτηριστικό ότι σε 6 αγώνες πέτυχε 4 γκολ, όσα είχε πετύχει την περσινή περίοδο σε 23 αγώνες (!). Και το πιο εντυπωσιακό είναι αποτελεσματικότητά του μια και πέτυχε 4 γκολ σε 13 σουτ.
Αυτή η τριάδα, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη σε σχέση με πέρυσι και ειδικά η αριστερή πλευρά (στην οποία υπάρχει ο Βενετίδης αλλά και ο Κατσιαρός όταν χρειαστεί) αποτελεί τη δύναμη της φετινής Α.Ε.Λ.
Επίσης, σε υψηλά όπως και πέρυσι επίπεδα είναι η απόδοση άλλων παικτών όπως του Νταμπίζα, του Κώτσιου, του Βενετίδη και του Ιγγλέσιας.
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι η έλλειψη εφησυχασμού από τους «βυσσινί» και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ουζουνίδης δοκιμάζει πολλά σχήματα, ενώ μόλις έχει στη διάθεσή του τον Σολάνο (που η αλήθεια είναι ότι έχει ταλαιπωρηθεί από τα δύο του ταξίδια στο Περού σ’ ένα μήνα) τον Μπένζα και τον Ρομπέρ (είναι ακόμη ανέτοιμος), η ομάδα θα δείξει ακόμη πιο έτοιμη.
Και μη ξεχνάμε τις χρυσές εφεδρείες, τους νεαρούς Λαμπρόπουλο, Μπουκουβάλα (ήταν προχθές στη δεκαοκτάδα) και Βλασσόπουλο που περιμένουν να πάρουν ευκαιρία να αγωνιστούν αφού διψούν για διάκριση.
Είδαμε προχθές το απαράμιλλο πάθος του Κυριακίδη (ως δεξί μπακ) κόντρα στην πρώην του ομάδα και τον χαρήκαμε.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο ΜΠΕΝΖΑ
Στην Αθήνα βρίσκεται από προχθές ο Μπένζα και χθες το βράδυ αναμενόταν στη Λάρισα που θα ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.
Παράλληλα, οι γιατροί που τον παρακολουθούν θα κάνουν ένα προγραμματισμό για μια επέμβαση που θα γίνει στην Αθήνα τελικά, και όχι στο Βέλγιο. Υπολογίζεται, πάντως, να είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη από τον Ιανουάριο.
Όσον αφορά στον Φράνκ Γκρουέλα αναμένεται στη Λάρισα μέχρι αύριο αφού ολοληρώθηκαν οι διαδικασίες με την πρεσβεία της χώρας του στην Κροατία, (ως γνωστόν έπαιζε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass