ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Σημαντικό έργο στις Ακαδημίες του Α.Ο.Δ.Λ.

* Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Αποτελούν πρότυπο για όλους τους οργανισμούς της χώρας»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2008 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σημαντικό έργο επιτελείται στις Ακαδημίες του Α.Ο.Δ.Λ., από αξιόλογους προπονητές.
Λειτουργούν τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και ιππασίας, τα οποία στελεχώνουν νεαρά παιδιά, που μαθαίνουν στα πρώτα τους βήματα, τα μυστικά του κάθε αθλήματος. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος σε δήλωσή του, αναφέρει τα εξής:
«Ο αθλητισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων χαρισματικών και με ιδιαίτερες δυνατότητες ατόμων, αλλά αντίθετα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση και κοινωνική θέση.
Με αυτό τον στόχο και με σκοπό τη βελτίωση του βιολογικού επιπέδου, την καλλιέργεια του αθλητικού χαρακτήρα στους νέους μας, την αξιοποίηση, του ελεύθερου χρόνου και την αναψυχή των αθλουμένων συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.
- Βελτιώνουμε και εξωραΐζουμε τα αθλητικά κέντρα της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων.
- Εμπλουτίζουμε τις παροχές και τον τρόπο διδασκαλίας στις Ακαδημίες και τις σχολές εκμάθησης αθλημάτων.
Για ακόμη μία χρονιά τα αγόρια και τα κορίτσια της πόλης μας συμμετέχουν στα προγράμματα του ΑΟΔΛ κάνοντας τα πρώτα τους βήματα, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του οργανισμού, στα μονοπάτια του αθλητισμού και των σπορ μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του τένις και της ιππασίας.
Οι άριστες υποδομές των αθλητικών χώρων η ολοκληρωμένη υλικοτεχνική υποδομή η εμπειρία των προπονητών και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και η άρτια διοικητική υποστήριξη από πλευράς του Αθλητικού Οργανισμού δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μία ακόμη χρονιά έτσι ώστε οι ακαδημίες του ΑΟΔΛ να αποτελούν πρότυπο για όλους τους αντίστοιχους οργανισμούς της χώρας.
Σε αυτήν την προσπάθεια ο αθλητισμός είναι ο πολυτιμότερος αρωγός καθώς το μήνυμα αυτό θα πρέπει να εμπεδωθεί πρώτα και πάνω από όλα στη συνείδηση όλων των Λαρισαίων».
* Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΑΟΔΛ (Χρυσοστόμου Σμύρνης 27) και στα τηλέφωνα 2410 - 282.292 και 2410 - 235.260 καθημερινά 8.00 - 14.30
ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥN
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού που έχει σαν στόχο εκτός από την ψυχοπνευματική και σωματική ισορροπία και την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο.
Μέσα στις καλύτερες εγκαταστάσεις που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα και κάτω από μία συστηματική και οργανωμένη δουλειά με προπονητές που είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ο Δήμος Λάρισας δημιούργησε μια αξιόλογη ακαδημία ποδοσφαίρου.
Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πάνω από 900 παιδιά εκ των οποίων αρκετά από αυτά στελεχώνουν τα αντίστοιχα τμήματα (παιδικά, εφηβικά, ανδρικά) των ομάδων τής πόλης μας. Αρκετοί μάλιστα απ΄ αυτούς διαπρέπουν ποδοσφαιρικά.
Υπεύθυνος του προγράμματος αυτού από το 1996 είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ζέρβας Κων/νος ο οποίος τονίζει τα εξής: Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου τα παιδιά έχουν περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλη φορά να γυμναστούν και να παίξουν.
Για το παιδί ο αθλητισμός και το παιχνίδι είναι οξυγόνο ψυχής. Για την ψυχολογία (εργαλείο ανατροφής) και δάσκαλος μάθησης. Ο Α.Ο.Δ.Λ. έχοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για 12η συνεχή χρονιά συνεχίζει να προσφέρει στο χώρο του ποδοσφαίρου δημιουργικά και αποτελεσματικά.
Δέχεται παιδιά από 7 - 13 ετών παράλληλα  διοργανώνει κάθε χρόνο τουρνουά ποδοσφαίρου με ομάδες του νομού μας αλλά και άλλων πόλεων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτούν αγωνιστικές εμπειρίες.
Το τρίπτυχο του προγράμματος είναι: Αθληση - Διαπαιδαγώσηση - Ψυχαγωγία».
 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι Ακαδημίες Μπάσκετ του Α.Ο.Δ.Λ. αποτελούν εδώ και 13 χρόνια λειτουργίας έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, τόσο των Ακαδημιών του Οργανισμού όσο και της ανάπτυξης του μπάσκετ σ’ όλη τη Λάρισα.
Έχοντας ως βάση για τις προπονήσεις των παιδιών το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας και την άρτια υλικοτεχνική υποδομή του, δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκμάθησης του αθλήματος στους νέους και τις νέες της Λάρισας.
Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, εκατοντάδες παιδιά έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, υπό την καθοδήγηση και το άγρυπνο βλέμμα των εμπειρότερων προπονητών, αλλά και καθηγητών Φυσικής Αγωγής του χώρου.
Με μέθοδο, υπομονή και πάνω απ’ όλα παιδαγωγική διάθεση και στόχο, συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας οδηγό μας την πορεία και την πρόοδο που ακολούθησαν, τόσο στη ζωή τους όσο και στο άθλημα του μπάσκετ, όσα παιδιά συμμετείχαν σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας μας.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΝΙΣ
Για την ακαδημία τένις αναφέρει ο υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ευάγγελος Αποστόλου: «Βιώνοντας εκ των έσω εδώ και 15 χρόνια τα τενιστικά δρώμενα της πόλης μας και συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία μιας νέας τενιστικής αντίληψης στην πόλη μας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολών εκμάθησης τένις του Α.Ο.Δ.Λ., καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Οργανισμού και τον πρόεδρο, κ. Οικονόμου Γιάννη, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στην αθλητική οικογένεια του Α.Ο.Δ.Λ.
Από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας, εγώ και οι συνεργάτες μου προπονητές των σχολών προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των σχολών τένις, τα μηνύματα που παίρναμε από μικρούς και μεγάλους ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Έχοντας σαν κύριο μέλημα το παιδαγωγικό κομμάτι λειτουργίας των σχολών και κατ’ επέκταση την εκμάθηση των βασικών χτυπημάτων του τένις, ήρθαμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην πόλη της Λάρισας, όσον αφορά στη μαζικότητα του αθλήματος.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι εμπιστεύονται τις σχολές εκμάθησης τένις του Α.Ο.Δ.Λ. πάνω από 100 οικογένειες κάθε χρόνο, μιας που δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα μέλη της οικογένειας να αθληθούν και να μυηθούν στα μυστικά τού αθλήματος. Κύριο μέλημα των σχολών είναι να γίνει το τένις αδιάσπαστο κομμάτι της ζωής της λαρισαϊκής οικογένειας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα της ύπαρξης των τμημάτων τένις του Α.Ο.Δ.Λ., μιας που προάγουν την ευγενή άμιλλα, δημιουργούν σωστά αθλητικά πρότυπα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, με σκοπό να φέρουν κοντά στον αθλητισμό όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους και στις νέες της Λάρισας.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΛΕΪ
Η πετοσφαίριση (βόλεϊ) είναι άθλημα ικανοτήτων. Ικανοτήτων πνευματικών, ψυχικών και τεχνικών. Είναι άθλημα ομαδικό και αυτή ακριβώς η ομαδικότητά του είναι το μεγάλο του προσόν. Το ότι η κάθε ομάδα έχει το δικό της χώρο, που παίζει δίχως να έρχεται σε άμεση επαφή με τους αντιπάλους, αυτό και μόνο τοποθετεί το βόλεϊ στην κορυφή της πυραμίδας των ομαδικών αθλημάτων και, παράλληλα, δημιουργεί σε κάθε παίκτη την υποχρέωση να προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει την τεχνική του, τη δύναμη, την αντοχή, την ετοιμότητα και το χρόνο αντίδρασης.
Από το γνωστό παιχνίδι βόλεϊ προέρχεται το μίνι βόλεϊ. Σ’ αυτό, τα πολυσύνθετα στοιχεία του παιχνιδιού έχουν απλοποιηθεί και προσαρμοστεί στο επίπεδο ανάπτυξης των αρχαρίων. Αλλάζει π.χ. ο αριθμός των παικτών, το ύψος του διχτύου, οι διαστάσεις του γηπέδου και η μπάλα. Διατηρείται η ιδέα του παιχνιδιού, οι βασικοί κανονισμοί, η αλληλοεξάρτηση των ενεργειών και οι φάσεις του παιχνιδιού.
ΙΠΠΑΣΙΑ
Η υπεύθυνη του προγράμματος ιππασίας Φυσικής Αγωγής κ. Σμαράγδα Μπελτέ αναφέρει:
«Η ιππασία είναι ένα υπέροχο άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την επαφή με το άλογο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι στην Ελλάδα η ιππασία έχει παράδοση όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως όλος ο κόσμος της ιππασίας υποκλίνεται ακούγοντας ένα ελληνικό όνομα. Είναι το Ξενοφώντα που είναι ο πρώτος που έγραψε ιππικό βιβλίο το «Περί ιππικής». Στην Ελλάδα εξελίσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια.
Η ιππασία είναι το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα όπου άνθρωποι και ζώα συνεργάζονται ως ενιαίο σύνολο και ένα από τα ελάχιστα όπου άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται μαζί και όχι σε ξεχωριστές κατηγορίες. Η ιππασία έχει τρία ξεχωριστά αγωνίσματα. Την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία, (ντρεσάζ) και το ιππικό τρίαθλο.
Η ιδιαιτερότητα του αθλήματος αυτού είναι ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ίππου και του αναβάτη. Είναι μια συνεργασία που σου δίνει πολλές χαρές, συγκινήσεις, αυτοπεποίθηση, δύναμη, εκτόνωση. Με την ιππασία γυμνάζεται όλο το σώμα και βελτιώνεται η φυσική κατάσταση του αναβάτη.
Όταν είσαι πάνω στο άλογο μαθαίνεις όχι μόνο να το πειθαρχείς αλλά και να πειθαρχείσαι. Δοκιμάζεις τον εαυτό σου. Ασκείσαι στην υπομονή και επιμονή. Χρειάζεσαι εναρμόνιση των κινήσεων ώστε να υπάρχει σωστή συνεργασία.
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου εδώ και έξι χρόνια λειτουργεί τη Σχολή Εκμάθησης Ιππασίας με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους Λαρισαίους να έρθουν σε επαφή με το άλογο και τη φύση.
Τα μαθήματα της Σχολής απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις των αλόγων και του αθλήματος της ιππασίας ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας».
Οι προπονητές του ΑΟΔΛ είναι:
* ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:
Γήπ. Γ. Μητσιμπόνα: Ζερβάς Κώστας, Κακαράτζας Γιώργος, Γκάγκας Δημήτριος, Δόλγυρας Στέλιος.
Γήπ. Νεάπολης: Λιούπας Νίκος, Μπατζηλιώτης Χρήστος.
Γήπ. Κουκολίτσιου - Μουσιάρη: Σιώπης Μίλτος, Κουτσογιάννης Γιώργος.
Γήπ. Θεσσαλικού: Μαστοροδήμος Χρήστος, Κουτσοπαγος Περικλής
* ΜΠΑΣΚΕΤ: Καλέτσιος Ηλίας, Παυλοπούλου Ευαγγελία, Προβατίδης Τάσος, Κυριτσάκα Μαρία.
* ΤΕΝΙΣ: Αποστόλου Ευάγγελος, Γκάμπλιας Γιώργος, Καράτζιου Έφη, Νικολακούλης Θανάσης.
* ΙΠΠΑΣΙΑ: Μπελτέ Σμαράγδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass