Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 76-68

Με εμπνευστή τον... Ομπάμα

* ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΜΑΪΚ ΚΙΝΓΚ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2008 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
Ο Μάικ Κινγκ ήταν γνωστό ότι υποστήριζε το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα (τον οποίο ψήφισε με επιστολική ψήφο) αλλά ότι θα τον επηρέαζε η εκλογή του Ομπάμα και στην αγωνιστική του απόδοση αυτό δεν το περίμενε κανείς (όπως δήλωσε ο ίδιος)... Ο Κινγκ στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου της Ολύμπια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης ήταν αυτός που οδήγησε τη Λαρισινή ομάδα στην πρόκριση με 76-68 στον επόμενο γύρο όπου θ αντιμετωπίσει στην Πάτρα την Ολυμπιάδα που χθες απέκλεισε τα Τρίκαλα 2000. Βέβαια για τον Κινγκ εκτός από το σενάριο... Ομπάμα υπάρχει ένα ακόμα αυτό που τον θέλει ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ να κάνει εκπληκτικά παιχνίδια καθώς πέρυσι στην 17η αγωνιστική ήταν αυτός που οδήγησε τους «πορτοκαλί» με 25 πόντους σε νίκη με 80-69. Χθες πέτυχε έναν παραπάνω...
Το παιχνίδι φαινόταν μέχρι το 34 να το ελέγχει ο ΠΑΟΚ καθώς η Ολύμπια δεν έβρισκε τρόπο για να μπορέσει να «χτίσει» μια διαφορά αλλά στο τέλος η Λαρισινή ομάδα όχι απλά κέρδισε αλλά και με διαφορά (76-68). Τώρα μέχρι που μπορεί να φθάσει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας αυτό θα εξαρτηθεί από την κλήρωση μια και μέχρι τώρα τα προημιτελικά ήταν η οροφή για την Ολύμπια. Το σίγουρο είναι ότι αν παίξει εντός έδρας με Ολυμπιακό η Παναθηναϊκό θα έχει κάποια έσοδα στο ταμείο...
Το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου το παρακολούθησαν εξακόσια περίπου άτομα, ανάμεσά τους και 250 οπαδοί του ΠΑΟΚ (από τα εισιτήρια που πλήρωσαν βγήκαν τα έξοδα του αγώνα, περίπου 1.700 ευρώ) που ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα τους να ξεπεράσει την κρίση (ο προπονητής Πεδουλάκης είχε παραιτηθεί πριν μια βδομάδα).
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν ώθηση στην ομάδα τους που στο πρώτο ημίχρονο με επικεφαλής τον Βασιλειάδη κατάφερναν να παίρνουν πάντα μια καλή διαφορά (22-30 στο 15.14) και να προηγηθούν στο ημίχρονο με 37-30 απέναντι σε μια Ολύμπια που δεν έδειχνε να έχει πολλές λύσεις και η πιο αξιόπιστη ήταν ο Τζαμέλ Τόμας.
Όμως ο Κινγκ αποφάσισε να γίνει... βασιλιάς του αγώνα και με συνοδοιπόρο τον Μπατή κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος και τα πολλά νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ που χρεώθηκαν με τρεις τεχνικές ποινές (σε Ντιάρα για διαμαρτυρία, σε Ουέσον γιατί χτύπησε με δύναμη την μπάλα στο παρκέ και του Λαρισαίου Γιώργου Τσιάρα για θέατρο) απόρροια του άγχους της νίκης που είχε φορτωθεί η ομάδα.
Στο τέλος μάλιστα οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν και το πλεονέκτημα να έχουν δύο ομαδικά φάουλ και δεν αποτελεί δικαιολογία μία λάθος απόφαση των διαιτητών.(μάλλον ο νεοαποκτηθείς Ταμίρ Μουλαομέροβιτς που ήταν χθες μαζί με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του για τη βοήθεια που θα προσφέρει και όχι αφιλοκερδώς...).
Η ουσία είναι ότι η Ολύμπια προκρίθηκε και θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει, το πρωτάθλημα, το κύπελλο αλλά και το Eurocup challenge που αρχίζει να έχει υποχρεώσεις από τον ερχόμενο μήνα.
Ευχάριστο είναι ότι ο Μπαρτζώκας που χθες είχε την ατυχία να παίξουν με προβλήματα ο Μπατής (με επίδεσμο στο κεφάλι από τα ράμματα που του τοποθετήθηκαν από αγκωνιά που δέχθηκε στην προπόνηση της Τρίτης) και ο Αριγκμπάμπου δείχνει να έχει ακόμα νέες λύσεις όπως ο Συγκούνας που παίρνει χρόνο συμμετοχής και βελτιώνεται. Γενικά η Ολύμπια πιστοποιεί μια αγωνιστική άνοδο αλλά οι στόχοι είναι υψηλοί και θα μετρήσει η καλή διάρκεια για την υλοποίησή τους γιατί μια θέση στην εξάδα στο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στο χθεσινό παιχνίδι σημαντική βοήθεια έδωσε και ο Παπαϊωακείμ που εκμεταλλεύτηκε το μέγα λάθος Πεδουλάκη να αφήνει έξω τον Τομάσεβιτς και να προτιμάει τον Ουέσον.
Από τον ΠΑΟΚ εκτός του Βασιλειάδη στο πρώτο μέρος άρεσε ο Γιώργος Τσιάρας που σε γνώριμο γήπεδο ήξερε καλά τα... μονοπάτια. Μέτρια η παρουσία του Ντιαρά.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 15-11 (8.30), 17-16 (10), 22-30 (15.14), 30-37 (ημίχρονο), 55-54 (29.38), 55-56 (30), 59-61 (33), 64-64 (36.45), 76-68 (τελικό)
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Κουκουλεκίδη, Γκόντα, Μάνου και σωστές οι τεχνικές ποινές που έδωσε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ενώ μπορούσε να δώσει κάποια στιγμή και στον τεχνικό της Ολύμπια Γ. Μπαρτζώκα αλλά η παρέμβαση του συνεργάτη του Βαγγέλη Κουτσοκέρα υπήρξε καθοριστική.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ (0.1 δίπ., 0/2 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ), Κινγκ 26 (8/9 βολές, 3/6 δίπ., 4/5 τρίπ., 4 ριπ., 3 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλέψ., 1 κόψ.), Σούλτζε 9 (2/3 βολές, 2/3 δίπ., 1/5 τρίπ., 2 ριμπ., 2 ασίστ), Σπανός, Σιγκούνας 4 (2/2 δίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος), Τόμας 12 (1/1 βολή, 4/8 δίπ., 1/2 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Καραγκιολίδης, Μπατής 8 (1/1 δίπ., 2/5 τρίπ., 1 λάθος, 3 ασίστ, 1 κλεψ.), Αριγκμπάμπου 4 (2/4 δίπ., 0/1 τρίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κόψ.), Κολώκας 2 (1/1 δίπ., 0/2 τρίπ., 2 ριμπ., 2 λάθη), Κούρτοβιτς 2 (1/1 δίπ., 0/3 τρίπ., 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Παπαϊωακείμ 9 (5/8 βολές, 2/3 δίπ., 4 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλψ.).
ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Ουέσον 8 (4/4 βολές, 2/7 δίπ., 0/2 τρίπ., 6 ριμπ., 4 λάθη), Καυκής 2 (1/2 δίπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Χαρίσης 7 (0/2 βολές, 2/4 δίπ., 1/2 τρίπ., 1 ριμπ., 2 λάθη, 4 ασίστ, 2 κλεψ.), Βασιλειάδης 18 (4/6 βολές, 1/3 δίπ., 4/8 τρίπ., 6 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Κυρίτσης 2 (2/2 βολές, 0/1 δίπ., 1 λάθος), Τσιάρας 16 (7/8 βολές, 3/6 δίπ., 1/5 τρίπ., 5 ριμπ., 3 λάθη), Ντιαρά 9 (6/6 βολές, 0/2 δίπ., 1/2 τρίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος), Σίμτσακ, Γκρέγκορι, Γαλαζούλας, Τομάσεβιτς 6 (2/2 βολές, 2/4 δίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ), Μαρμαρινός.
 
Κινγκ: Για τον Ομπάμα
Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης της Ολύμπια Μάικ Κινγκ δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εγώ φαίνεται ότι έπαιξα με μεγάλη χαρά από τη νίκη που πέτυχε ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τον οποίο υποστήριζα. Παίξαμε πολύ καλύτερα από τον ΠΑΟΚ στο τέλος και κερδίσαμε δίκαια».
 
Πεδουλάκης: Ελλείψεις και διαιτησία...
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά η ήττα οφείλεται στην απουσία του Γκρέγκορι που θα μας βοηθούσε στα ριμπάουντ και στο μαρκάρισμα του Κινγκ αλλά και σε κάποια διαιτητικά λάθη του Γκόντα που τρεις φορές έδωσε τεχνική ποινή σε παίκτες και ειδικά η τελευταία στον Τσιάρα ήταν τραβηγμένη. Παράλληλα στο τέλος έγινε ένα λάθος που πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινο όταν η μπάλα βγήκε από τα χέρια του Μπατή και δόθηκε υπέρ της Ολύμπια. Εκεί μια και έμειναν λίγα δευτερόλεπτα χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και χάσαμε το παιχνίδι.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μας βγήκαν αυτά που σχεδιάσαμε.
 
Μπαρτζώκας: Παίζουμε για την πρόκριση
Ο προπονητής της Ολύμπια Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε τα εξής: «Η Ολύμπια έχει δύο ιδιοκτήτες (σ.σ. τους αδελφούς Μαλάκου) που μας πληρώνουν για να κάνουμε το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε και αυτό κάνουμε και εμείς. Παίξαμε με έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά κερδίσαμε γιατί μας βοήθησε ο σχεδιασμός που κάναμε καθώς παίξαμε καλό πικ εν ρόλ στη θέση 5 και απομονώσαμε καλά τους χώρους στις θέσεις 2 και 3.
Δε θέλω να μιλήσω για διαιτησία ούτε μιλάω ποτέ όμως θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει σε ένα παιχνίδι διαιτησία 50-50 και μιλάω για τον αγώνα που δώσαμε στην Αθήνα με το Αιγάλεω για το πρωτάθλημα και να βγαίνει ανακοίνωση για τη διαιτησία.
Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρουμε το κύπελλο, πέρυσι το γεγονός ότι φθάσαμε στα προημιτελικά σε συνδυασμό με ευρωπαϊκά παιχνίδια μας στοίχισε αλλά εμείς θέλουμε να προκρινόμαστε. Θα προσπαθήσουμε στο θεσμό για το καλύτερο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass