ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Ξέρουμε τα υπέρ και τα κατά του Εργοτέλη

* Είναι δύσκολο παιχνίδι, χρειάζεται συγκέντρωση και πειθαρχία * Οι πρώτοι που θέλουν να παίζουν νεαροί παίκτες από τον τόπο μας είμαστε εμείς

Δημοσίευση: 07 Νοε 2008 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:55
Πολύ δύσκολο χαρακτήρισε το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτειο (16,45 NOVA), ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Απέναντι «σε μια πολύ καλή και επικίνδυνη επιθετικά ομάδα», τόνισε ότι οι «βυσσινί» με μια παρουσία ανάλογη των εκτός έδρας φετινών εμφανίσεων και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν, έχουν τις δυνατότητες να φύγουν με νίκη από το Ηράκλειο.
«Παίζουμε με μια παρά πολύ καλή ομάδα, η οποία στα περισσότερα ματς δημιουργεί πολλές ευκαιρίες ιδιαίτερα αν βρει απέναντί της ομάδα, που δεν πιέζει και αφήνει χώρους. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παίξουμε καλά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ξέρουμε τα υπέρ και τα κατά του Εργοτέλη και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες που έχει, γιατί πάνω απ’ όλα είναι επιθετική ομάδα και αφήνει αρκετούς χώρους. Χρειάζεται συγκέντρωση και πειθαρχία ίδια με αυτή που έχουμε δείξει στα εκτός έδρας ματς της φετινής σεζόν, γιατί θα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο ιδιαίτερα επικίνδυνο επιθετικά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, γιατί σε όλους τους αγώνες δημιουργούμε φάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πετύχει τα γκολ που θα έπρεπε», δήλωσε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ και ακολούθως απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, μίλησε για:
* Τους ποδοσφαιριστές που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στον αγώνα της Κυριακής, με δεδομένες τις θετικές εμφανίσεις των Κατσιαρού και Κυριακίδη, οι οποίοι στο ματς με τον Άρη αντικατέστησαν τους Βενετίδη, Ιγκλέσιας
«Αλίμονο αν έλειπαν δυο παίκτες και όταν έμπαιναν οι αντικαταστάτες τους είχαμε πρόβλημα ως ομάδα. Γι’ αυτό υπάρχει ρόστερ τόσων παικτών, ώστε όσοι δεν αγωνίζονται να είναι έτοιμοι να προσφέρουν όποτε χρειαστεί. Από την άλλη, και ο Κατσιαρός και ο Κυριακίδης - παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει σε πολλά ματς φέτος - δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν θεωρούνται βασικοί».
* Το ζήτημα που προέκυψε με την άδεια του Λοράν Ρομπέρ
«Του χορηγήθηκε άδεια για να μεταβεί στη Γαλλία για προσωπικούς λόγους και το θέμα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, αλλά δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε. Είναι ζήτημα διοίκησης αν θα υπάρξει οτιδήποτε από εδώ και πέρα».
* Την αγωνιστική κατάσταση του Ρομπέρ και τις σκέψεις του για το μέλλον του Γάλλου στην ομάδα
«Για να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής μόνο 48 αγωνιστικά λεπτά σημαίνει ότι περιμένω να μας δώσει περισσότερα. Όπως το ίδιο μπορεί να ισχύει και για άλλους παίκτες. Είναι άδικο να εστιάσουμε στον Λοράν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμένουμε να δούμε από εκείνον πιο πολλά μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τον Ιανουάριο υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος και μεσολαβούν αρκετά παιχνίδια για να εκτιμήσουμε την αγωνιστική παρουσία κάποιων παικτών»
* Την περίπτωση του Μπο Μπένζα
«Τη δεδομένη στιγμή, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο ως χρονοδιάγραμμα επιστροφής. Είναι κρίμα που έχει τραβήξει όλα αυτά, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που έβγαλε κανονικά όλη την προετοιμασία, μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία και βασιστήκαμε πάνω του».
* Την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο, Κώστα Πηλαδάκη
«Μεταγραφικά ζητήματα συζητάμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δεν περιμένουμε τον τελευταίο μήνα. Πάντα κουβεντιάζουμε και ανταλλάσσουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε την ομάδα καλύτερη».
* Το αν έχει αποφασίσει πόσες και τι είδους μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν τον Ιανουάριο
«Φυσιολογικά έχω καταλήξει. Αλλά το αν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις κινήσεις που θέλουμε, θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες. Η διοίκηση έχει κάθε διάθεση να ενισχύσει την ομάδα, αλλά όπως γνωρίζετε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν είναι εύκολο να βρεις αυτό που θέλεις. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας. Μεσολαβούν αρκετοί αγώνες μέχρι τότε, τα δεδομένα για κάποιον ποδοσφαιριστή μπορούν να αλλάξουν, ελπίζουμε προς το καλύτερο».
* Την παρουσία του Ζουράφσκι και για το ενδεχόμενο να πάει στη Βίσλα Κρακοβίας
«Του λείπει το γκολ και φαίνεται ότι το θέλει πολύ. Σε τέτοιες περιπτώσεις - όταν ζητάς κάτι τόσο πολύ και δεν σου βγαίνει - γίνεσαι νευρικός. Πάντως και στο παιχνίδι με τον Άρη, έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά θα έρθει και αυτό.
Όσον αφορά στη Βίσλα Κρακοβίας, χθες κάτι άκουσα αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς είπε. Ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές, πολλά πράγματα παρερμηνεύονται και από μια λέξη, να το μεταφέρει κάποιος όπως θέλει».
* Τις ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και γιατί δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Μπουκουβάλα, στην αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό
«Η άποψή μου είναι ότι τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και κυρίως όσους δεν βρίσκονται πολύ κοντά στην πόρτα της ενδεκάδας, είναι καλό να τους δίνεις ευκαιρία σε χρονικό σημείο που η ομάδα έχει αποκτήσει ισορροπία και σταθερότητα στην απόδοσή της. Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται περισσότερο από τους ίδιους, παρά από εμένα. Γιατί πέρα και από ηλικίες, σημασία έχει ποιος δίνει αυτά που θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Η έλλειψη ισορροπίας και αγωνιστικής σταθερότητας, πάντως, είναι πρόβλημα και για την ομάδα, αλλά και για εμένα προσωπικά, όσον αφορά στις επιλογές. Μακάρι να είχε τη δυνατότητα μια ομάδα να έχει μέσα έντεκα ποδοσφαιριστές που να είναι 20 χρόνων».
* Τη διαφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όταν παίζει εντός έδρας και όταν αγωνίζεται μακριά από το Αλκαζάρ
«Η αλήθεια είναι ότι στην έδρα μας έχουμε πρόβλημα και εξαιτίας του στιλ των παικτών που διαθέτουμε, αλλά και λόγω του τρόπου παιχνιδιού μας. Υπολογίζαμε από κάποιους ποδοσφαιριστές να πάρουμε συγκεκριμένα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε ίσως πρέπει να αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας. Εκτός έδρας προσπαθούμε πολύ κι έχουμε πάρει 6 βαθμούς, τους οποίους, όμως, πετάξαμε με τα αρνητικά αποτελέσματα μέσα στο Αλκαζάρ. Θα προτιμούσα να είχαμε κερδίσει τον Πανθρακικό και να μην είχαμε πάρει κάποια από τις εκτός έδρας ισοπαλίες».
* Για το αν η περίοδος μέχρι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, είναι περίοδος που θα κριθούν κάποιοι παίκτες οι οποίοι ήρθαν το καλοκαίρι
«Όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα και δεν θα είναι μόνο το συγκεκριμένο διάστημα»
* Με την επιστροφή του Σερεμέτ και αν θα παραμείνουν οι τέσσερις τερματοφύλακες
«Δεν με πειράζει να είναι και οι τέσσερις. Αν κρίνω ότι πρέπει κάποιος να πάει αλλού για να πάρει παιχνίδια, θα το δούμε. Βιαζόμαστε όμως, γιατί μέχρι τότε έχουμε πολλά παιχνίδια»
* Για την περίπτωση Κουτσιανικούλη και την αξιοποίηση των ταλέντων της ευρύτερης περιοχής
«Ταλέντα δεν έχουν χαθεί μόνο από τη Λάρισα. Στα 17 μου έφυγα από την Καλαμαριά ως ποδοσφαιριστής που δεν είναι ικανός να παίξει ούτε Γ’ Εθνική, αλλά τελικά έφτασα να παίζω στην Εθνική Ελλάδος. Λάθη γίνονται σε όλες τις ομάδες. Μπορεί κάποιοι παίκτες να χαθούν επειδή δεν έγινε καλό σκάουτινγκ ή επειδή στην ίδια θέση υπήρχαν καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Μπορεί ο Κουτσιανικούλης να ήταν στην ΑΕΛ, αλλά να μην έπαιζε. Η ΑΕΛ δεν είναι εύκολη ομάδα για νέους ποδοσφαιριστές, γιατί έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Οι πρώτοι που θέλουν να παίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές από τον τόπο μας είμαστε εμείς. Προσωπικά δεν είχα την ευκαιρία να δω από κοντά παίκτες-ταλέντα της περιοχής, εκτός από τα παιδιά που δοκιμάστηκαν στην ομάδα μας το καλοκαίρι. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις τις οποίες άνθρωποι της ομάδας παρακολουθούν από κοντά».
ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΑΡΑΜΠ
Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε πρωινή προπόνηση στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Ναϊμ Ααράμπ. Ο Μαροκινός αμυντικός ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη ενόψει του παιχνιδιού, με τον Εργοτέλη.
Σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώνεται η προετοιμασία και αύριο από τη Θεσσαλονίκη, η αποστολή της ΑΕΛ θα μεταβεί αεροπορικώς στο Ηράκλειο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass