ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ 2-1

Ήττα που προβληματίζει...

* ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ * ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» * ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΟΓΚΟΥΝΣΟΤΟ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2008 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:55
Την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα γνώρισε η Α.Ε.Λ. στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, καθώς, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, έχασε από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτειο στάδιο χωρίς να είναι χειρότερη του αντιπάλου της με 2-1 (το μοναδικό γκολ της λαρισινής ομάδα ο Πάρα που μείωσε στο 79’) και πλέον βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και παράλληλα ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα δύο αγώνων με Παναθηναϊκό (εντός έδρας) και Π.Α.Ο.Κ. (εκτός έδρας). Ο μεγάλος στόχος της πεντάδας που οδηγεί στα πλέι-οφ δείχνει να απομακρύνεται και αυτό δεν είναι λόγω της ήττας (άλλωστε δεν μπορεί να κερδίζει μία ομάδα συνέχεια), αλλά ο προβληματισμός της εμφάνισης μια και υπήρχαν πολλά κενά στην άμυνα (ουσιαστικά ο... Ογκουνσότο με τρεις ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ) ενώ στην επίθεση υπάρχουν δυσκολίες όσο ο Πολωνός Μάτσεϊ Ζουράφσκι δεν μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό φάνηκε περισσότερο χθες που οι «βυσσινί» είχαν αρκετή ώρα την μπάλα στην κατοχή τους αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πολλές φορές την εστία του Δασκαλάκη μια και οι αμυντικοί του ΟΦΗ εξουδετέρωναν εύκολα κάθε μπαλιά που πήγαινε στην εστία της κρητικής ομάδας.
Παράλληλα χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, η Α.Ε.Λ. μπορεί να έχει σοβαρό παράπονο από το διαιτητή της αναμέτρησης Ναθαναήλ Ντάτη που στο 48’ δεν απέβαλε τον Κροάτη Μπούντιμιρ όταν χτύπησε τον Κυριάκο.
Από δω και πέρα η Α.Ε.Λ. καλείται να παίζει και για το αποτέλεσμα, αν θέλει να έχει υψηλές βλέψεις, μια και ανταγωνιστικές προς αυτήν ομάδες (π.χ. Ξάνθη, Π.Α.Ο.Κ.) δείχνουν να έχουν αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για την πεντάδα. Πιο μπροστά της βρέθηκε και ο Εργοτέλης, που παίζει καθαρό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι (φάνηκαν μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο χθες και ήταν απόλυτα δικαιολογημένα).
Επίσης, σημαντικό ρόλο για την πορεία της Α.Ε.Λ. δείχνει να διαδραματίζει και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, μια και πάλι χθες στηρίχθηκε στην περσινή... ομάδα (γιατί ο Βέμπερ, ας μην κρυβόμαστε, δεν είναι καλύτερος του Γκαλίτσιου και ο Σολάνο του Κλέιτον ή του Μετίν).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής στο «Κλ. Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη ξεκίνησε το παιχνίδι η Α.Ε.Λ., καθώς ο τεχνικός, Μαρίνος Ουζουνίδης, έβαλε στη θέση τού Κατσιαρού τον Βενετίδη. Η τακτική του ήταν 4-3-3 και έπαιξαν κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Κυριακίδης (αμυντικό χαφ), Φωτάκης (δεξιά), Σαρμιέντο (αριστερά) και στην επίθεση οι Κυριάκος (δεξιά), Ζουράφσκι (στο μέσον) και Πάρα (αριστερά).
Από την άλλη, ο τεχνικός του Εργοτέλη (και πρώην συμπαίκτης του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό) Νίκος Καραγεωργίου έπαιξε επίσης με 4-3-3 με τον Δασκαλάκη τερματοφύλακα, τους Πλάσνεγκερ (δεξιά), Μαουρίτσιο, Κορδονούρη και Γελαδάρη (αριστερά) να αποτελούν την αμυντική τετράδα, τους Γραμμόζη, Ορφανό και Ζούνιορ στον χώρο του κέντρου με τους Ζούνιορ και Ορφανό να αλλάζουν πολλές φορές θέσεις αριστερά και δεξιά, και μπροστά τους Ρομάνο, Ογκουνσότο και Μπούντιμιρ.
Τα πρώτα λεπτά ήταν μάλλον αναγνωριστικά με το Νταμπίζα να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 21’ και στο 28’ να χάνει τον... Ογκουνσότο που με εκπληκτική ενέργεια έκανε το 1-0.
Από κει και πέρα η Α.Ε.Λ. κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με τον Ζουράφσκι όμως να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές μπαλιές που πήρε αυτή τη φορά από τον Σαρμιέντο αλλά και τον Κυριάκο.
Ο Εργοτέλης που με μία φάση προηγήθηκε με 1-0 φάνηκε άλλη μία φορά απειλητικός αλλά ο Βέμπερ στη γραμμή του τέρματος απέκρουσε την μπάλα.
Και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άρχισε πολύ νωθρά με τον Εργοτέλη στην τρίτη φάση που δημιουργεί στο παιχνίδι να πετυχαίνει με τον Ογκουνσότο το 2-0, εκθέτοντας για μια ακόμα φορά την άμυνα της Α.Ε.Λ. (στο 59’).
Από κει και πέρα η Α.Ε.Λ. επέβαλε πλήρως το ρυθμό της , ο Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα βάζοντας τον Τσίγκα στη θέση του Κυριακίδη (είχε γίνει δεξί μπακ όταν ο Σολάνο πήρε τη θέση του τραυματία Βέμπερ) και περνώντας τον Κυριάκο δεξί μπακ.
Η πίεση των «βυσσινί» δεν έφερε κάποια κλασική ευκαιρία λόγω της πολύ καλής απόδοσης του κεντρικού δίδυμου του Εργοτέλη (Κορδονούρη, Μαουρίτσιο) αλλά στο 79’ ο... συνήθης φετινός σκόρερ της Α.Ε.Λ. ο Φακούντο Πάρα μειώνει σε 2-1 (πέμπτο του φετινό τέρμα) και πλέον όλοι πίστευαν ότι η Α.Ε.Λ. μπορούσε να ισοφαρίσει. Αλλά ο Εργοτέλης άρχισε να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και με εξαίρεση ένα σουτ του Ζουράφσκι η λαρισινή ομάδα δεν απείλησε σε καμία στιγμή με την ισοφάριση που δικαιούτο μια και ο αντίπαλός της σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ανώτερος, απλά ο Ογκουνσότο με τρεις πάσες πέτυχε δύο γκολ κάτι που δείχνει και την κλάση ενός επιθετικού που δυστυχώς όσο ο Ζουράφσκι θα έχει την εικόνα των εννέα πρώτων αγωνιστικών θα λείπει από την ομάδα του Ουζουνίδη που περιμένει πλέον να έχει στη διάθεσή του τον Γκουέλα.
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
10’: Σουτ του Ογκουνσότο από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κοτσόλης που ήταν σε καλή θέση.
16’: Σέντρα σουτ του Βενετίδη η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.
21’: Ο Βενετίδης από αριστερά κάνει σέντρα, ο Πάρα από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Νταμπίζα που από κοντά τη στέλνει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
25’: Ο Κυριάκος κλέβει στη μεσαία γραμμή τη μπάλα μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Δασκαλάκης.
28’: Σέντρα από δεξιά του Μπούντιμιρ, η μπάλα φθάνει στο Ορφανό που τροφοδοτεί τον Ογκουνσότο που με εκπληκτική ενέργεια κάνει το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Κοτσόλη.
29’: Σέντρα από δεξιά του Γραμμόζη ο Ρομάνο πιάνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
30’: Σέντρα από αριστερά του Σαρμιέντο, ο Ζουράφκσι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Δασκαλάκης.
30’: Εκπληκτική πάσα του Κυριακίδη στον Ζουράφσκι που βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη αλλά το σουτ του Πολωνού αποκρούεται συμπτωματικά από το σώμα του Δασκαλάκη.
40’: Σέντρα σουτ από δεξιά του Κυριάκου ο Ζουράφκσι σε πλεονεκτική θέση δεν μπορεί να πιάσει σουτ.
41’: Μπαλιά του Γραμμόζη στον Ογκουνσότο που προλαβαίνει στην έξοδο τον Κοτσόλη αλλά το σουτ που κάνει αποκρούεται από τον Βέμπερ ενώ η μπάλα πήγαινε προς την εστία του τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ.
59’: Από σέντρα του Μπούντιμιρ από δεξιά ο Ογκουνσότο εκθέτει το κέντρο της άμυνα της Α.Ε.Λ. και κάνει το 2-0.
66’: Σέντρα σουτ του Σολάνο από δεξιά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
67’: Σουτ του Φραγκουλάκη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
68’: Μακρινό σουτ του Φωτάκη στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
70’: Ο Βεντίδης από καλή θέση εκτελεί φάουλ και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.
71’: Από δεξιά ο Κυριάκος κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Πολωνό Ζουράφσκι που πιάνει σουτ εν κινήσει αλλά στέλνει την μπάλα... πλάγιο άουτ.
74’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα, ο Κώτσιος από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Δασκαλάκης.
79’: Σέντρα από δεξιά του Φωτάκη ο Πάρα με ωραίο σουτ κάνει το 2-1.
89’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ ο Ζουράφσκι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.
90’+4’: Από δεξιά ο Σολάνο κάνει σέντρα και ο Νταμπίζας από το σημείο του πεναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης δεν ευθύνεται για κανένα από τα δύο τέρματα ενώ η άμυνα της Α.Ε.Λ. είναι εκτεθειμένη και στα δύο γκολ του Ογκουνσότο τόσο τα σέντερ μπακ όσο και από αριστερά της άμυνας όπου έκανε τις σέντρες ο Μπούντιμιρ. Δυστυχώς, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, πράγμα σπάνιο για την κλάση τους... Ο Βέμπερ δεν ήταν άσχημος...
Η μεσαία γραμμή λειτούργησε πολύ καλά με τους Κυριακίδη, Σαρμιέντο, Φωτάκη που κέρδισαν πολλές μάχες και επέβαλαν το παιχνίδι τους.
Πάρα και Κυριάκος ήταν καλοί για ένα ακόμα παιχνίδι ενώ για τον Ζουράφσκι το ζητούμενο είναι το γκολ και ελπίζουμε λόγω της μεγάλης κλάσης του να μην έχει πρόβλημα ψυχολογίας.
Οι αλλαγές με εξαίρεση κάποιες ενέργειες του Σολάνο δεν φάνηκαν.
* * *
Από τον Εργοτέλη καλύτερος ο Ογκουνσότο που με τρεις ενέργειες πέτυχε δύο γκολ (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με έξι τέρματα) και ακολούθησαν οι: Μπούντιμιρ, Κορδονούρης, Μαουρίτσιο και Ορφανός που έκανε απίστευτα χιλιόμετρα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Ντάτης του Συνδέσμου Χίου μετά το γκολ του Πάρα έδειξε να προστατεύει τους γηπεδούχους αλλά το μεγάλο του λάθος (ελπίζουμε ότι δεν το είδε) ήταν στο 48’ όταν δεν απέβαλε τον Μπούντιμιρ που χτύπησε με αγκωνιά τον Κυριάκο. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι η διαιτησία δεν είναι άλλοθι για την ήττα.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μαουρίτσιο (73’), Κορδονούρης (83’), Πάρα (83’), Γραμμόζης (85’). Για τον Πάρα είναι η δεύτερη φετινή κίτρινη.
Κανένα πρόβλημα στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Μποζατζίδης, Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης) μια και δεν υπήρχαν ιδιαίτερα αμφισβητούμενες φάσεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Μαουρίτσιο, Πλάσνεγκερ, Γραμμόζης, Ορφανός, Ζούνιορ (Φραγκουλάκης 16’), Ογκουνσότο (Μάρτινς 90’+1’), Μπούντιμιρ (Γιαλούσης 88’), Ρομάνο.
ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος (Ιγκλέσιας 87’), Νταμπίζας, Βέμπερ (Σολάνο 54’), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κυριακίδης (Τσίγκας 67’), Κυριάκος, Ζουράφσκι, Πάρα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.119, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 17.411 ευρώ.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass