Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ(72-57)

Πήρε πρόκριση και Μπέλσερ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2008 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
Την πρόκριση στους «οκτώ» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η Ολύμπια καθώς κέρδισε χθες στην Πάτρα την Ολυμπιάδα με 72-57 (μια νίκη που λογικά αφιερώθηκε και στον πρόεδρο Γ. Μαλάκο που από προχθές έγινε πατέρας καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι) και πλέον θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το Μαρούσι εκτός έδρας(18 η 19 Νοεμβρίου ο αγώνας) όπου θα διεκδικήσει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Λαρισινού μπάσκετ που θα προκριθεί στα ημιτελικά (στους οκτώ έχει φθάσει δύο φορές η Ολύμπια και ισάριθμες ο ΓΣΛ) Παράλληλα η Ολύμπια χθες δεν πήρε μόνο την πρόκριση αλλά και τον Αμερικάνο Κόρεϊ Μπέλσερ που μάλιστα ενσωματώθηκε αμέσως στην ομάδα (δεν χρειαζόταν και πολύ αφού έλειπε μόλις έξι μήνες...) μια και χθες ήρθε στην Ελλάδα πήγε στην Πάτρα να δει το παιχνίδι και επέστρεψε με την αποστολή.
Όσον αφορά το παιχνίδι η Ολύμπια απέναντι στην Ολυμπιάδα που παίζει μια κατηγορία παρακάτω μπήκε δυνατά και με όπλο την καλή άμυνα (πεντάδα οι: Κάστλ, Κίνγκ, Σιγκούνας, Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ) κατάφερε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό με 9-0(το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων πέτυχε στο σημείο αυτό με φόλοου ο Μανούσος) και στη συνέχεια να κρατάει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας(12-27 στο 12΄).
Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου βρήκε μία ευκαιρία και μείωσε δύο φορές (26-33 στο 19΄ και 51-56 στο 33΄) αλλά πάντα η Ολύμπια είχε λύσεις έστω και αν έπαιζε με έναν Αμερικάνο και χωρίς Κολόκα, Σούλτζε(δε ρίσκαρε ο Μπαρτζώκας τη χρησιμοποίηση του δεύτερου αν και τον είχε στον πάγκο) και στο τέλος αποδείχθηκε έξυπνη κίνηση του προπονητή της Λαρισινής ομάδας να παίξει με δίδυμο ψηλών τους Παπαϊωακείμ, Αριγκμπάμπου.
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 0-9 (6΄), 12-27 (12΄), 18-32 (17΄), 26-33 (19΄), 26-40 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ), 35-42 (25΄), 42-55 (29΄), 51-56 (33΄), 51-61 (35΄),57-72 (τελικό)
Κορυφαίοι για την Ολύμπια οι Παπαϊωακείμ (έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη Λαρισινή ομάδα), Μπατής, Αριγμπάμπου, Σιγκούνας(είχε πέντε ασίστ όπως και ο Μπατής) ενώ από τους γηπεδούχους ο Κοσάνοβιτς(δεν αγωνίσθηκαν ο Λαρισαίος Δ. Σπανούλης και ο Κρητικός που ήταν τραυματίες).
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους Σχινά, Ηλιόπουλο, Μαγκλογιάννη.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Ν. Οικονόμου): Κανταρτζής 7 (2), Γεώργαρος 3, Περούλης, Μανούσος 2, Θεοδωράκος 5 (πρώην παίκτης της Ολύμπια), Παρδακάς, Κοσάνοβιτς 14 (2), Τόσιτς 10 (2), Γραμματικός 3 (1), Κομάντινιτς 4, Συμεωνίδης 9.
ΟΛΥΜΠΙΑ Λ. (Γ. Μπαρτζώκας): Καστλ 8 (1), Κινγκ 13 (3), Σπανός, Σιγκούνας 4, Κούρτοβιτς 9 (1), Μπατής 11 (3), Αριγκμπάμπου 9 (1), Καραγκιολίδης, Παπαϊωακείμ 18.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Ολύμπια): Η μοίρα των ομάδων στο κύπελλο είναι προδιαγεγραμμένη μια και θα παίξουν στον τελικό Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Εμείς θέλαμε να αξιοποιήσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι κυπέλλου δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με το Μαρούσι που δίνουμε στη Λάρισα για το πρωτάθλημα.
Η Ολυμπιάδα που σήμερα είχε ελλείψεις είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά μεταξύ Α1 και Α2 εθνική υπάρχει διαφορά μια και στην Α2 οι ομάδες αγωνίζονται χωρίς Αμερικάνους»
Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Ολυμπιάδα): «Ήταν μία ευκαιρία να μετρήσουμε τι δυνάμεις μας απέναντι σε μία ομάδα Α1 εθνικής κατηγορίας. Σε κάποια σημεία είχαμε καλή αντίδραση και σε κάποια όχι. Πληρώσαμε το άσχημο ξεκίνημα που κάναμε στην αρχή. Τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι που δίνουμε στη Δράμα για το πρωτάθλημα.»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass