Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Με δέκα παίζει ψυχωμένα...

* Η φάση της αποβολής του Μπουντόπουλου ξεσήκωσε τον κόσμο * Εκπληκτική απόδοση είχε το δίδυμο των Ναγιάρ, Αναστασόπουλου * Σκόρερ για τη λαρισινή ομάδα ο Ροβίθης με τον Μαρουκάκη

Δημοσίευση: 15 Νοε 2015 9:54

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Κων. Τσάντζος

Η συνήθεια δείχνει να γίνεται... λατρεία αφού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες αλλά έπαιζε καλύτερα. Αυτή τη φορά πήρε και τη νίκη από τον Αγροτικό Αστέρα στο Ael Fc Arena με 2-1 παρουσία περίπου πέντε χιλιάδων φιλάθλων και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από οκτώ αγωνιστικές. Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Κισσαμικό που η ΑΕΛ αγωνίσθηκε για μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς και μετέτρεψε το σε βάρος της 2-0 σε 2-2, έτσι και χθες έπαιξε τον ίδιο χρόνο (λόγω αποβολής του Μπουντόπουλου πάλι στο 60’) και κράτησε άνετα το 2-1 υπέρ της αλλά μπορούσε να βάλει και άλλο τέρμα προς το τέλος του αγώνα.

Ο Ροβίθης στο 9΄ και ο Μαρουκάκης στο 53΄ πέτυχαν τα γκολ για τους "βυσσινί", ενώ η ομάδα του Ευόσμου είχε ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκολ του Κομεσίδη όταν πίστεψε ότι θα βρει ο Βέρτζος την μπάλα αλλά αυτή χτύπησε στα πόδια του από σέντρα του Γιέσιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

Η λαρισινή ομάδα σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν διεκδικεί «δάφνες» για την ποιότητά του πήρε τη νίκη και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν ανιαρό η φάση της αποβολής του Μπουντόπουλου έκανε τον κόσμο πρωταγωνιστή με τα συνθήματα υπέρ της ΑΕΛ.

Η φάση αυτή ήταν και η σημαντικότερη του παιχνιδιού καθώς έγινε με δυο κίτρινες κάρτες που την πρώτη τη δέχθηκε στη φυσούνα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου σε μια αψιμαχία με τον Μακρυδημήτρη και τη δεύτερη για φάουλ που έκανε ο Κομεσίδης αν και έπεσε μαζί του στη φάση (προφανώς ο διαιτητής μπέρδεψε τα δυο νούμερα το 10 και το 20). Ο Μπουντόπουλος έγινε έξω φρενών και ξέσπασε σε κάθε διαιτητή που βρήκε μπροστά του. Μεγάλη αδικία για τον ίδιο όμως θα πρέπει να κρατάει την ψυχραιμία του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Γιατί αλλιώς να τιμωρηθεί κάποιος με μια αγωνιστική και άλλο με περισσότερες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς τελικά ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας τον Μπουντόπουλο, Μαρουκάκη παρά τα όσα έδειξε στις προπονήσεις.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Νικολακάκη(δεξιά), Βέρτζο, Κομεσίδη(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ναγιάρ, Αναστασόπουλο και πιο μπροστά τους Πάτο (δεξιά), Ροβίθη(αριστερά) και στην επίθεση τον Μαρουκάκη.

Το πρώτο σουτ έγινε για λογαριασμό του Αγροτικού Αστέρα αλλά το πρώτο γκολ το πέτυχε η ΑΕΛ με τον Ροβίθη ύστερα από πάσα του Αναστασόπουλου.

Ουσιαστικά εκεί τελείωσε το πρώτο μέρος μια και στη συνέχεια δεν υπήρχε σχεδόν καμία φάση και το παιχνίδι προκαλούσε ύπνωση στους θεατές(ειδικά αυτούς που είχαν χάσει τη μεσημεριανή τους σιέστα).

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ισοφάρισε ο... Κομεσίδης για λογαριασμό του Αγροτικού Αστέρα αλλά γρήγορα ο Μαρουκάκης(ο άνθρωπος... γκολ φέτος) έκανε το 2-1 και επανήλθε ο αγώνας στη... «βυσσινί» ροή του.

Η φάση της αποβολής του Μπουντόπουλου (κράτησε δύο περίπου λεπτά λόγω διαμαρτυριών) στο 60’ και η αριθμητική ανισορροπία έφερε ένα ξέσπασμα του κόσμου με ιαχές υπέρ της ΑΕΛ που εμψύχωσαν τους παίκτες και φαινόταν κυρίως στις προσπάθειες των Ναγιάρ, Αναστασόπουλου και Πάτο.

Καλό παιχνίδι βέβαια δεν είδαμε με εξαίρεση στο τέλος που έγιναν κάποια σουτ των παικτών της ΑΕΛ χωρίς αποτέλεσμα.

Το τελικό 2-1 κρίνεται δίκαιο και η ΑΕΛ παραμένει φέτος σε 21 παιχνίδια αήττητη, από την αρχή της προετοιμασίας.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

6’: Ξαφνικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βελλίνη η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

8’: Μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Ροβίθη που από κοντά κάνει το 1-0 πλασάροντας τον Γιακουμή.

21’: Μακρινό σουτ του Ναγιάρ η μπάλα καταλήγει άουτ.

31’: Σουτ του Μπουντόπουλου από μακριά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιακουμής.

33’: Απευθείας φάουλ του Ναγιάρ στην αγκαλιά του Γιακουμή.

39’: Μπαλιά από αριστερά του Γέσιτς στον Γιάντση που από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.

47’: Σέντρα του Γιέσιτς από αριστερά και ο Κομεσίδης στην προσπάθεά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

52’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μονιάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.

53’: Σουτ του Ναγιάρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Γιακουμής και στη συνέχεια ο Μαρουκάκης κάνει το 2-1.

63’: Σουτ του Γιάντση μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

89’: Σουτ του Κουτσιανικούλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα.

90’: Μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιακουμής.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι ο Ναγιάρ με τον Αναστασόπουλο. Δυο αμυντικά χαφ που όχι απλά «κόβουν» αλλά και ... «ράβουν» αν χρειαστεί. Ο Πάτο στο δεύτερο μέρος ήταν και αυτός σε υψηλά επίπεδα. Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ δεν χρειάστηκε να επέμβει ενώ στο γκολ προδόθηκε από συμπαίκτη του. Ο Νικολακάκης στην αρχή ταλαιπωρήθηκε από τον Βελλίνη αλλά μετά πήγε πολύ καλά ενώ σταθερή αξία ο Μονιάκης. Ο Βέρτζος πολύ καλός ενώ ο Κομεσίδης είχε δυο ατυχείς στιγμές. Το αυτογκόλ αλλά και το φάουλ στη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπουντόπουλου. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξει νούμερο όταν παίζει ο ίδιος διαιτητής...

Ο Ροβίθης επίσης πολύ καλός στο πρώτο μέρος ενώ ο Μαρουκάκης είναι ο άνθρωπος γκολ. Ο Μπουντόπουλος πήγε καλά. Από τις αλλαγές δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα, μαχητικός ο Καπός, ο Κουτσιανικούλης θέλει να διακριθεί, ενώ ο αθλητικός Μασούρας έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Αγροτικό Αστέρα καλύτεροι ήταν οι: Γιέσιτς, Βελλίνης, Τσεμπερίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σέζος (Κιλκίς) πολύ άσχημος για την ΑΕΛ όχι μόνο για την άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπουντόπουλο αλλά και για άλλες αποφάσεις του. Κίτρινες κάρτες εκτός από τις δυο του Μπουντόπουλου είδαν ακόμα οι: Ναγιάρ, Γιάντσης, Αμαραντίδης, Μακρυδημήτρης.

Σωστός στις υποδείξεις ο βοηθός Κύφος(Πιερίας) αλλά όχι ο άλλος ο Στεφούλης(Γρεβενών) που και αυτός συμφώνησε ότι το φάουλ το έκανε ο Μπουντόπουλος και όχι ο Κομεσίδης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος, Πάτο (86’ Μασούρας), Μαρουκάκης (68’ Καπός), Ροβίθης (73’ Κουτσιανικούλης)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Σαρακατσάνος, Καπίας981 Παλάσκας), Μακρυδημήτρης (57’ Οικονόμου), Γιάντσης (76’ Θεοδωρίδης), Τσεμπερίδης, Γιέσιτς, Βελλίνης, Τοπούζης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 7 αγώνες)

1. ΑΕΛ         20 -8αγ.

2. Τρίκαλα   14

3. Κέρκυρα 13

4. Κισσαμικός       11

5. Παναχαϊκή         11

6. Καλλιθέα 11

7. Απόλλων Σμύρνης     10

8. Αχαρναϊκός      10

9. Ολυμπιακός Βόλου     10

10. Χανιά     10

11. Εργοτέλης       10

12. Αναγέννηση Καρδίτσας      10

13. Αγροτικός Αστέρας  8 -8αγ.

14. Πανσερραϊκός          7

15. Λαμία    7

16. Ζάκυνθος        6

17. Παναιγιάλειος 5

18. Πανελευσινιακός      0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass