Ο «ΧΡΥΣΟΣ» ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ, ΗΛ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Μεγάλη ημέρα για τον Γυμναστικό

*Η λαρισινή ομάδα θα τιμήσει τον «στρατηγό» της μεγάλης επιτυχίας αλλά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, επιστρέφοντας στη φυσική της έδρα μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 8:13

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η επιστροφή του Γυμναστικού στη φυσική του έδρα μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός θα συνδυαστεί με ένα ξεχωριστό για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης -και ειδικά για το μπάσκετ- γεγονός. Ο ιστορικός σύλλογος της Λάρισας θα τιμήσει, στο παιχνίδι με τον Πολύγυρο την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό της Νεάπολης (17.00), τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων Ηλία Παπαθεοδώρου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό του 2015 αλλά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πρόκειται για μεγάλη ημέρα για το Γυμναστικό, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που εντάσσεται στους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, αποδέχθηκε για πρώτη φορά πρόσκληση συλλόγου μετά το θρίαμβο του καλοκαιριού και θα δώσει το «παρών» την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό της Νεάπολης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα βρίσκεται στη Λάρισα μία ημέρα νωρίτερα δηλαδή από το Σάββατο όπου θα έχει συνάντηση με τους διοικητικούς του Γυμναστικού και παράλληλα θα παρακολουθήσει παιχνίδια των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Γυμναστικό η παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου στη Λάρισα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ουσιαστικά έχει να κάνει με την κοινή φιλοσοφία που έχουμε ως Γυμναστικός με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και η οποία αφορά στην ανάδειξη των ταλέντων» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γυμναστικού, Γιάννης Κατέρης και πρόσθεσε:

«Από την αρχή της θητείας μας στη διοίκηση του Γυμναστικού θέσαμε ως βασικό στόχο την αναβάθμιση του πλαισίου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής, γι’ αυτό άλλωστε εμπιστευθήκαμε την ομάδα στον Μάριο Πρίμορατς, ο οποίος παράλληλα με την ανδρική, καθοδηγεί και οριοθετεί τους βασικούς άξονες στη λειτουργία των ακαδημιών. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα παρακολουθήσει μόνο παιχνίδια των ομάδων υποδομής του Γυμναστικού, αλλά μαθαίνοντας για την προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου, θέλει να δει το πώς λειτουργούμε και το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία που θέλουμε να ακολουθήσουμε ως σύλλογος και γι’ αυτό τον βραβεύουμε» κατέληξε ο κ. Κατέρης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Το προπονητικό βιογραφικό του Ηλία Παπαθεοδώρου τα τελευταία 20 χρόνια περιλαμβάνει πολύ σημαντικές επιτυχίες με κορυφαία την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος φέτος με την Εθνική Εφήβων που είναι το δεύτερο στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (το πρώτο ήταν το 2008 με προπονητή τότε τον Γιώργο Βλασόπουλο).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1975 στην Αθήνα. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθηναϊκό, στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Αθηναϊκού (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι) από το 1995, ενώ το 2001 ανέλαβε βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Το 2002 πανηγύρισε την πρώτη άνοδο ως προπονητής του Λαρισαϊκού Αγ. Παύλου, οδηγώντας την ομάδα στη Β’ ΕΣΚΑ και από εκεί στην Α’. Το 2004 το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Μαρκόπουλο, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ. Το 2007 συμφώνησε με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ως σήμερα, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ ΕΣΚΑ, ως την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γίνεται αποδέκτης θερμής υποδοχής, χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους φιλάθλους σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας όταν αγωνίζεται με την ομάδα της ΑΕ Ν. Κηφισιάς και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο μπασκετικό κοινό της Ελλάδας σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του επιτυχίας στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Περισσότερο από έναν μήνα κράτησε η οδύσσεια του Γυμναστικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Από τις 8 Νοεμβρίου που διεξήχθη το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, οι «πράσινοι» έδωσαν τρεις αναμετρήσεις σε Παλαμά, Καστοριά, Διαβατά ενώ μεσολάβησε και το ρεπό. Το θετικό είναι ότι η λαρισινή ομάδα επιστρέφει στο «σπίτι» της μετά από τρεις εκτός έδρας επιτυχίες που την κρατούν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και στόχος της είναι να διευρύνει το σερί της. Από την πλευρά των παικτών υπάρχει έντονη επιθυμία να αγωνιστούν κοντά στον κόσμο τους και να τον αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέρουν θέαμα και ουσία. Στο παιχνίδι με τον Πολύγυρο θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του μπροστά στο λαρισινό κοινό και ο Δημήτρης Σπανούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass