ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 66-58

Μετράει νίκες και… φίλους η ΑΕΛ

*Ο προπονητής μίλησε στην «ΕτΔ» για κάποιους που δεν θέλουν να υπάρχει η ομάδα

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 1:05

Του Κώστα Γκιάστα

Ακόμα δύο βαθμούς μέτρησε χθες το βράδυ στο κλειστό του Αλκαζάρ η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ αλλά το κυριότερο είναι πως πλέον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και αρχίζει να μετράει… φίλους. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που βρέθηκαν στις κερκίδες και είδαν τους «βυσσινί» να κάμπτουν την αντίσταση του Πιερικού με σκορ 66-58 για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, αλλά σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν ή να εμποδίσουν την προσπάθεια που φέρνει την ΑΕΛ ενόψει της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία. Χαρακτηριστικές άλλωστε και οι δηλώσεις του που κρύβουν πίκρα από τον προπονητή Αβραάμ Παπαδόπουλο στην «ΕτΔ» λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά τώρα η ομάδα καρδιοχτύπησε στο τέλος αλλά τα κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα στην έδρα του Αίολου Αστακού και να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Η ΑΕΛ είχε ένα καλό ξεκίνημα και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να πάρει μια καλή διαφορά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να παίξουν και με παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και να γίνει ένα rotation. Όμως είχε και το ρίσκο του καθώς ο Πιερικός (στον οποίο αγωνίζεται και ο Λαρισαίος Χρήστος Καλτσουνάς πρώην αθλητής του Φοίβου) κατάφερε να μειώσει σιγά σιγά τη διαφορά και στο δεύτερο μέρος πέρασε και μπροστά στο σκορ 3 λεπτά πριν τη λήξη. Κάπου εκεί όμως η ποιότητα των Σαριμπαλίδη, Πολίτη και Παπακώστα έφερε την ισορροπία και όλα κύλησαν ομαλά για να έρθει το τελικό 66-58.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Σημαντικότερος στο παιχνίδι ήταν ο Σαριμπαλίδης τόσο με τα σπουδαία του καλάθια στο τέλος όσο και με την οργάνωση στο παιχνίδι όταν έπρεπε. Ακολούθησε ο Φάνης Παπακώστας που στην επανάληψη και έβαλε βολές – δίποντα αλλά μάζεψε και πολύτιμα ριμπάουντ. Ο Πολίτης εγγύηση στο σκοράρισμα ενώ ο Μαλτέσιος έδωσε νέες επιθέσεις με τα κλεψίματά του. Ο Παπανικολάου βοήθησε με τις ασίστ του. Στην άμυνα ενίσχυσε την προσπάθεια κυρίως ο Τσούτσος και ο Αθανασόπουλος ενώ μαχητικός ήταν ο Κονδυλόπουλος.

*Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Κοϊμτζόγλου-Δαμίγος για τους οποίους οι γηπεδούχοι εξέφρασαν στο τέλος κάποια παράπονα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-11, 34-26, 48-41, 66-58

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Τζήμας, Αθανασόπουλος 3 (1), Σαριμπαλίδης 11 (3), Παπαϊωάννου, Τσούτσος 5 (1), Κουτίνας 11, Κονδυλόπουλος 2, Παπανικολάου, Μαλτέσιος 2, Πολίτης 19 (3), Παπακώστας 13, Φιλιππόπουλος.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Τσιλιγγαρίδης, Γκοντόπουλος 8 (1), Τοπούζης 4, Γκογκίδης 21 (4), Παπαδόπουλος 8, Ζησόπουλος, Παρμακτσίδης 2, Ασημάκης 9, Καλτσούνας 2, Οικονόμου 4.

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»

«Κάποιοι ΑΕΛάρες δεν θέλουν να υπάρχει αυτήν η ομάδα…»

Αινιγματικός ήταν ο προπονητής της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης καθώς απέστειλε μήνυμα προς άγνωστους αποδέκτες για το γεγονός πως η ομάδα θα υφίσταται και μάλιστα με επιτυχή τρόπο παρά το γεγονός πως κάποιοι δεν την θέλουν να υπάρχει. Πιο συγκεκριμένα είπε στην «Ε»: «Φταίει η σκέψη μας και το μυαλό μας. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα τα οποία όμως δεν είναι. Χαλαρώνουμε χωρίς λόγο. Έχουμε επιλογές που δεν τις είχαμε προγραμματίσει και κάναμε γενικά άλλα από τα οποία είπαμε. Όταν όμως χρειάζεται είμαστε αποτελεσματικοί.

Ένα επίπονο πρόγραμμα βγήκε εις πέρας και μάλιστα επιτυχημένα από εμάς. Τώρα είναι ευκαιρία για ξεκούραση γιατί μετά έρχεται μια δύσκολη συνέχεια που θα κρίνει πάρα πολλά. Θα αποφορτιστούνε οι παίκτες μας και σωματικά και ψυχικά. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία και όλα τα καλά.

Για κάποιους ΑΕΛάρες που δεν θέλουν να υφίσταται η ομάδα μπάσκετ, αυτήν η ομάδα πάντα θα υπάρχει και οι επιτυχίες της είναι συνεχόμενες». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass