ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Θύμα σχολικού εκφοβισμού ένας στους τρεις μαθητές!

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 11:00
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Εκδήλωση με θέμα: «Όχι στη βία των λέξεων – Όχι στη ρητορική του μίσους», με αναφορά στον σχολικό εκφοβισμό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Οργανωτές είναι το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, o Συνήγορος του Παιδιού, το Δίκτυο Νέων Ελλάδας – «Youthnet Hellas» (εταίροι της εκστρατείας «No Hate Speech Movement» του Συμβουλίου της Ευρώπης), το Παγκόσμιο Δίκτυο Νέων «Youth Social Rights Network», και ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα».

Με αναφορά τους στο θέμα, οι οργανωτές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Η λεκτική βία αποτελεί, δυστυχώς, μέρος της ενδοσχολικής ή μη, βίας. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά γύρω μας και πολύ έντονα στο διαδίκτυο. Ως βία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ορίζεται η κάθε σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση, που δημιουργεί ψυχολογικό ή σωματικό πόνο ή ακόμα δημιουργεί πληγές. Είναι η χρήση μιας μορφής εξουσίας, που επιβάλλεται σε κάποιο θύμα, για να διατηρήσει τον έλεγχο συμπεριφοράς του θύματος, είναι η παραβίαση των δικαιωμάτων του. Επίσης, είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική συμπεριφορά η οποία εξαναγκάζει, κυριαρχεί ή απομονώνει το θύμα. Σε πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 στους 3 μαθητές στην Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σε σχολικό εκφοβισμό και 1 στους 2, ότι ήταν μάρτυρας σε τέτοιο περιστατικό».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ρωγμή στον τοίχο» από τη θεατρική ομάδα ΕΠΑΛ Τυρνάβου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τη λεκτική βία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass