ΣΤΗΝ 34η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" ΤΗΣ ΕΜΕ

Δύο χάλκινα για «μαθηματικά μυαλά» της Λάρισας

* Οι μαθητές Λυκείου Νικόλαος Ευγενίδης και Ιωάννης Μπέλλος

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:10

«Μαθηματικά μυαλά», δύο έφηβοι Λαρισαίοι, κατάφεραν να διακριθούν μεταξύ των καλύτερων στη χώρα μας για τις ικανότητές τους και να αποσπάσουν βραβεία, τιμώντας την πόλη μας.

Ο λόγος για τους μαθητές λυκείου, Νικόλαο Ευγενίδη (Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου, Γ ‘τάξη) και Ιωάννη Μπέλλο (14ο Λύκειο Λάρισας, Α’ τάξη), που συναγωνίστηκαν συνομήλικούς τους, στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης", της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, και κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο.

Ο Νικ. Ευγενίδης έχει συστηματική συμμετοχή, εδώ και χρόνια, στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. («Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης») καταφέρνοντας να φτάσει αρκετές φορές στην τελική φάση τους και να διακριθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέλη του παραρτήματος της ΕΜΕ στη Λάρισα, ο Ν. Ευγενίδης πέτυχε να βρεθεί τέσσερις φορές στην τελική φάση των μαθητικών διαγωνισμών (Αρχιμήδης) και είναι η τρίτη φορά που διακρίνεται σε αυτούς.

Αντίστοιχα, ο Ι. Μπέλλος κατέκτησε φέτος πρώτη φορά διάκριση στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης» και είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε αυτόν.

Και τα δύο παιδιά, όπως κι όλα όσα συμμετείχαν απ’ την περιοχή μας στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης", προετοιμάστηκαν με δωρεάν μαθήματα μαθηματικών, που προσφέρθηκαν από μαθηματικούς μέλη του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λάρισα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις ικανότητες και τις γνώσεις των μαθητών μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία.

Η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: «Δεκατρείς μαθητές εκπροσώπησαν επάξια τον νομό Λάρισας στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή συμμετοχή συνοδεύτηκε από δύο ξεχωριστές διακρίσεις, που είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια που απέσπασαν οι μαθητές Ευγενίδης Νικόλαος και Μπέλλος Ιωάννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής Ν. Ευγενίδης, γιός μαθηματικού, συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο τελικό αυτό στάδιο των διαγωνισμών της ΕΜΕ, ενώ εξίσου λαμπρό προοιωνίζεται το μέλλον και για τον Ι. Μπέλλο, που συμμετέχει επίσης για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Παραρτήματος της ΕΜΕ, που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2016, ξεκίνησε από φέτος ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, στηριζόμενη στην εθελοντική εργασία των μελών της.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι οι 13 μαθητές που συμμετείχαν στον «Αρχιμήδη» μαζί με τους 84 που είχαν διακριθεί στο προηγούμενο στάδιο των διαγωνισμών, θα βραβευτούν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση που προετοιμάζει η τοπική Δ.Ε. το Σάββατο 6 Μαΐου 2017» .

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass