Τα όρια των δύο δημοτικών σχολείων Αγιάς

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2017 23:40

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς η απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου σύμφωνα με την οποία καθορίζονται επακριβώς τα όρια φοίτησης στα Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς με γνώμονα τη διεύθυνση κατοικίας.

Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγιάς» με τον επικεφαλής αυτής κ. Κασίδα Ιωάννη να επισημαίνει πως πρωτίστως θα έπρεπε να ερωτηθούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Βάσει του σκεπτικού της εισήγησης, η απόφαση πάρθηκε με σκοπό την ομαλή λειτουργία διεξαγωγής των μαθημάτων, για το σχολικό έτος 2017 – 2018 και εφεξής, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου επιλογής πολλών γονέων εγγραφής των παιδιών τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο που έχει ως συνέπεια τη συγκέντρωση πολυάριθμων μαθητών φοίτησης σ’ αυτό και έλλειψης παιδιών στο 1ο Δημοτικό.

Τα όρια πλέον είναι τα εξής: Οι κατοικίες που βρίσκονται δυτικά του ρέματος Αμύρου ανήκουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Ξεκινώντας από το κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς, ανεβαίνοντας προς τα πάνω στο Γυμνάσιο, προχωρώντας στην Παλαιοκάστρου και δυτικά, ανήκουν όλοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Οι διευθύνσεις που συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω σχολείο είναι: 1. Μεταξοχωρίου, 2. Στ. Καρβουνιάρη, 3. Χατζημιχάλη, 4. Νερομύλων, 5. Καβάκη, 6. Γυμναστηρίου, 7. Λεωνίδα, 8. Θερμοπυλών, 9. Ανθ. Γαζή, 10. Δημ. Αγραφιώτη, 11. Μιλτιάδη Δάλλα,12. Όρος Κελλίων, 13. Χατζηαρσένη, 14. Αμύρου, 15. Άννας Κομνηνού, 16. Ηρακλείδη, 17. Κενταύρων, 18. Αγίας Άννης, 19. Γιάννη Ρίτσου, 20. Ασκληπιού, 21. Σολωμού, 22. Μιλτιάδη Δάλλα, 23. Στεφανίας Φαβρ, 24. Παρλαπάνου, 25. Απόλλωνος, 26. Κωνσταντινουπόλεως, 27. Λαρίσης. Οι υπόλοιπες διευθύνσεις, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται παραπάνω, ανήκουν στο 1ο Δημοτικό.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass