Κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιθέας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 15:40

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Καλλιθέας αντιδρώντας στο «νέο Λύκειο». Αναλυτικά όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές «έπειτα από γενική συνέλευση αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση του πανελλήνιου μαθητικού κινήματος που διαμαρτύρεται για τον νόμο που αφορά στο «νέο Λύκειο» και θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο. Το σύστημα αυτό είναι εξαντλητικό και αποθαρρυντικό για τους μαθητές αλλά και απαξιωτικό για τη δημόσια εκπαίδευση.

Στο νέο Λύκειο οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε όλες τις τάξεις σε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου και όποιος καταφέρει να «επιζήσει σχολικά» μετά το τέλος του Λυκείου θα δίνει πάλι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι μαθητές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο απαιτητικό αυτό σύστημα θα κάνουν πιο εντατικά φροντιστήρια και έτσι το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται, καθώς η φυσιογνωμία, η κατεύθυνση και το αναλυτικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου το κάνουν να μοιάζει με απομίμηση φροντιστηρίου.

 Η μεταρρύθμιση αυτή, λοιπόν, περιορίζει τα μορφωτικά μας δικαιώματα καθώς λίγοι μαθητές, θα κατορθώσουν να προαχθούν στη Γ’ Λυκείου και ακόμα λιγότεροι να πάρουν απολυτήριο. Το σύστημα αυτό κάθε άλλο παρά μας ευνοεί , γι’ αυτό κι εμείς στηρίξαμε την πανελλαδική διαμαρτυρία κάνοντας κατάληψη στον χώρο του σχολείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass