Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Αγιάς στη Σχολή Enrico Mattei της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 15:22

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία και πραγματοποίησε την πρώτη ενημέρωση στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς στη σχολή Enrico Mattei της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Οι 43 μαθητές της Ε' και Στ' Τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Σοφολόγη Σοφία, Κομισοπούλου Ρένα και Αντωνούλη Γεώργιο, ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του φυσικού αερίου, από τις πηγές του έως την κατανάλωση και τα οφέλη που παρέχει κατά τη χρήση του.

Όπως ελέχθη το καύσιμο είναι ασφαλές, οικολογικό, εύχρηστο, πρακτικό και αποτελεί κυρίαρχο καύσιμο στη Θεσσαλία, αφού ήδη το 58% του πληθυσμού της Θεσσαλίας χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Το οικονομικό όφελος που αποφέρει η χρήση του φυσικού αερίου στην οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση είναι σημαντικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα καθώς είναι καθαρό συμβάλλοντας στην προστασία του οικοσυστήματος και των φυσικών περιοχών. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει το Δίκτυο σε νέες απομακρυσμένες περιοχές και αναμένεται η τροφοδότηση της Αγιάς εντός του α' εξαμήνου του 2019 .

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Αγιάς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παρουσίαση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το πλήθος των αυθόρμητων ερωτημάτων που τέθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς μαθητές από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και αποτέλεσε την Αρχή των Εκπαιδευτικών δράσεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον στα Εργαστήρια Enrico Mattei της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass