Απασχόληση και προοπτικές σταδιοδρομίας...

* ΝΕΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΗΣ ΕΕΠΕΚ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 15:54

Ευθυγραμμιζόμενοι πάντα με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, και σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) συμμετείχαν σε Διακρατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Η παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο: «Career development survival kit: Enhance employ ability and improve career prospects of teachers and students» αποτελεί την πρώτη από τις δύο φάσεις ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+, KeyAction1 που υλοποιεί η ΕΕΠΕΚ κατά την περίοδο 2018 - 2019. Κατά τη διάρκεια των 7 ημερών της επιμόρφωσης παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την Ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Τα στελέχη της ΕΕΠΕΚ (Δημήτρης Κολοκοτρώνης – πρόεδρος, Δημήτρης Λιόβας – αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος – γενικός γραμματέας και Ηλίας Λιάκος – ταμίας), αντιπροσώπευσαν επάξια τη χώρα, δίνοντας μαθήματα ομαδικής εργασίας, έμπνευσης και καινοτομίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως όταν η αγάπη για την εκπαίδευση συνδυάζεται με το μεράκι για τη διδασκαλία, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ θα συνεχιστεί εντός του 2019, με τη συμμετοχή τεσσάρων άλλων μελών της ΕΕΠΕΚ σε επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, ενώ η ολοκλήρωσή του περιλαμβάνει δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέσω ενημερωτικών ημερίδων, συμμετοχής σε συνέδρια και παρουσιάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη, τέτοιου είδους δράσεις -όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΕΠΕΚ- αποσκοπούν στη δημιουργία της μεγαλύτερης Κοινότητας Μάθησης στην Ελλάδα και Διεθνώς, γεγονός που θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Δυναμικού και θα οδηγήσει στη βελτιστοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass