Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2019 22:06

Την επόμενη εβδομάδα -κατά πάσα πιθανότητα προς τα μέσα της εβδομάδας- θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Παιδείας στην «Ε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτές τις μέρες η διαδισασία έκδοσης των αποτελεσμάτων βρίσκεται στην τελική φάση των διασταυρώσεων. Η αγωνία των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού ειδικά όσοι δήλωσαν νέες σχολές και τμήματα στα Πανεπιστήμια που συγχωνεύτηκαν με ΤΕΙ κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και η εισαγωγή περίπου 150 νέων τμημάτων στο μηχανογραφικό θα φέρουν ανατροπές ιδιαίτερα στις περιζήτητες σχολές που αναμένεται να σημειώσουν σημαντική πτώση.

Οι δημοφιλείς σχολές, μετά και την περσινή πτώση, αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο, ενώ «αχαρτογράφητα νερά» κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς αναλυτές οι εκτιμήσεις βάσεων για τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη του 2019. Ειδικότερα, η Ιατρική Αθήνας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, σημαντική πτώση θα σημειώσουν και οι περισσότερες πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η τάση των φετινών βάσεων δείχνει καθολική πτώση. Τσιμπημένες, όμως, φαίνεται ότι θα είναι οι βάσεις στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές. Η πτώση στις βάσεις εισαγωγής, βέβαια οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό εισακτέων, που φέτος ανέρχονται σε 78.335 (3.643 περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι).

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, είχε δηλώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα της «Ε», αναφορικά με το θέμα των βάσεων ότι αναμένεται γενικά πτώση των βάσεων και συγκεκριμένα σημείωσε: «Στο 2ο πεδίο (Θετικών Σπουδών) και στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής) αναμένεται να υπάρχει μια αξιόλογη πτώση των βάσεων, ενώ στο 1ο (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στο 3ο (Επιστηµών Υγείας και Ζωής) κατά περίπτωση αυξομειώσεις».

Αγωνία όμως για τα αποτελέσματα έχουν και οι γονείς των υποψηφίων που πρέπει να βγουν προς αναζήτηση διαμερίσματος, διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη, αφού λόγω της εισβολής του airbnb οι τιμές έχουν εκτοξευτεί αφού πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων επέλεξαν τη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass