Ημερίδα για την Ορθόδοξη αγωγή στα σχολεία

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), οργανώνει επιμορφωτική ημερίδα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας –Τυρνάβου, το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με θέμα: «Η αναγκαιότητα της Ορθόδοξης Θεολογίας και αγωγής στο σχολείο». 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10:30 -10:45: Χαιρετισμοί Α’ Συνεδρία (10:45 – 12:20) με προεδρείο: Δ. Οικονόμου – Ἰων. Μπεϊνάς, πρόεδροι Παραρτημάτων ΠΕΘ Λάρισας και Κατερίνης Ηρακλής Ρεράκης, καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, πρόεδρος της ΠΕΘ : «Ἡ ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνειδήσεως των μαθητών στο ελληνικό σχολείο. Ιωάννης Κουρεμπελές, καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, αντιπρόεδρος της ΠΕΘ: «Ἡ αποθεολογικοποίηση της μάθησης και η παραεπιστημονική χαοθρησκεία» Β’ Συνεδρία (12:50 –14:20) με προεδρείο:Ν. Καρατάσιος – Δ. Μάνος, πρόεδροι Παραρτημάτων ΠΕΘ Καρδίτσας και Βόλου. Μαρία Ράντζου, επίκ. καθηγήτρια Κατηχητικής και Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μέλος του ΔΣ της ΠΕΘ: «Η αξιοποίηση βιωματικών δράσεων στα βιβλικά κείμενα». Ευάγγελος Πεπές, επίκουρος καθηγητής Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικης Σχολής του ΑΠΘ: «Βασικές αρχές σχεδιασμού και εφαρμογής του διδακτικού σεναρίου στο μάθημα των Θρησκευτικών». 14:20-14:30: Συμπεράσματα - Λήξη ημερίδας, Για τους ενδιαφερόμενους που θα παρευρεθούν θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass