Εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στο πλάνο της Σερβίας για το μέλλον

-ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 22:16

Με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Ελλάδος και την ανταλλαγή στοιχείων που αφορούν στην εκπαίδευση και την οικονομία, βρέθηκαν χθες στη Λάρισα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Παιδικής Προστασίας της Σερβίας.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία -40 εκπαιδευτικών- με επικεφαλής τις κ. Biljana Kojovic από το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας και την κ. Vera Milanov από τον Δήμο Βελιγραδίου, επισκέφθηκαν χθες δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, ενώ είχαν συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και συναντήσεις στο Επιμελητήριο και στο Δημαρχείο της πόλης.

Αναλυτικότερα, η επίσημη υποδοχή της αντιπροσωπείας έγινε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σωτ. Βούλγαρη, την αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί ο διευθυντής του σχολείου κ. Σίμος ξενάγησε την αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις και έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια για τις σύγχρονες υποδομές του σχολείου και ιδιαίτερα για το σύστημα πυρασφάλειας. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ο πρόεδρος του Ελληνικού Κόμματος της Σερβίας κ. Βασίλειος Προβελέγγιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κατά τον οποίο τόνισε ότι η ελληνική κοινότητα στη Σερβία αυτό το διάστημα είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ και διάθεση είναι να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και οικονομίας.

Ακολούθησαν ξεναγήσεις στον 6ο παιδικό σταθμό του Δήμου Λαρισαίων, όπου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου παρουσίασε το πρόγραμμα λειτουργίας των παιδικών σταθμών, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο, στο 13ο και 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Το μεσημέρι η αντιπροσωπεία κατέληξε στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου τους παρατέθηκε γεύμα, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Δ. Παπαλέξη για θέματα που αφορούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα Ελλήνων στη Σερβία, ενώ η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Σερβίας κ. Biljana Kojovic απηύθυνε πρόσκληση τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τους επιχειρηματικούς φορείς της Λάρισας, να επισκεφθούν τη Σερβία και να φιλοξενηθούν εκεί για να γνωρίσουν την κουλτούρα, τις εκπαιδευτικές δομές και το επιχειρηματικό της τοπίο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Δεληγιάννη.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass