«Ολοκληρώνεται ένα Πανεπιστήμιο... Α.Ε.»

Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 15:45

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι αλλαγές του νέου νομοσχεδίου κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά μας. Με περισσότερα παιδιά σε κάθε τάξη στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, με κλείσιμο τμημάτων και απολύσεις εκπαιδευτικών.


Με αποσπασματική γνώση, που την ονομάζουν «δεξιότητες» και όχι ολόπλευρη μόρφωση, μέσω και του διαχωρισμού που κάνουν της μόρφωσης σε χρήσιμη και μη χρήσιμη. Με την εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση» κάθε σχολείου, προωθώντας την ανισοτιμία στη γνώση, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων. Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.  Με την προώθηση της «αριστείας», σε αντίθεση με την ανάγκη για ενιαία, καθολική δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Με την εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων από την Α’ Λυκείου, με «πανελλαδικού τύπου» εξετάσεις για κάθε τάξη, με νέα εμπόδια και φίλτρα στην προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές να μορφωθούν και να περάσουν στα πανεπιστήμια.
Με επαναφορά της διαγωγής στον έλεγχο, ενισχύοντας τον τιμωρητικό χαρακτήρα του σχολείου σε βάρος του παιδαγωγικού.
Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για να μπουν και να γενικευτούν τα δίδακτρα στα προπτυχιακά μαθήματα των πανεπιστημίων, με το πρόσχημα των ξενόγλωσσων φοιτητών. Οδηγούν στην ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Α.Ε.
Απαιτούμε η κυβέρνηση ΝΔ να αποσύρει το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την τροπολογία για την ηλεκτρονική αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (σχολίατροι, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, κ.λπ.). Προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών, με αλλαγή θεσμικού πλαισίου για εργασία τους κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας. Σύγχρονα σχολικά κτίρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στο σχολείο. Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα σε όλους τους μαθητές για να συνεχιστεί ισότιμα και απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση. Ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά. Ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό με τη νέα χρονιά.
Ειδικά μέτρα για ομαλή ψυχοκοινωνική μετάβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική μορφωτική διαδικασία. Ειδικά μέτρα στήριξης των μαθητών των Ειδικών Σχολείων που παραμένουν κλειστά. Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης, πρόβλεψη για δωρεάν κατασκηνώσεις για τους μαθητές που λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας δεν θα πάνε διακοπές κ.ά.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass