Να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές

ΑΙΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 18:02

Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γεώργιος Λαμπρούλης καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς έπειτα και από τη Β’ φάση προσλήψεων, συνεχίζουν να παραμένουν ακάλυπτα τα κενά σε σχολικούς νοσηλευτές ΠΕ25.

Ταυτόχρονα, μεγαλώνει η δικαιολογημένη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων που τα παιδιά τους πάσχουν από διαβήτη Τύπου 1, από επιληψίες, από αλλεργίες (νοσήματα που χρήζουν άμεσα εξειδικευμένης παρέμβασης), αφού το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των παιδιών παραμένουν στα σχολεία μόνα τους, χωρίς παρακολούθηση, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη ζωή τους.
Η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών, προσθέτοντας επιπλέον δυσκολίες στις οικογένειές που επωμίζονται το βάρος της στήριξης, της ιατρικής φροντίδας, εξουθενωμένοι, χάνοντας ακόμη και τις δουλειές τους. Αντίστοιχα αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες είναι και η πρακτική που ακολουθείται να τοποθετούνται σχολικοί νοσηλευτές σε σχολεία μόνο για κάποιες μέρες την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες βρίσκονται σε άλλες σχολικές μονάδες. Συνεπώς ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε άμεσα:
- Να εγκριθούν τώρα, τα αιτήματα για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών, χωρίς καθυστερήσεις και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις.
- Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολική μονάδα που θα συνδέεται με ένα αναβαθμισμένο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass