Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 15:10

Ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και συντονισμός του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των νεοδιοριζόμενων, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη χθεσινή συνέλευση ήταν το ζήτημα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, την ώρα που υπάρχουν σχολεία που ασφυκτιούν με 25άρια τμήματα μαθητών, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, το 16ο, το 32ο και το 17ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, καθώς και οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων π.χ. φυσικής αγωγής σε 4 και 5 σχολεία προκειμένου να συμπληρώσουν ώρες.
Στο μεταξύ, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και τονίστηκε ότι σε ισχύ βρίσκεται και τη νέα χρονιά η απόφαση για απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση και συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο. Στην Ολομέλεια των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας στην Αθήνα που θα γίνει το προσεχές διάστημα θα τεθούν τα προβλήματα του κλάδου, ενώ θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με βασικές διεκδικήσεις τις αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass