Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας στην Ισπανία!

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2014 16:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:36

 

Η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» και γενικότερα η δράση των κινημάτων εθελοντών πολιτών, είναι αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας που πραγματοποιεί Τμήμα Πανεπιστημίου της Μπαρτσελόνα. Για το σκοπό αυτό, η Πορτογαλίδα Rita Calvaeio ήρθε στη διάθεση προϊόντων με την εθελοντική προσφορά των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και συζήτησε με τους εθελοντές των «ΕνΠοΛ» για τη φιλοσοφία της δράσης και τις παράλληλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εθελοντές ανέπτυξαν στην Πορτογαλίδα ερευνήτρια, τους τρεις στόχους της δράσης "Διανομές χωρίς Μεσάζοντες", που είναι η στήριξη παραγωγών, καταναλωτών και οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Επίσης, τη διασύνδεσή της με πολλές από τις υπόλοιπες δράσεις των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», όπως η λειτουργία της «Στέγης Αλληλεγγύης», του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου» καθώς και του «Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου», επισημαίνοντας τη σπουδαιότητά τους ως προς την κοινωνική μέριμνα.

Η Rita Calvaeio, υποψήφια διδάκτορας του Univercity Antonoma of Barcelona, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την υποστήριξη της έρευνάς της με θέμα «Looking to no middlemen movement» και για τη γενικότερη φιλοξενία. Η έρευνα της Πορτογαλίδας επιστήμονα θα συνεχιστεί και σε άλλα κινήματα, μέλη της πανελλήνιας ένωσης «Συν-κίνησις», ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass