ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Διεξοδικό Ετυμολογικό της Αρχαία Ελληνικής Γλώσσας

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Μετά το «Διεξοδικό Συντακτικό», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Τσιάρας κυκλοφορεί το νέο του πόνημα, που τιτλοφορείται «Διεξοδικό Ετυμολογικό της Αρχαία Ελληνικής Γλώσσας» και αποτελεί ένα άριστο εγχειρίδιο για καθηγητές, μαθητές και όποιον ασχολείται με την αρχαία ελληνική.

Το ετυμολογικό είναι το τρίτο μέρος της κυρίως γραμματικής, το οποίο διδάσκει το «έτυμο» των λέξεων, δηλαδή το πως σχηματίζονται οι λέξεις από άλλες λέξεις, είτε με παραγωγή, είτε με σύνθεση, αναφέρει ο κ. Τσιάρας. «Στην ελληνική, ατυχώς, δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο για τη διδασκαλία του ετυμολογικού που να το εκδίδει η επίσημη πολιτεία. Υπάρχουν μόνο στοιχεία ενσωματωμένα στην σχολική γραμματική της αρχαίας ελληνικής. Στο παρελθόν, έχουν κυκλοφορήσει παρόμοια βοηθήματα από ιδιώτες εκπαιδευτικούς, αλλά όχι διεξοδικά. Έτσι, το παρόν έρχεται να καλύψει με αξιώσεις αυτό το μεγάλο κενό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι αυτό γιατί η ύλη του φτάνει στις 500 σελίδες, έχει πάρα πολλούς ορισμούς και φωνητικούς νόμους, που διατύπωσαν παγκοσμίως αναγνωρισμένοι κλασικοί φιλόλογοι και γλωσσολόγοι, περιέχει πίνακες για την καλύτερη αφομοίωση των κανόνων, διαθέτει πολλά παραδείγματα και η διατύπωση του είναι σαφής για να είναι εύκολα αφομοιώσιμη η ύλη. Μάλιστα, για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε άφθονο πληροφοριακό υλικό από συγγράμματα καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, γεγονός που εγγυάται την ποιότητα του πονήματος. Συνεπώς, είναι το μοναδικό βοήθημα που καθιστά εύκολο το έργο του εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία του ετυμολογικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass