Τα φεστιβαλ του καλοκαιριού

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Σε ραχούλες, σε ακρογιαλιές, σε αρχαία θέατρα, σε σκηνές στημένες μέσα στο δάσος, συντροφιά με φίλους, με φίλες και εραστές, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ γεμίζουν με μουσική και εικόνες, τις θερμές νύχτες, από άκρη σε άκρης της Ελλάδας.

  Lady Gaga

Η συναυλία της εκκεντρικής αμερικανίδας τραγουδίστριας στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να αποτελέσει το μουσικό γεγονός της χρόνιας. Η παγκόσμια περιοδεία με τίτλο "Lady Gaga's artRAVE: the Artpop ball",  γίνεται με αφορμή το πλατινένιο νέο άλμπουμ της " Artpop". Η σκηνή που θα φιλοξενήσει το σόου είναι μοναδικά σχεδιασμένη ώστε να φέρει τη Lady Gaga ακόμα πιο κοντά στους θαυμαστές της, ανεξάρτητα από το που θα κάθονται. Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από ημιδιαφανές υλικό που ξεκινούν από την κύρια σκηνή και φτάνουν στο κοινό, ενώ συνδέουν μεταξύ τους τις μικρότερες σκηνές που την πλαισιώνουν. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περπατά και να χορεύει κάτω από τους διαδρόμους  και να παρακολουθεί το show και από μια εντελώς νέα οπτική γωνία.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 38,5 ευρώ και φτάνουν τα 82,5 ευρώ.

 

Μπομπ Ντίλαν

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Μπομπ Ντίλαν επιστρέφει στην Ελλάδα για να δώσει δύο μοναδικές συναυλίες. Τυχεροί θα είναι λοιπόν όσοι βρεθούν στις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 23 Ιουνίου στο Terra Vibe στην Αθήνα για να τον απολαύσουν.

Με 35 επίσημους δίσκους στο ενεργητικό του, ο Ντίλαν συνεχίζει να γράφει μουσική που θα μνημονεύεται για χρόνια και επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες. Άλλοτε folk, άλλοτε rock πότε blues μα πάντοτε εμπνευσμένος, καυτηριάζει την πραγματικότητα μέσα από τους στίχους του και τις μουσικές ιστορίες που μοιραζόταν με το κοινό όταν παρακαλούσε τον «Tambourine Man» να παίξει ένα τραγούδι και για εκείνον, όταν ζητούσε μια κούπα καφέ για το δρόμο στο «One More Cup of Coffee for the road» και όταν γυρνά τον κόσμο όλο σαν μια κινούμενη πέτρα στο «Like a rolling stone».

Τα πρώτα εισιτήρια θα στοιχίζουν 33 ευρώ, μετά την εξάντληση τους θα στοιχίζουν 36 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.

 

Manu Chao

Ημέρα: Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014. Πόλη: Θεσσαλονίκη, Μέρος: Το Λιμάνι της Πόλης. Συγκρότημα: Manu Chao La Ventura. Χρειάζεστε κάτι άλλο; Οι Manu Chao La Ventura υπόσχονται να ταράξουν τα συναυλιακά δρώμενα της χώρας παρουσιάζοντας ένα show που θα θυμόμαστε για καιρό! Μετανάστης (Clandestino), ακτιβιστής και βασιλιάς του Bongo ο Μανού είναι ένας καλλιτέχνης με πατρίδα τη μουσική. Τραγουδάει στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γαλικιανά, τα ισπανικά και τα αραβικά δίνοντας ένα πολύ δυνατό show πάνω στη σκηνή. Επαναστάτης με αιτία πάντοτε κατέκρινε κάθε μορφή εξουσίας μέσα από τους πολιτικοποιημένους στίχους του. Ο Manu Chao, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά πρόσωπα του σήμερα επαναφέρει την ισπανόφωνη μουσική στο προσκήνιο και καλεί τους θαυμαστές του να τραγουδήσουν, να χορέψουν και κυρίως να σταματήσουν να καταπίνουν αμάσητα όσα αφειδώς τους προσφέρει η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ.

 

Up Festival | Κουφονήσια

 Ραντεβού στο Up Festival, από 17 -19 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο μπαρ Καλόφεγγο στην παραλία Πορί, στο Κουφονήσι, δίνουν φέτος μουσικά σχήματα όπως οι Baby Guru, οι Α Victim of Society, οι Electric Litany, οι Noise Figures, o Moa Bones και ο Leon of Athens που ξεχώρισαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία μουσική σκηνή με ισχυρές βάσεις και διεθνή απήχηση! Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι αντισυμβατικοί Xaxakes και οι ανατρεπτικοί Burger Project. Τη λίστα των καλλιτεχνών ολοκληρώνει η  «ιερή» τριάδα της ροκ, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης και Last Drive, σε πραγματικά μοναδικό φεστιβάλ, με τους καλλιτέχνες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κοινό σε ένα ολοήμερο τριήμερο πάρτι πάνω στην παραλία! Είσοδος ελεύθερη.

 

36o River Party  

Από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα δώσουν φέτος το παρών στο μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ: Δήμος Αναστασιάδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Θάνος Μικρούτσικος, Νατάσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, τα συγκροτήματα Τhe Burger Project, Imam Baildi, Koza Mostra, Locomondo, Stavento και πολλοί ακόμη….To 36ο River Party –μαθαίνοντας από την επιτυχία των τελευταίων φεστιβάλ- προσαρμόζεται στις ανάγκες των κατασκηνωτών και υπόσχεται ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι καλύτερη από ποτέ, εξασφαλίζοντάς σας μειωμένες τιμές, περιορισμό στον αριθμό των κατασκηνωτών για καλύτερη εξυπηρέτηση και αναβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες. Κι όλα αυτά με τα πιο φρέσκα και δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής!

 

3ο Φεστιβάλ Μουσών | Ελατοχώρι

11 Ιουλίου: Πάνος Κατσιμίχας - Κίτρινα Ποδήλατα| 12 Ιουλίου: Κωστής Μαραβέγιας - Ματούλα Ζαμάνη| 13 Ιουλίου: Γιάννης Ζουγανέλης - Βίκυ Καρατζόγλου| 18 Ιουλίου: Locomondo| 19 Ιουλίου: Σαββόπουλος-Μαχαιρίτσας-Μουζουράκης  - Πρωτοψάλτη-Αρβανιτάκη| 20 Ιουλίου: Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Άννα Μπουρμά και ελεύθερο κάμπινγκ δίπλα σε μια πηγή, είναι ορισμένες μόνο από τις προτάσεις του 3ου Φεστιβάλ Μουσών που διοργανώνεται στο Ελατοχώρι από 11- 20 Ιουλίου.

Οι καταπράσινες πλαγιές, τα ορειβατικά μονοπάτια, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα καλόγουστα, όλων των ανέσεων, πετρόχτιστα οικήματα που ξεπροβάλουν στις πλαγιές και τα μνημεία και το Χιονοδρομικό κέντρο που δεσπόζει στην περιοχή συνθέτουν ένα μοναδικό πανόραμα και καθιστούν το Ελατοχώρι έναν προορισμό για όλες τις εποχές.  Περισσότερες πληροφορίες www.festivalmouson.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass